Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Prosim za nasvet ga.Tina

Prosim za nasvet ga.Tina

Pozdravljeni.
Stara sem 23 let,redna studentka,stpendije ne dobivam s fantom pa sma se pred kratkim preselila v podnajemniško stanovanje po sili razmer.Fant ni drzavljan republike slovenije ampak dela preko delovne vize.Dobi 420 eur plače.Zdaj sledi pa moje vprasanje:Ali sem mogoče upravicena do denarne pomoči,saj nama najemnina iz stroski pridejo cca.390 eur na mesec in glede na to da jaz obcasno delam prek studenta in nimam velikih dohodkov ker imam veliko studijskih obveznosti komaj preziviva.Moj oče mi pa ne vem kako financno ne more pomagati ker ima zelo nizke dohodke.torej je kakšna moznost?za dsp vsaj dokler si ne najdem neko delo ki bi mi prineslo več denarja,vsaj kakšen mesec ali dva?Gospa Tina najlepše se Vam zahvaljujem za kakršen koli odgovor.Hvala še enkrat.lp Mia

Pozdravljeni še tukaj!

Vašo temo sem dala v novo temo, pa tudi tukaj lahko odgovorim, saj mislim, da v prejšnji niste omenjali fanta.

Glede vašega statusa sem napisala, novo pa je to, da sta s fantom skupaj, in se štejeta kot par, čeprav vas mora oče vseeno preživljati v času rednega študija do 26. leta.

SVETUJEM VAM(A), DA GRESTE DO PRIJAZNE SOCIALNE DELAVKE, (ČE STE IZ VEČJEGA KRAJA, SE POZANIMAJTE KATERE JE V REDU) ALI PA NA ODDELEK PSP NA KATERIKOLI CSD V SLO., DA POVEDO ŠE KAKŠNE DRUGE REŠITVE.

Vendar oddelek PSP vas bo po vsej verjetno kar napotil na oddelek DSP, bolj ko razmišljam, a poskusiti ni greh! Na DSP pa bodo videli iz vašega konkretnega pogovora z vami in dokazili ter mogoče pregledom dejanskega stanja (velikost stanovanja/sobice ipd.,) pa se lahko še kaj ugotovi. Poskusite!

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

Najprej hvala za nasvet,vendar sem se odločila da se izpišem iz fakultete,ker mi kot redni studentki niso odobrili Dsp…Zdaj pa imam za Vas gospa Tina še eno vprašanje?Poslala sem prošnjo za izpis,vendar da se razresi traja teden-dva dokler dobim izpisnico…Zanima pa me,ali se lahko naprimer ju3 vpišem na zavod brez izpisnice?ali moram pocakati,da jo dobim in jo nesem zraven na zavod?Hvala se enkrat za Vas odgovor

Pozdravljeni!

Citat: “Zanima pa me,ali se lahko naprimer ju3 vpišem na zavod brez izpisnice?ali moram pocakati,da jo dobim in jo nesem zraven na zavod?”

Odgovor: glede delovanje ZRSZ se obrnite direktno na njih, saj je to njihovo področje. Lp.

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close