Najdi forum

Spoštovani,

Nikogar nimam, s katerim bi se lahko o tem pogovorila, zato pišem vam, v upanju na kakšen nasvet…
Stara sem skoraj 30 let in sem absolventka, tako da svoj čas preživljam doma- v fantovem stanovanju- cele dneve- sama. Ker se ne želim vdajati slabi volji, ko razmišljam o svoji prihodnosti (kje bom sploh iskala službo…) se skušam čim bolj zamotiti tako da hodim tekat, da delam stvari ki me veselijo…
S fantom sva skupaj že več kot 10 let. Ima službo v kateri preživlja cele dneve, domov pride zvečer, večinoma utrujen. Ne vem kako naj opišem najin odnos- imam ga rada, in mislim da ima tudi on mene. Lahko se imava zelo lepo, vendar trenutno meni ni čisto nič lepo… zaradi dela se on zjutraj vstaja že pred službo in tudi dela še po službi, ko jaz še spim in ko grem že spat. In nekako sem se navadila na to da ga zjutraj ne vidim, in da zvečer greva redko skupaj istočasno v posteljo.
Najino spolno življenje- ja, zgodi se bolj poredko, med enim in drugim spolnim odnosom lahko mine tudi mesec in pol… In zgodi se le če se oblečem in obujem tako kot je njemu všeč (visoke pete, seksi perilo…). Jaz nisem bila nikoli posebej navdušena nad tem, da če hočem seksat, se moram prej preoblečt in obut v visoke pete- zmeraj sem imela občutek da izgledam neumno- vendar to je njemu všeč in vsakič sem to naredila samo za njega. Vem, da imam probleme s samozavestjo in da se verjetno zato nisem dobro počutila v seksi spodnjem perilu (ne me narobe razumet- tudi meni je estetsko lepo, če ima ženska lepo spodnje perilo; …)
Pred približno dobrim mesecem sem ugotovila da se fant samozadovoljuje (ne bom opisovala kako, ampak vem zagotovo). Sprva se mi to ni zdelo nič nenavadnega in sem nekako sprejela, da je pač moški, ki ima potrebe in potrebuje čas zase….
Ko sem pa postala malo bolj pozorna sem pa ugotovila, da se pravzaprav samozadovoljuje v tisem času, ko ga jaz čakam v sosednji sobi da pride v posteljo… zvečer in zjutraj preden gre v službo. V parih dnevih je to počel vsak dan zjutraj in zvečer. Zraven gleda erotične filme, mislim celo da ima določen fetiš…
Ne vem kaj naj si o vsem tem mislim, po eni strani sem razočarana, jezna, užaljena; po drugi strani krivim sebe, ker ga ne vzburam dovolj, ker nisem zadosti privlačna…. In se sprašujem ali to pomeni da ga odbijam? zato noče z mano spolnih odnosov? bi morala za spanje obleči kaj lepšega od stare pižame? ne vem kaj na storim- imam občutek kot da mi bo razneslo srce….

Naj se probam pogosteje potruditi in ga zapeljeti s tem kar mu je všeč, čeprav se sama pri tem ne počutim privlačno? Naj mu povem da vem, kaj počne?

lepo prosim če mojega pisma ne objavite v celoti,

hvala za vaš čas in za odgovor,
lep pozdrav

Pozdravljeni,

včeraj sem pisala o svojih težavah v partnerskem odnosu…, ker nisem več vzdržala, sva se zvereč s fantom pogoarjala o tem.

Naj najprej malce razložim svojo situacijo: kot sem že napisala, sem trenutno absolventka, kar pomeni da ves čas preživljam doma (in tudi delam neke stvari doma). To me še kar mori, saj s fantom ne živiva v kraju,kjer bi kateri od naju imel starše in družino. Počutim se zelo osamljeno, saj razen nekaj ljudi iz faksa ne poznam tu nikogar (ja, seveda sem poskusila hodit na razne tečaje, ker sem mislila da bom tam koga spoznala- no pa nič). Nimam nekega kroga prijateljev, s katerimi bi se redno družila, imam pač dve sošolki, s katerima grem občasno na kavo. Če se s fantom kam odpraviva je to torej na povabilo njegovih prijateljev.
Dogajajo se mi obdobja slabe volje, saj pri svojih letih še vedno nimam službe in rednih dohodkov, imam načrte in sanje za prihodnost a me je strah da na svojem področju dela nisem dovolj dobra da bi mi uspelo. Verjetno od tukaj izvira moj strah in nesamozavest.

Pa naj se vrnem nazaj na včerajšnji pogor s fantom. Rekla sem mu, da se morava pogovorit in mi je odgovoril v smislu- “ja in kaj, potem se bo kaj spremenilo?” Reke jel, da mi noben govor ne bo pomagal, da naj se samo spravim delat… No na moje vztrajanje sva se le nekako začela pogovarjat. Povedal mi je, da ni zadovoljen in da na srečo ima dosti dela in se zato ne sekira dosti… da si sama ustvarjam težave s svojimi neumnostmi in da vedno delava stvari samo takrat ko je meni po volji, da se nič ne trudim upoštevati tudi njega. Meni se sicer to ne zdi res, saj se trudim upoštevati njegove želje… Povedala sem mu da se mi zdi ponižujoče, kar počne (mislim na njegovo samozadovoljevanje) in je rekel da se tudi njemu zdi to bedno… ko sem ga vprašala, če ga odbijam, je rekel da se mu zdim neprivlačna- da se mu moje vedenje in slaba volja zdita neprivlačni… in (ker jaz ne jem kontracepcijskih tablet) da mu po 10ih letih veze, gre na živce pri spolnem odnosu uporabljati kondom …
a je mogoče da je vse to res kar pravi, da sem sama kriva za situacijo? kako naj bom vesela in “privlačna” če sploh ne vem kje bom drugo leto, kako bom živel, bom sploh imela službo… glede kontracepcije mi ni problem, začnem jesti tablete… ali kaj? ne vem…
se opravičujem da toliko gnjavim, ampak nekako moram spraviti to iz sebe…

hvala

Lepo pozdravljeni!

Težko je živeti brez stika z bližnjimi, ves dan sami v tujem stanovanju, ob tem pa čakate na edino osebo, to je vaš partner. Hkrati pa opisujete odnos vašega fanta do vas, ki je poln arogance in prezira. In v takšnih pogojih najverjetneje resnično ni lahko.

Začnite predvsem pri sebi. Kaj lahko vi naredite zase, da ne bo edina misel v vašem vsakdanu samo on. Kje lahko vi sebi popestrite dan? Kaj imate radi in česa se veselite? Preveč ga čakate in pričakujete, da vas bo začutil, kako ste v stiski, koliko ste sami in osamljeni, koliko hrepenite po njem, si želite njegove bližine… Ob tem pa je tudi on poln stiske in negotovosti, v odnosu se ne znajde, je sam in ne ve kaj bi s seboj. In kot vam je rekel, je svoj problem rešil z delom in ker je sam v podobni stiski, vas ne zmore videti in začutiti.

Zastavite si cilje za naprej, končajte fakulteto, vse ostalo se bo odpiralo samo. Morda boste v samem začetku potrebovali malo več časa za iskanje službe, vendar se stvari počasi obrnejo in svet gre naprej. Tudi vas čaka služba, ki vam bo omogočila nove izzive in učenja. Verjemite v to. Spustite v svoje telo malo pozitivne naravnave. Ni vse tako črno, kot zgleda, življenje se vedno vrti samo naprej in utira nove poti. Tudi vi se boste našli na tej svoji poti.

Naj vam partner ne bo cilj v življenju, vi si ustvarite svoje cilje in vsak dan kaj naredite zanje. Pojdite večkrat domov, če potrebujete stik bližjih, pokličite koga od domačih, ki vam je blizu. Predvsem pa si naredite dan, da boste uživali v njem. Ne odlagajte pisanja diplomske naloge, ker vas odloženo delo pahne v depresijo in slabo voljo. Kar vam je težko, naredite že zjutraj, da vam da opravljeno delo novih moči. Diplomsko pišite izven doma. Čim manj se zadržujte sami v stanovanju. Partnerju pa jasno povejte, kje se konča njegovo vedenje do vas. Četudi
ga imate radi, mu ne dovolite poniževanja.

Ozrite se okrog sebe. Veliko lepega je v življenju, ki samo čaka na vaš dotik. Vizualizirajte si vsak dan, kako ste dinamični, kreativni in kako uživate v življenju. Imejte se radi in naj vam bo ob sebi lepo. Niste neprivlačni in nesamozavestni, le vidite se takšno in to vam jemlje energijo. In drugi nas vidijo takšne, kot se vidimo sami. Ne dovolite depresiji, da zaseda vaše telo. Ne dajte ji tega prostora. Začnite verjeti vase, ker do danes nihče ni, zato vam je težko. Dajte si popust in priznajte, da čutite tudi tisti del sebe, ki vam govori, da ste lepi, privlačni in polni življenja. Zakaj ga ne poslušate? Prisluhnite in mu začnite dajat moč, verjemite mu in bo premagal glas, ki govori, da ste napaka in da vas nihče ne mara. Verjamem, da ste čisto v redu ženska, polna ambicij in življenja. In če jaz lahko verjamem v vas, lahko tudi vi. Najdite prijatelje in se z njimi pogovarjajte o pozitivnih stvareh, o tem, kaj vas zanima, kaj imate radi. Zjutraj se odločite in začnite dan drugače, naredite nekaj zase, vsak dan.

Vi ste vi, vaš partner je vaš partner. Razmejite njegov svet od vašega. On beži od svojih stisk in medtem ko čakate nanj, poberete vsa njegova čutenja in komaj preživite dan.
Sedaj naredite diplomo, to vam naj bo prvi in osnovni cilj, potem pa si dopustite možnost, da bo do vas prišla dobra služba. Poglejte v prihodnost, kot v nekaj var vam prinaša vse dobro. Resnično je veliko odvisno od našega pogleda.

S partnerjem pa poiščita pomoč skupaj , ker sta se izgubila in bosta stik težko našla sama. Veliko bo potrebno vztrajnosti in ljubezni in ne nazadnje, za zdrav odnos se morata odločiti oba. Bodite samo odrasla ženska ob njem, ki poskrbi zase in že to bo spremenilo smer vajinega odnosa.

Lepo se imejte.

Sabina Stanovnik spec. Zakonske in družinske terapije Midva - Zakonski in družinski center (Ljubljana in Ptuj) Telefon: 030/333-009 E-pošta: [email protected] http://www.midva.si

Izgleda da je tudi fant nezadovoljen, verjetno naveličan v zvezi. Ker si na nek način odvisna od njega, si lahko še lažje privošči poniževalne pripombe in da te zanemarja. Delaj na sebi in si ustvari svoje življenje, kjer morda bo še mesto za njega, ali pa tudi ne, če bo zapravil tvojo ljubezen.

Jaz sem se mogoče prepoznala v taki situaciji. Ne vem kako ti pomagat. Tudi sama imam malo prijeteljev, živim pri fantu in sem ostala brez službe pri 37 . Imam pa deset let delovne dobe. Vseeno. Od fanta bi si želela več podpore in drugačnega življenja. Doma životarim, izgubila sem voljo. Lahko se kej dopisujeva.

Nina

Pozdravljeni,

zanima me, ali je možno da vam pišem in vaš odgovor skupaj z mojim pismom ostane v mojih zasebnih sporočilih?

hvala

Pozdravljeni!

Pošljite zasebno sporočilo, lahko pa tudi pišete na moj e-mail.

Sabina Stanovnik spec. Zakonske in družinske terapije Midva - Zakonski in družinski center (Ljubljana in Ptuj) Telefon: 030/333-009 E-pošta: [email protected] http://www.midva.si

New Report

Close