Prosim, pomagajte….
Vi kar pričakujte opravičilo, ampak ga žal ne bo! Sem povedala kar sem mislila in zajebavanje na takih postih se mi zdi en sam čisti egoizem! Odprite novo temo za vaše small talks in se tam izživite.
Opravičila pač ne bo – nikoli se ne oparvičim zato, ker imam določeno mnenje, opravičim se le, če komu naredim krivico. V tem primeru, se mi ne zdi, da sem jo!
Pozdrav vsem
Strinnjam se s tistimi, ki menijo , da je oddaljevanje od teme vprašanja nevljudno (vsaj do tistega, ki išče pomoč in mu ni do čitanja cyber osvajanja medtem ko je on ali ona v stiski).Morda bi bila šala dobrodošla ob kakem smešnem problemu kar pa fishyin zagotovo ni.Fishy odvetnik na koncu pobere še tisto malo kar bi lahko dobili, zato skušaj očeta z lepo besedo ali preko Psihiatra , morda domačega zdravnika, ali kogarkoli ki ga bo poslušal prepričat , da greste vsaj narazen mirno.
Lep pozdrav nežna duša
Ja, to je @!#$ – odvetnik…
imamo parcelo in stanovanje…mi bi mu prepustili parcelo, pa dali se kake gospodinjske vrednosti (pomivalni stroj, televizijo pa take finte) – samo da bi sel, mi pa ostali v stanovanju. A ne bo.
Hm,,.. glede kako delijo… a naj ne bi dobil recimo stanovanje tisti, ki je manj premozen…
oz. kako bi lahko vzeli stanovanje nam trem (mama brezposelna, jaz studentka), on pa ima firmo?
Kaj mislite o tem?
Firma nam sicer ne nese nic, a on ima kesa se v drugih drzavah…
in ce poleg tega “prilozis” da ima ljubico… a ne bi bilo sodisce na nasi strani, ce bi moz VARAL? nismo ziher, a jaz ze kar dolgo slutim…ce bi imeli dokaze…ha?
No, sem pisala neki svetovalki (po janinem predlogu – hvala za informacijo!) in pricakujem nekje v pon. odgovor.
Fishy, razumem tvoj polozaj in lahko le pohvalim tvojo prizadevnost, da pomagas mami.Zelim, da se zadeva razplete v vaso korist in da boste imeli enkrat tako zeljeni “MIR”. O pravu nimam pojma, zato ti ne morem nicesar pametnega svetovati. Sama ves, da ta forum , ni namenjen pravnim nasvetom, temvec izmenjavi izkusenj ljudi, ki so ze nekaj preziveli v tem kratkem zivljenju. V tem smislu si dobila kar nekaj izjemnih odgovorov. Prosim pa, da ne zameris nikomur na tem forumu, ki te poskusal spraviti v dobro voljo. Tu smo samo dobronamerni ljudje, zato imajo nase sale in pripombe izkjucno pozitiven naboj.V dobronamernosti, se lahko tudi oddaljis od problema! Seveda, ko si obremenjen s tako resnimi problemi kot jih imas ti, ti ni do smeha. Vseeno, ne glede na polozaj v katerem se trenutno nahajas, če hoces ostati zdrava, se moras, kdaj pa kdaj, od srca nasmejati!
Vso sreco ti zeli,
Pepi
Pepi, hvala:) pa saj se smejim! glej: 🙂 hihihi
v bistvu vec niti nisem tako prizadeta glede tega,…
me je verjetno minilo…
a tokrat sem prvic odlocena malo govoriti o tem in najti vse mogoce pametne izjave, da potem mami odprem oci in, da bo konec tega sranja.
smejim pa se redno:) ne mine dan brez smeheca.
Saj me ne obkrozajo sami zmaji (le eden, doma, spi trenutno:),
imam super fanta,
pa z mamo in bratom se razumem,
tukaj so se prijatelji/ce,
in seveda se e-prijatelji – VI, ki pa postavite vsemu piko na i
– vcasih se prijatelji ne razumejo necesa – in ko to das iz sebe tukaj, je bolje, ker je tu na tisoce ljudi, ki so med seboj razlicni in vedno se najde kaksen, ki razmislja kot jaz.
HVALA VAM!
CAU, GREM SPAT.
Draga Fishy!
Čeprav te je življenje oropalo nečesa zelo lepega, varne in tople družine, ti je narava poklonila mnogo velikih, dragocenih lastnosti: veselja do življenja, topline, prijateljstva in sočutja. S takšno doto boš previharila vse življenske nevihte!
Će sem te pravilno razumela, je tisto, kar te najbolj boli mamina bolečina. Vse, kar lahko storiš je, da ji daš jasno vedeti, da si na njeni strani in da ji boš stala ob strani. Takšen zakon je v njej najbrž ubil pogum in odločnost, da bi začela znova. Mnogo laže bi bilo, če bi odšla že zdavnaj, ko njeno človeško dostojanstvo še ni otopelo. Vendar nikoli ni prepozno! Finančno bi vam morda res sprva šlo nekoliko slabše, vendar je to majhna cena, ki jo mora plačati človek, če si na ta način reši dušo. Poleg tega bi moral oče plačevati preživnino za vaju z bratom, pa tudi za mamico, če je brezposelna, del premoženja bi dobila tudi ob razvezi, čeprav bi najbrž res oče dobil več, ker je pač več zaslužil.
Le daj ji malo vzpodbude, če pa ne bo imela dovolj poguma, ji vseeno stoj ob strani. Prepričana sem namreč, da potrebuje tvojo podporo in da je zelo hvaležna, da te ima.
Vso srečo ti želim!
Fishy, z največjim veseljem sem prebral ta tvoj odgovor.
Veš, še najbolj bo mami pomagala vesela, dobrovoljna hčerka, čeprav vem, kako je biti dobre volje v teh razmerah. Mogoče, vama bo pa ravno to en ščit.
Glede odvetnikov pa takole (f.. them), nujno zlo pač. Upam, da boš našla kaknega z vsaj trohico sočutja in simpatije. Moja stara mama, je znala eno pesmico, ki je mogoče stara sto let, pa je samo dokaz, da se ni nič bistvenega spremenilo od takrat.
Odvetnik, notar, kuje denar.
Pero pomoči, tolar poskoči.
Čim kaj zapiše,
velja pol hiše!
Bi se strinjali, a ne ?