prostovoljno zdr.zav.-prekinitev
ker nisem plača tri mesece oz. treh položnic( maj,avgust in november) sem danes pri potrjevanju ugotovila da nimam več urejenega pr.zd.zav. sem klicala in so rekli da ker treh položnic nimam plačanih to naredijo. o.k. bom jutri plačala, ampak sem pozabila vprašat kdaj mi spet začne veljati. februarja ali šele čez tri mesece??? in kaj naj naredim če šele čez tri mesece, ker morem na manjšo operacijo marca. saj vem da potem vs epovrnejo ampak vseeno….
hvala
PZZ ti je poteklo 30.11.2008. Ker ga v 1 mesecu nisi ponovno sklenila, boš, če ga ponovno skleneš do 31. 1. 2009, 3 mesece plačevala premijo, a ga boš lahko začela koristiti šele čez 3 mesece, t.j. s 1. 5. 2009. Kaj naredit v primeru operacije ne vem. Vem, da so ti včasih povrnili, kako je pa po tem novem sistemu mi pa ni znano. Vprašaj na zavarovalnico.
No, taka cena je samoplačniška kar pomeni, da bi jo medka plačala v primeru, da tudi obveznega zavarovanja ne bi imela urejenega. Je pa vseeno kar strošek. Pri ZZZS vem, da je tako, da ti povrnejo takoj ko urediš zavarovanje pri prostovoljnem pa ne vem točno kako je. Najboljše bi bilo, da pokličeš pa vprašaš.