Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo protiglivična dieta in velike težave

protiglivična dieta in velike težave

Pozdravljeni!

Prijateljica me je pred slabim letom navdušila za protigljivično dieto. Naj bi bila zdrava in po njej je prijateljicashujšala. Tudi sama sem takrat imela 6 ali 8 kg preveč, za seboj pa ne najbolj zdravo življenje (stresna služba čez dan, zvečer otroci, pomanjkanje spanja, neredna prehrana, čeprav z dosti zelenjave, sadja, ampak tudi precej mesa,..) Kjub temu sem bila brez posebnih bolezni in dobrega počutja in v formi (leta smo vsak vikend planinarili). S to dieto nisem spremenila načina življenja, ker ga ne morem. Spremenila sem le način prehranjevanja. Poleg dietne prehrane (ki sem se je držala skoraj 100%) sem jemala tudi omega 3, aranganovo olje, koloidne minerale in občasno pila sodo bikarbono s citronko. Pila sem 3 – 4 litre vode na dan in ukinila alkohol (prej sem ob kosilu spila kozarček rdečega vina).

Najprej sem se počutila dobro, vendar brez večjih sprememb počutja (navzdol ali navzgor). Že po dveh mesecih sem izgubila 8 kg, kar mi je bilo v veliko zadovoljstvo. Po dobrih treh mesecih so se mi začele pojavljati prve težave. Najprej kot slabo počutje, brezvoljnost, nagubana koža, vnetje nožnice in težka sapa ob vsakem najmanjšem naporu. Po petem mesecu se je počutje drastično poslabšalo in pogosto mi je bilo slabo, počutila sem se strašno utrujena, napeta in depresivna, začeli so mi izpadati lasje in vedno pogosteje so se mi pojavljale bolečine v trebuhu. Ker v takem stanju nisem bila več sposobna delati, sem odšla k zdravnici, vendar so mi pregladali le kri, ki je bila dokaj v redu. Zaradi slabosti sem dobila odpor do hrane, prekinila sem dieto in prešla na dieto za želodec – jesti sem začela le še kuhan riž, piti čaje, jesti prepečenec, banane in drugo lahko hrano. V tem času sem izgubila še dodatnih 11 kg. Ponovno sem odšla k zdravnici. Izrazila je sum na anoreksijo (pri mojih 29-tih letih ???) in napotila me je na gastroskopijo, na katero še vedno čakam. Kri je bila tokrat s premalo železa. V naslednjih dveh mesecih se je počutje izboljšalo, sedaj spet uživam enako hrano, kot sem jo pred dieto. Še vedno občasno čutim opisane težave, le da se sedaj pojavijo redkeje in vsako krat izzvenijo v dveh do treh dneh.

Prijateljica, ki me je navdušila za dieto, z njo vztraja že leto in ni imela nobenih težav, kljub temu, da je pred dieto uživala veliko slaščic, hitre hrane in gaziranih napitkov ter imela dobrih 40 kg preveč. Druga kolegica mi je rekla, da sem najbrž šla z dieto skozi detoksifikacijo. Ali je to res? Kaj naj naredim, da bom povrnila prejšnje dobro počutje in formo pred dieto?

Hvala za pomoč,

Verica

Največja napaka, ki ste jo naredili, je prehitro hujšanje. Koncentracija strupov se je zaradi zmanjšanega volumna telesa povečala, ker ste hitreje hujšali, kot je telo lahko izločalo strupe. Če vemo, da se pri protiglivični diete izloči veliko afla toksinov od umirajočih glivic, potem je treba res biti previden pri hitrem hujšanju.

Vaš kriza ni bila razstrupljanje, ampak zastrupljanje.

Polni ste strupov, zato morate intenzivno razstrupljati zelo. Vtipkajte v interni iskalnik besedo rastrupljanje in našli boste veliko starih tem, kjer sem o tem pisal.

Pri protiglivični diete lahko shujšamo največ 1 kg na mesec, vzporedno pa je potrebno razkisati in razstrupljati: bazične kopeli, bazični minerali (ne sodo bikarbono!!!), pri krizah tudi klistiranje.

Če imamo veliko stresa, organi za razstrupljanje ne delujejo dobro. Torej ne smemo razstrupljati, če smo pod stresom.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close