Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Prosim za spodbudo – skrajšan delovni čas

Prosim za spodbudo – skrajšan delovni čas

V torek bom povedala šefici, da sem se odločila za 6-urni delovnik po porodniški. Saj sem trdno odločena, da se ne bom pustila premakniti, ampak vseeno me že zdaj kljuva po želodcu. Moja šefica je namreč zelo nepriljudna, zelo nerazumevajoča in izsiljevalska in vsakič se ob njej počutim kot miška, stisnjena v kot. Vse vas lepo prosim za malo spodbudnih besed, da mi bo malo lažje stopiti pred njo.
Hvala!
teja

Saj veš da je to tvoja pravica in lepo da si se tako odločila. Pred in med pogovorom misli na svojega otročka – vsaj meni to pomaga, da sem bolj pogumna. Ne dovoli si kakšne slabe vesti! Pa srečno!

LP

To je tvoja pravica. Meni se je skoraj že iztekla in če bi se odločala še enkrat, bi se še enkrat in še 100 x odločila zanjo. Trpi finančna plat, pa pri 6 urah spet ne toliko, jaz sem delala 4 ure, kariera ti ta čas stagnira, kar pa je največ vredno, je čas z otrokom. Meni je minilo veliko prehitro in če bi obstajala še vnaprej zaonska pravica, bi jo nemudoma izkoristila. Pa je žal, ni več, je samo možnost, kako je s tem, pa žal, vemo.

V glavnem, bodi pogumna in pokončna, uveljavi svojo pravico, še tako so otroci veliko preveč brez staršev.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Živijo.

No, po 6 ur boš delala npr. 2 leti, potem te pa čaka še kakih 30 let delovne dobe po 8 ur.

Mislim, da ne boš nič zamudila in imaš vso pravico na svetu, da si na dan 2 uri več z otrokom, si malce bolj spočita,..

Direktorji pa včasih so res hladni, nerazumevajoči, neprijazni. Ampak morda je to maska, ki jo pač nosijo v službi.

Pa srečno!!

Pred dvema mesecema sem rodila tretjega otročka in se že odločila, da grem po porodniški v službo za 4 ure in nimam niti malo slabe vesti. Je pa res, da moja šefica zelo podpira družino nasploh in že zdaj vem, da ne bo težav.
Sicer ne vem kaj pa sploh lahko komplicirajo, če pa je to zakonska pravica. Ne imej slabe vesti, kvečjemu bodi ponosna nase, da si se tako odločila.

Držim pesti zate!

LP. Ivana

Mah, saj jaz sem že odločena. Kariera, denar – za to mi je vseeno, glavno mi je, da bom več s hčerko. Samo jezna sem sama nase, ker dopustim, da mi šefica vedno nažene strah v kosti. Sploh se ne razumem, ker sem sicer zelo pogumna in se vedno postavim zase pred komerkoli, ampak pred šefico pa kar zmrznem.

Kakšen nasvet, da se je ne bom več tako bala?

jaz se bom tudi odločila za 6 ur – sem že skoraj 100%.

koliko prej je treba povedat šefom? jaz jim imam namreč cel kup nad sabo,tako da sploh ne vem, do koga vse it.

Teja, ti samo globoko vdihni in ji mirno povej. In glej ji v oči in dihaj, dihaj, dihaj in se ne pusti premaknit. Da pa te ne bo tako strah, pomisli da je tudi samo ona človek in da tudi ona hodi na WC kot vsi mi ostali 🙂)

Ok, si jo bom predstavljala, da serje, upam, da bo pomagalo. Pa mogoče enega takratkega za pogum.

Ta z WC-jem mi je všeč 🙂)). Jo bom tudi jaz kdaj uporabila!

LP

mi lahko katera prosim pove, kako si lahko izračunam, kakšna bi bila moja plača, če bi se odločila za 6-urni delovnik?
hvala!

lp!

reci sefici, da imaš pravico delati le za štiri ure, blabla… pa se boš zaradi lojalnosti do službe, prizadevnosti itd… odločila za sredno varjanto, to je 6 ur…

pa bo

Opravila v službi! Celo brez takratkega in sekreta:)) Je bila pa šefica bolj razumevajoča, kot sem pričakovala. Malo jo sicer skrbi, ampak je videla, da sem polna entuziazma za delo, da že razmišljam o novih idejah in kako jih izpeljati, tako da ni bilo tako hudo. Očitno sem ji v 3 letih dokazala, da dobro delam in da ne iščem krivin.

Povedati moraš v bistvu samo svojemu neposredno nadrejenemu. Najbolje, da imaš s seboj tudi pisno prošnjo oz. obvestilo (mušter je bil pred kratkim tu gor).

Plača je pa prbl. 75% dosedanje neto plače.

Hvala vsem za vašo spodbudo!
teja

New Report

Close