Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca PROSIM ZA VAŠE MNENJE

PROSIM ZA VAŠE MNENJE

Spoštovani!

Sem Z.Š., rojena leta 1938 z naslednjimi težavami ( izvid ). Lepo Vas prosim za vaše mnenje. Operacijo sem imela 4.4.2004.
Na podlagi izvida Vas prosim za mnenje – naj ponovno pristanem na poseg? Ali obstajajo druge možnosti zdravljenja?

Stalno ima bolečine v križu desno ter po desni nogi. Težav je več po daljših obremenitvah ter statičnih držah. Ponoči jo bolečine zbujajo. Po hoji jo ustavljajo pri približno pol ure.

Ni antalgične drže, gibljivost je dobra. Na otip ni izrazito boleče točke. Pri gibih bolečnost v križu desno “zgoraj” s širjenjem po desni nogi. Nevrol. izpadov ni, moč simetrična, razlik v refleksih ne najdem, pseudolasegue desno 70 stop., bolj neprijetna je ekstenzija.

RTG: LS- prehodni segment LVI, stanje po operaciji HD LIV-V, blage degen. Spremembe po velikih sklepih od L III navzdol, izraziteje po malih sklepih istih segmentov s stenozo spinalnega kanala.

Glede na neuspeh dosedanje konzervativne, vključno z infiltracijo terapije, bo ponovila LSR in CT za oceno utesnitve spinal. kanala ter EMG korenin LV in SI. Glede na ta izvid ev. sprostitev kanala .

Iskrena hvala in lep pozdrav, res hvala, da ste si vzeli čas!

Zdenka

Spoštovani!

Sama se trenutno še ne bi odločila za ponovno operacijo. Svetujem vam, da se z vsemi izvidi oglasite na Fizioterapijo Tezo, Stranska vas 15, Dobrova pri Ljubljani, tel.: 01 3642 021. Gospod Teo, ki vodi fizioterapijo, ima namreč dolgoletne izkušnje z nevrološke klinike. Za zapletena bolezenska stanja, ki jih imajo nekateri moji bolniki, se pogosto posvetujem z njim.
Lahko se obrnete tudi na fizioterapijo Franko v poslovnem kompleksu Murgle.
Pri težavah, ki jih imate, se ne morete poslužiti katerekoli fizioterapevtske enote.

Lepo vas pozdravljam in vam želim uspešno okrevanje.

Danica

New Report

Close