Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Zasvojenost in pomoč Prosim za odgovor glede zasvojenosti Tramala!!!

Prosim za odgovor glede zasvojenosti Tramala!!!

Spoštovani

Prebrala sem post od g. vito, ker je zastavil vprašanje, kako se odvaditi zasvojenostjo Tramala. mene tudi to zelo zanima, ker moja sestra zaužije veliko količino Tramala, zaradi hudih ortopedskih težav. Upam, da nam bo kdo pomagal z nasvetom.
Hvala za vaš odgovor in pozdrav vsem.
Nadja

Tramal je opiat, zasvojenost z njim je nekaj podobnega kot zasvojenost s kakšno trdo drogo – heroinom ipd. Toliko o fizični zasvojenosti. Psihično pa je tako kot povsod drugod. Nekaj kar nam ugaja, je prijetno in zakaj bi se temu odrekli? Tvoja sestra bo morala to sama spoznati. Ti pa lahko poskrbiš, da tramadol ne bo v njeni bližini. Če ima hude ortopedske težave in tramale uživa zato, pa je od tega že zasvojena, povprašaj pri zdravniku po kakšni alternativni protibolečinski metodi. Ne pozabi – vse se da rešiti!
Če pa bo zdravnik vztrajal na tem, da jemlje tramal, si lahko poiščeš drugega zdravnika. Veliko tablet se predpiše brez veze.

ZASVOJENOST OD TRAMALOV…OPROSTI IZRAZU ZNA BIT VELIKA PIZDARIJA!GOVORIM IZ LASTNIH IZKUŠENJ…TO SO EDINE TABLETE KI NISO DOVOLJENE NPR. PRI ZDRAVLJENJU OD HEROINA!ZAKAJ? KER SE JIH PREHITR NAVLEČEŠ!!!!!!TAK,DA PSIHIATRI JIH KR NE PIŠEJO VEČ NA RECEPT….U KONČNI FAZI BI LAHK REKLA, DA GRE ZA NEKAJ PROCENTOV NADOMESTKA HEROINA…MdMa je pisal/pisala:
>
> Tramal je opiat, zasvojenost z njim je nekaj podobnega kot
> zasvojenost s kakšno trdo drogo – heroinom ipd. Toliko o
> fizični zasvojenosti. Psihično pa je tako kot povsod drugod.
> Nekaj kar nam ugaja, je prijetno in zakaj bi se temu odrekli?
> Tvoja sestra bo morala to sama spoznati. Ti pa lahko
> poskrbiš, da tramadol ne bo v njeni bližini. Če ima hude
> ortopedske težave in tramale uživa zato, pa je od tega že
> zasvojena, povprašaj pri zdravniku po kakšni alternativni
> protibolečinski metodi. Ne pozabi – vse se da rešiti!
> Če pa bo zdravnik vztrajal na tem, da jemlje tramal, si lahko
> poiščeš drugega zdravnika. Veliko tablet se predpiše brez veze.

Ja, pri vecjih kolicinah tabletk oz. kapsul v kombinaciji z alkoholom je ucinek zelo podoben.

Pri vaši sestri gre za zdravljenje bolečine,. V kolikor je odvisna od Tramala je bila bolečina napačno zdravljena, zato vam predlagam, da se obrnete na center za zdravljenje bolečin v Kliničnem centru v Ljubljani. Ko ji bodo strokovnjaki vzpostavili ustrezno protibolečinko terapijo se bo lahko tudi odvadila od tramala.

New Report

Close