Prosim za nasvet
Pozdravljeni !
Znašla sem se v precepu glede partnerskega odnosa v katerem se mi poraja precej dvomov..Skupaj sva slabi dve leti ,ne ravno mlada 40 let plus .Kot večina odnosov in izzivov kateri nastanejo sem prišla do zaključka,da sem se znašla v vrtiljaku mešanih občurkov in čustev s katerimi se soočam že kar lep čas .Zavedam se,da sem se tudi sama odločila zanj čeprav sem v tem odnosu bolj nesrečna saj je on oseba,ki vedno koga ali kaj kritizira ali omalovažuje .Kljub vsem pogovorom ali negiranju on ostaja enak in očitno mu ne klikne,da dela nekaj narobe … Npr.ima zelo nizko toleranco strpnosti in ,ko nekaj ne gre se predmetov loti tudi fizično zraven seveda to pospremi z sočnimi izrazi ,čez nekaj časa se sicer opraviči za svoje vedenje hkrati pa takoj navede “opravičljiv” razlog za svoje dejanje .Ko sem predlagala,da poišče pomoč,ker jaz tako ne morem z nekom živet se je seveda takoj zoperstavil in,da sem celo jaz “kriva” čeprav se mi sanja ne zakaj saj ne drezam vanj ali še manj provociram .Najbolj od vsega pa imam občutek,da me podkupuje z načinom obdarovanja ter misli,da tako zabriše ali prikrije svoje vedenje .Veliko je tudi prisoten na socialnih omrežjih sploh tik toku in meni je dobesedno prekipelo,ko sem ga poslušala kako kritizira ženske z silikoni in ostalimi polnili češ kakšne so ,da se samo ven mečejo itd.Ob vsem tem sem tudi pomislila,da morda flirta s katero od njih in lahko,da je bil deležen zavrnitve in zato je začel udrihat čez njih na ta način.,to pa sem pomislika zato,ker se spomnim izpred let,da je tudi meni takrat,ko sva se le bežno poznala in bila vsak v svoji vezi všečkal fotografije enkrat celo z emotikonom srčkov ampak sem jaz to sprejela na humorističen način,in sploh ne vem zakaj ga to zanima kakšen je kdo,če nimaš nekega interesa ,enako kot bi se jaz pasla po drugih tipih z ploščicami na trebuhu in mišicah ter njemu razlagala o tem kako kdo zgleda in kaj si jaz mislim o njem .Če je to moj domet potem.je z mano nekaj narobe oz.kaj sploh imam partnerja,če gledam za ostalimi kakšni so vizualno .Ne preživiva pa veliko časa skupaj zaradi obveznosti katere imava ,ampak še takrat kadar imava možnost se imet lepo po navadi on napravi cirkus in ob tem še tiste dobre lastnosti katere ima zbledijoz takim obnašanjem .Zadnje čase kar precej razmišljam,da bi ga zapustila saj dvomim,da bo kdaj drugače kot je zdaj.Načrtuje sicer skupen oddih pa mi sploh ni za it po pravici,ker vem kak bo scenarij,če se kaj zalomi …
Spoštovani,
ker niste zastavli vprašanja, več ali manj le delim vaše razmišljanje. Dodajam samo kratek splošen komentar. Dve leti je obdobje, ko se počasi razkrije večina partnerjevih značilnosti. Tudi tistih globljih, ki jih je partner pred tem mogoče lahko držal v ozadju. To, da je vam kot bežni znanki pošiljal srčke, ko je bil še v vezi s prejšnjo partnerko, ni bil najboljši signal oziroma obet za stabilno partnersko vezo. Vaše razmišljanje, skrbi, pomisleke v povezavi z njegovimi izbruhi jeze in odkupovanjem vidim kot utemeljene in ustrezne. Seveda so pa to zelo splošni komentarji, saj bi tehtnejšo analizo potrebovali več informacij o partnerju, o vas, o vajinem partnerskem sistemu itd.
Lep pozdrav,
Uroš Drčić
Točno to kar je gospod terapevt napisal glede pošiljanja srčkov, sem sama razmišljala ob prebiranju tvoje zgodbe o tem kakšen je tvoj partner. Torej on je bil v zvezi, tebi pa s srčki všečkal tvoje objave? Tako si bila praktično preden si šla v zvezo z njim, soočena s tem, kaj počne. Zakaj ti sedaj gre tako na živce, ko počne isto dalje? Saj si prej vedela, da to počne.
To mi deluje kot tisto, ko ženske spoznajo moškega, opitega v baru, gredo v zvezo z njim, potem pa jih strašno moti, da popiva v baru.
A ni to kar malo ironično? Oseba ti praktično že preden sta v zvezi točno pokaže, kakšna je, ti pa potem, ko sta v zvezi, pričakuješ, da bo drugačen.