Spoštovani!
Stara sem 28 let in imam vse znake depresije, v bistvu manične depresije, ne vem točnega strokovnega izraza za to.Res je, da nisem imela ravno rožnatega otroštva, pa vendarle sem za veliko stvari tudi sama kriva. Nekateri so bili še na slabšem, pa so se bolje odrezali-znašli v življenju. Ne znam si odpustiti, ne znam pustiti vsega za sabo in začeti s tem trenutkom. Imam težave tudi s prenajedanjem, preveliko telesno težo in verjetno zato tudi pomanjkanje energije. Tudi delovnih navad nimam ravno razvitih.Če ne bi imela otroka, bi verjetno spala non-stop. Včasih nimam energije niti za tiste osnovne in nujne vsakodnevne stvari-opravke. Morala bi se veliko učiti, shujšati, se več aktivno ukvarjati s hčerko, očistit zanemarjeno stanovanje itd. Zelo me obremenjuje to, da živiva na dnu socialne lestvice, da moram vsak cent dvakrat obrnit in še potem ne morem plačati vseh obveznosti.Mislim in verjamem, da bi bilo najpametneje v moje življenje vnesti rutino. Naredila sem si tudi načrt glede tega, toda kako se pripraviti do tega, da to začneš udejanjati? Res bi se rada spravila v red, zaradi hčere, ki ima v bistvu samo mene. Pa še nekaj, pred časom sem dobila recept za saroxat oz. paroxat, pa ga seveda nisem redno jemala in tudi premalo časa( malo se bojim stranskih učinkov in odvisnosti), menite, da bi mi pomagal?
Hvala že vnaprej za vaš trud in lep pozdrav!

Pozdravljeni,

nekdo je ocenil, da potrebujete antidepresiv. Upam, da psihiater. Antidepresivi ne povzročajo odvisnosti. Včasih nam simptomi onemogočajo, da bi v svojem življenju naredili pomembne korake, včasih pa tudi osnovne…Torej, če vas ovira v življenju depresija, potem z zdravljenjem na vašem mestu ne bi odlašala.

Sprašujete kako? Ne vem, vsak po svoje se znajde. Vsekakor pa delajte majhne korake. Ne pričakujte, da bo danes po starem, jutri pa vse po novem. To je za vsakega prezahteven korak. Spremembe uvajajte posebej. Naredite seznam svojih problemov. Od največjega, do najmanjšega. Nato sedite in razmišljajte kakšne so možne rešitve. Pomembno je, da jih v začetku zberete čim več. Od neverjetnih do najbolj verjetnih.

V kolikor gre za manično depresivno motnjo potrebujete reden stik s psihiatrom. Poiščite si pomoč.

vse dobro

New Report

Close