prosim pomagajte mi
Lep pozdrav, končno sem se odločila da se odlasim, sem na faxu, muči me pa ogromna stvar, zaradi katere sem tudi zmedena, ne znam se obnašat v družbi, brez volje sem, in predvsem nisem svobodna. Pred kakimi 10 leti sem gledala z bratrancema enkrat eno grozljivko, v kateri obsede enega fanta zlo in le ta ponoči postreli svoje domače. Dolgo se nisem ne vem kako obremenjevala s tem, ampak zadnje čase opažam, da mi večkrat v misli zbezljajo odlomki, postaja me čedalje bolj strah, da bi se meni isto zgodilo, to je v bistvu srhljiv strah, kajti jaz nikomur ne želim nič storiti. Drugače se nikomur ne sanja , kaj me muči, saj na zunaj izgleda vse super, ampak jaz UMIRAM od strahu. Opažam, da sem čedalje bolj zmedena, imam hudo tremo pred vsakim ki se menim z njim in glavo mi bo od razmišljanja razneslo. Mislim da zame ni pomoči, najhuje je, ker vem da nisem nora, ampak ta strah me terorizira. Moram še povedati, da so me dostikrat poniževali v otroštvu, mama je hotela vedno vse perfect, ampak jaz imam dosti, nočem več pretvarjanja, nočem postajati obsedena od strahu in zla. Kaj naj storim??Kako naj se rešim, kako naj najdem zopet svojo moč in samozavest, na žalost v vašo ambulanto ne morem, ker me veže življenje na mb. Nikomur se nikoli nisem zaupala, vse držim v sebi, mislim da ne bo dolgo ko bom dobesedno eksplodirala. Pa prosim ne razumite me napačno, nosem neka obupana, depresivna, znam bit zelo močna osebnost, ampak ko me ne terorizira ta presneti strah. A se je možmo tega rešiti?????? Sovražim se. Stara sem 23 let
Prosim preberi si sporočilo z naslovom OCD ZGODBA, ko bo objavljeno.
Tudi sama se odlašala tako dolgo z zdravljenjem, da sem bila skoraj na robu samomora saj je “strah”, ki ga omenjaš prevzel nadzor nad mojim življenjem.
Pogum in zavedaj se, da MORAŠ po pomoč. Obisk psihiatra dandanes ni nič groznega.
Vse dobro in oglasi se, vprašaj, kar te muči, ter z iskalcem na internetu poišči čimveč pod OCD in druge motnje. V znanju je moč.
Brigita.