Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Prosim pomoč – okulist.

Prosim pomoč – okulist.

Zaradi problemov z očmi (alergijski konjunktivitis) smo dobili napotnico za pregled pri okulistu.

Iščem in iščem, kam naj peljem otroka in ne najdem nič. V ZD Nova Gorica bi prišli na vrsto avgusta (?!), v bolnišnici baje da je čakalna doba 8 mesecev. O Medicinskem centru VID da ne govorim.

Otrok rabi pomoč zdaj. Avgusta bo cvetenje mimo. Oči so rdeče, srbijo, občasno izcedek. Naš zdravnik nam je dal sirup proti alergijam in kaljice za oči vendar ne pomagajo prav veliko. Pravi, da so neka druga zdravila, vendar želi mnenje okulista.

Kaj zdaj? kako je lahko tako? Otrok rabi zdravnika zdaj in ne čez pol leta?!

Ve kdo še za kakšno ambulanto, kamor bi lahko poklicala?
Zgleda, da bo treba samoplačniško.Smrk.

Hvala za pomoč in LP

skoraj vsaka trgovina z očali in lečami ima privat naročanje za preglede. In ponavadi tam delajo okulisti iz ZD. Poskusi tam. Je sicer plačljivo, a kaj češ. Je očitno edina možnost.

lp, ewy

Jaz sem ta mesec sprašila okroglih 200 eur, še nekaj čez, če vse seštejem. Preklicarila sem do LJ vse, brez uspeha. Ni datuma pred sept, otrok pa miži na eno oko in obrača glavo, da lahko bere. Ni mi ostalo drugega, kot iti samoplačniško v Naklo, kjer sva bila čudo prečudno, na vrsti v tednu dni. Komentarja se bom raje vzdržala, rečem pa samo, da gre za čisto navadno ropanje, saj je tudi recept za očala cenjena dr. spacala na samoplačniški recept in otroka spravila še ob tistih gnilih 30 eur, kolikor mu pripada na zavarovalnico. Svinjarija! Sicer mi je potem nekaj cincala, da bi pa zdaj samo to, pa naj potem sept prifdem nazaj in bo takra na napotnico vzela – halo? A do sept naj pa otrok še kar miži in glavo vrti, da vidi risanko??? Poleg tega gre sept v šolo in je fajn, če se do takrat očal navadi! V glavnem – podn!

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]
nova
Uredništvo priporoča

Lahko poveš, katere kapljice je predpisal?

Drugače pa ni problem z oftalmologi, pač pa splošnimi zdravniki in pediatri, ki si dandanes niti enega navadnega senenega nahoda in z njim povezanih težav ne upajo samostojno zdravit oziroma predpisat ustreznega zdravila za lajšanje težav in vas raje pošljejo k specialistu.

Zato bi jaz na vašem mestu raje zamenjala pediatra, kot pa vsakič, ko se ta ne zna samostojno odločit besnela nad čaklnimi vrstami v specialističnih ambulantah.

Vsem najlepša hvala za odgovor.


@ewy
…res je da ima vsaka optika svojega zdravnika, ki opravlja preglede samoplačniško, ampak opravlja preglede le za dioptrijo in se ne ukvarja z zdravljenjem boljezenskih stanj. Sem klicala že na 10 koncev, saj bi tudi plačala samo da bi bilo bolje.


@Dashenka
..dala nam je kapljice Zaditen. Kot nam je kasneje oftamologinja povedala, so kapljice ustrezne za zdravljenje alergij na očeh(naš nima senenega nahoda). Problem je bil le v tem, da smo prepozno šli po kapljice in se je zakompliciralo in nastalo vnetje.

Sem pa ugotovila, da v kolikor gre za tako bolezensko stanje lahko petiater na napotnico napiše nujno in te v bolnišnici sprejemejo takoj, brez naročanja.

Jaz osebno imam pa sicer raje, da me pediatrinja pošlje k specialitu, kot da zdravi nekaj po svoji pameti, če v to ni prepričana. Prej bi rekla da je problem, če te nikamor ne pošlje.
Je res da gre za mlajšo zravnico, ampak jaz ji popolnoma zaupam. Iz primerov, ki smo jih imeli vidim, da v kolikor ne bi vedela več kaj, bo vprašala kolega in ne bo skušala nekaj sama na vrat na nos.In to se mi zdi pohvalno, da upaš priznati da še vsega ne veš in ne znaš.

LPNoel

New Report

Close