Najdi forum

prosim za pomoc-brez obsojanja

Nekaj dni nazaj sem pisala Primožu in ga prosila naj mojega pisma ne objavi. Vendar sem zbrala pogum. Rabila bi vašo pomoč, nasvete, karkoli ampak če bi me kdo rad obsojal, pridigal ali žalil, naj tega prosim ne naredi. Res, rabim samo dobronamerne nasvete.
Rada bi končala vezo z moškim, ki je poročen. Niti tega ne imenujem veza. Dobivala sva se. Najin odnos ni temeljil na intimnosti (te je bilo zelo malo), ker tudi priložnosti za to ni bilo veliko. Temeljil je na pozornosti. Vem, da moram to končati, ker mi intuicija pravi, da ima sigurno še kakšno punco s katero se dobiva, ker sem mlada in vem, da ne izgledam slabo in mi je tak odnos postal preveč naporen. Ker mi je nekaj samospoštovanja še ostalo, ga nočem popolnoma izgubiti. Druga stran plošče zakaj tega nisem naredila že prej pa je, da hodim k svetovalcu, ker se ne znam odpreti samskim moškim, ki z mano lepo ravnajo ampak me privlačijo zelo starejši in poročeni (povedano v zelo skrajšani obliki). Pa tudi razvadila sem se v tem času odkar sem z njim. Navadila sem se na pozornost. Če ne moreš navezati odnosa z drugimi, ti pač tudi takšna oblika pozornosti od take osebe veliko pomeni.
Neprestano berem za sabo in se zavedam kako otročje je napisano a imam glavo polno mešanih misli. Poleg tega sem pod stresom zaradi neke družinske zadeve in sem trenutno zelo pod stresom.
Kaj bi mi svetovali, kako naj se oddaljim?
Lp,

Lahko ti samo povem,da poročenim moškim ne pomeniš kaj dosti, ker drugače ne bi bili več poročeni.Saj tudi sama veš, da s tem ponižuješ le samo sebe. Na tvojem mestu bi, ko bi se dokončno odločila lepo “odrezala”. Ne odgovarjala na telefonske klice, če bi ga srečala , bi se naredila, da ga ne poznam (prvič in mogoče drugič bi bil še šokiran, potem pa bi dojel),…Predvsem pa bi poskrbela zase.Male pozornsti si lahko privoščiš tudi sama; greš na tržnico, si kupiš vrtnico, pa v slaščičarno na tortico,….vse skupaj prav gotovo ni toliko vredno, da bi se splačalo poniževati sebe za to.
Držim pesti, da ti bo uspelo in da boš kmalu našla sebi primernega partnerja!

Poglej vase,pomisli zakaj tako čutiš,odgovore boš našla v sebi.Imaš mogoče probleme,pa se jih ne zavedaš ali pa se jh izogibaš.Kajti,če mene vprašaš sama sebe ne spoštuješ dovolj ali pa ti manjka samozavesti. Če ti ustrezajo taki moški potem iščeš zaščitniške,očetovske tipe,to je tipično za ljudi,ki niso zadovoljni sami s sabo.Lahko,da se motim,vendar premisli omojih besedah,saj si zaslužiš moškega,ki ti bo nudil to kar si želiš in bo samo tvoj.LP

Probaj z vajami- nasveti iz knjige od Philly Krystal z naslovom Odstranjevanja vezi…
Želim ti veliko uspeha!!!

Kris kot da bi brala mojo zgodbo. Imam popolnoma iste probleme s tem da ne hodim h kakemu svetovalcu, ceprav sem poskusila pa se ni obneslo tako kot sem pricakovala (prezirljiv odnos svetovalca, ki je trdil da sem se mlada da se bo vse uredilo).
Tudi jaz bi rada pretrgala moj odnos, ki na sreco ni ravno kontinuiran ampak le obcasen. A ko pride do obdobja ko nimava kontaktov in sem ze skoraj odlocena, da se ne grem vec, se spet pojavi in jaz dobesedno pokleknem. Vsakic sproti po eni strani upam, da se ne bo spet pojavil a po drugi strani komaj cakam ponovnega snidenja. Kljub temu da vem da je vse skupaj slepa ulica.

Do sedaj sem ugotovila le to, da ocitno moram izziveti to in ko mi bo res potegnilo v glavi bo zadeva sama “umrla”.

Tako da vedi, da nisi sama, ki je v taki situaciji!

Sem skoraj prepricana, da se bodo pojavili provokatorji s svojimi napadi na obe, vendar se jim ne odzivaj in beri le nasvete in izkusnje drugih.

Saj obstajajo tudi starejši samski moški, ki bi tudi s tabo lepo ravnali.
Res, da jih ni toliko kot poročenih, vendar je dovolj že eden zate ali ne?

S poročenimi pa sama veš, da ni in ne bo nobene bodočnosti.
Se strinjam z heh, da poročenemu ne pomeniš dosti, sicer ne bi bil več poročen. Najbolje da ga pustiš in si najdeš drugega, bolj perspektivnega. Glej v bodočnost.

Pozdravljena, res se boš morala odločiti in to brez popuščanja, prekini vse stike. Jaz sem naredila isto, prišel je še nekajkrat kar na dom, bila je zelo neugodna situacija, ker sem bila že v drugi, resni vezi. Končno je potem dojel in me pustil na miru. A si pomislila, da ti ležijo poročeni in starejši moški, ker nočeš oz. se bojiš imeti resno zvezo? Meni se je dogajalo prav to in fajn mi je bilo, da nisem bila nikomur odgovorna, brez obveznosti. Saj potihem sem prav bedasto upala, da mogoče bo pa moj nekoč. Najbolj mi je dalo misliti, ko mi je nakazal, da je v svojo ženo še kar zaljubljen. Zato sem prenehala pa še bolj redko sva se videla, ker je živel kar daleč od mene. Sama sem potem po dolgem času spoznala enega resnega fanta, ki je vedel, kaj hoče in kar nekaj časa je trajalo, da sem ga sprejela, mu zaupala in ugotovila, da takega iskrenega in ljubečega razmerja nisem imela že celo večnost. Tisti me je še enkrat poiskal in mi povedal, da se je ločil, jaz pa njemu, da me ne zanima in, da bom ostala s svojim fantom. Gre pa zato, da sem se začela spoštovati in, da so poročeni moški največja izguba časa z zvrhano mero bolečih občutkov.
Želim ti, da se rešiš tega razmerja in najdeš nekoga, s katerim boš srečna.

Jaz pa mislim, da ti je pravzaprav vse jasno in, da pravzaprav ne potrebujes nasvetov. Rabis samo malo spodbude v prepricanju, da si na pravi poti. Malo bolj se posvecaj sebi, malo se razvajaj, delaj stvari, ki te veselijo, razsiri si obzorje. Mogoce si bos na ta nacin dvignila samopodobo in se sprostila v odnosu do sebe in tudi do samskih moskih. Za zacetek pa bi bilo nujno izvedet zakaj te privlacijo zgolj poroceni moski. Obicajno nas povlecejo ljudje, ki imajo “tisto nekaj”, tega pa nimajo samo poroceni. Razen, ce ni to tvoj strah pred resno in odgovorno zvezo in pred sabo.
Pravis, da si mlada, torej imas dovolj casa, da nekaj naredis iz svojega zivljenja.
Srecno!

Zdravo Kris,

Zdi se mi,da je veliko koristnega pred menoj že napisala eva1,strinjam se z njenim načinom razmišljanja.
Priznati moram,da sem se vedno bala da se bo nekaj podobnega kdaj zgodilo meni.Razen enkrat (pa še takrat moški ni bil poročen imel je punco in to “pozabil” omeniti), sem do sedaj imela srečo.
In zakaj strah? Zato ker se zavedam,da se kaj takšnega lahko zgodi tudi meni…
Meni,ki sem razvajena!
Navajena biti številka 1,navajena pokazati sebi in celemu svetu,da ljubim in sem ljubljena,navajena sprehajanja z roko v roki podnevi,ponoči,po dežju brez dežnika če je treba.Navajena,da zaspim in se zbujam ob nekom,ki ga imam rada,dvigniti telefon in poklicati kadarkoli želim,brez ugibanja ali je trenutek pravi.
Brez vsega tega in še marsičesa drugega bi bilo težko…
Pri meni dela deklica (sedaj je stara 23 let),ki se je vedno znova zapletala v “tvojo” situacijo.Problem je nastal,ko se je s časoma na vse te “prepovedane” moške nehote navezala.Ob pomoči alkohola je nekoč šla tako daleč,da je povedala eni izmed žena kaj se dogaja.K sreči ali na žalost (kaj pa vem…), je gospodu ženo uspelo prepričati,da je vse skupaj plod njene domišljije…
Velikokrat sem ji razlagala o stvareh,ki jih imam sama a ni razumela.
Ni poznala,ker je bila vajena drugačnega stila življenja.V tem obdobju je naletela na 22 let starejšega moškega-ločenega in skupaj sta že 2 leti.V to kam ta veza vodi se ne bom spuščala-jaz jima privoščim samo najboljše.A hočem povedati nekaj drugega…Veseli me kaj ali KDO je z njegovo pomočjo postala.
Sedaj se velikokrat pogovarjava o preteklih letih in z veseljem lahko povem,da jo ne mika več nazaj.Kajti ve kako je,če se ni potrebno več skrivati…in hvala bogu,slednje ji je bolj všeč.

Zato,Kris…
Moj predlog za prvi korak…Povej ali napiši mu-kar Ti je lažje.Potem pa…za nekaj časa izklopi telefon,privošči si frizerja,kozmetičarko,kakšen kos nove garderobe in pokliči prijateljico in ven.
Jaz priznam…izboljšanje videza mi dvigne samozavest.Pohvale drugih vse skupaj potroji.

Potem pa počasi…druži se,pogovarjaj se,saj ni rečeno da se moraš zbližati s prvim,ki Ti prekriža pot.
Spoznavaj jih in IZBIRAJ!
Vedeti moraš,da imaš izbiro- če ne drugače prepričaj se z malimi ženskimi triki (zgoraj opisanimi) in ko boš opazila kako se obračajo za Tabo in boš čutila zadoščenje,boš vedela da je prvi korak narejen.

Kaj misliš?

Lepo te pozdravljam,

Kaja B.

No, danes sem zaključila to najino zvezo, morala sem, ker se je začel do mene grdo obnašati. Po pravici povedano bi se morala počutiti kot zmagovalka ampak se ne in mi je grozno. Vem pa, da moram prevzeti odgovornost za svoja dejanja in bom pač pustila času čas. Hvala vsem.
Lp, Kris

….oddaljiš se lahko enostavno tako,da ga zbrišeš iz življenja… ne kontaktiraj več z njim… začni hodit na zmenke z neporočenimi vrstniki….
skratka….če se res hočeš oddaljiti se boš znala…..

No, po dolgem času sem spet nazaj. Z obžalovanjem lahko izjavim, da mi ni uspelo kar sem si zadala. V treh mesecih kar se videvava, sem hotela vse skupaj zaključiti vsak dan, ki je prišel, pa sem vztrajala. Še več, postala sem točno taka kot si nikoli nisem želela. Neprestano si ponavljam, da bi si lahko privoščila veliko boljšega, samskega, ki bi mi posvečal več pozornosti. Trenutno pa sem jezna in žalostna ko ga ni ali ko nič ne pokliče in noro vesela, ko se slišiva in vidiva. In seveda potem avtomatično pomislim, da kaj delam narobe ali da nisem dovolj zanimiva kar ni res. Vse tisto kar nikoli nisem hotela biti, zdaj sem. In tega se dobro zavedam. Vem pa tudi, kakšna sem, ko se počutim prizadeto. Avtomatično iščem potrditev preko sexa; mislim si, da ne bom doma jokala ampak grem in si dokažem, da mi ni hudo. Ker pa nočem biti taka, vztrajam z njim.
Zavedam se, da se on ne bo spremenil; to ni pravično zahtevati od nekoga. Zanima me kako naj sama pri sebi razčistim, kako naj se napolnim z energijo, da bi imela posledično toliko samozavesti, da mi zlahka šla stran? Ker trenutno mislim, da mi samozavesti primankuje in se zato tako ponižujem. Da sem z nekom, ki je poročen, da me zvija v želodcu, ko pomislim na ženo in na to, da to sestajanje nima absolutno nobene prihodnosti.

Kaj pa, ce za nekaj casa odpotujes in mu ne poves, kam si sla?
Npr. privosci si kaksne ustvarjalne pocitnice kje cisto drugje, lahko recimo za mesec ali dva tecaj jezika v tujini ali kaj takega, kar ti bo zapolnilo cas, da ne bos prevec mislila nanj in hkrati dvignilo samozavest.

Čisto enostavno in težko obenem…..

Razmisli o tem, kaj želiš v življenju ali boš z njim te cilje dosegla….. ko boš prišla do tega, da je to le izguba časa in seks in da ti to ne prinaša ničesar razen trenutne zadovoljitve, boš ukrepala, zdaj pa se učitno še utapljaš v lastnih trenutnih čustvih…. jutri pa….. boš ostala sama…..

Uredi se, pojdi s prijateljicami ven, na kavo in klepet in še enkrat zavrti ruleto…. :))

Pisni nasvet v tem trenutku je lahko samo obliž, a v osnovi motiv, da to počneš ostaja še naprej. Vedi, tvoj osnovni motiv je dober in deluje v tvojo korist. Težava je le v tem, ker izrazno obliko (vedenje) doživljaš kot neustrezno.

Znam ti pomagati, a le z razgovorom. Razgovor, v kolikor se zanj odločiš, ti bo podal odgovor na vprašanje, katero (katere) potrebe zadovoljuješ s tem vedenjem. Odkrila boš tudi, kako jih zadovoljiti na zate bolj ustrezen način. Na osnovi tega se boš nato naučila tehnik in veščin, da se boš znala v ključnih trenutkih bolje odločati.

Vse dobro ti želim.

…Mislim, da si na pravi poti. Namreč tud irazhodi nekaj časa trajajo in je navadno potrebno kar nekaj krogov obrniti, da prideš do konca! Spremenil pa se ne bo….Komentariji Koke se mi zdijo zelo dobro napisani! Preberi jih…

Kris, tako kot je nekdo že napisal, če bi te imel rad, ne bi bil več poročen. Sprašuješ se, kako dobiti toliko energije, da boš zlahka odšla iz tega odnosa. Mislim, da je to tvoja največja zmota. Ne bo šlo zlahka, težko bo, če se boš odločila. Verjetno boš zelo trpela. A če bos zvesta svoji odločitvi, boš pridobila na samozavesti in si postavila ceno. Morda boš še kdaj na podobni preiskušnji, jo presegla in zgodilo se bo, da se poročeni ne bodo več lepili nate in ne ti na njih.
Zberi pogum.

“na kavo in klepet in še enkrat zavrti ruleto…. :))”… masenka, to si pa tako lepo napisala!!!

Kris, sem v podobni situaciji, če želiš se mi oglasi! Lp

New Report

Close