Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Žalovanje in slovo Prosim mnenje – mamic otrok z DS in drugimi kromosomskimi napakami

Prosim mnenje – mamic otrok z DS in drugimi kromosomskimi napakami

Mamice otrok z DS ali drugo kromosomsko napako, prosim za vaše izkušnje.

Skrbi me da bom imela bolanega otroka, obtožam se nenehno saj nisem vedela da sem zanosila, niti da je možno, stara sem skoraj 37 in sem pred nosečnostjo in v prvih nekaj tednih ko še nisem vedela, bila čisto neprespana, spala sem po eno uro, nisem jedla nič, pojedla sem kaj toliko da preživim čez dan (čaj, kuhano vino, cimet, klinčki, pinca tista umetna – to ravno v dnevih potem ko sem zanosila). Nisem mogla jesti saj sem se slabo počutila zaradi enih drugih stresov, nisem pa vedela da sem/bom noseča. Seveda nič folne niti drugih vitaminov nisem jemala in nekaj dni sem stalno jokala – npr. na novice.

Imela sem eno prelomnico v življenju, lahko bi pa to bile tudi hormonske spremembe prvih nekaj dni nosečnosti – sej ne vem ker še sedaj ni točno potrjeno koliko je pikica notri in ali bo ok glede na to da krvavim. Ali ste imeli podobne izkušnje pred nosečnostjo in v zgodnji nosečnosti (nespanje, slaba hrana, nič vitaminov, mesa, jajc)? Sej ne vem, po svoje upam, da če je prvih nekaj tednov pikica preživela, da mogoče ni bila toliko lačna, ampak od mene ni mogla kaj dosti črpati, ker nimam zalog. Hvala za vaše izkušnje. Pošiljam vam objem.

Pri 37.letih bi pa človek pričakoval da veš kaj so kromosomske napake.

Draga bodoča mama, ne ustvarjaj si problemov tam, kjer jih ni.
Imam tri otroke, pri prvih dveh sem tako bruhala, da sem mislila, da mi bo utrgalo želodec. Nisem pojedla dosti, pa še tisto je šlo ven. Vsi otroci so zdravi in jim nič ne fali.
Otrok si v telesu mame sam vzame, kar potrebuje. Kromosomske napake – to je čisto nekaj drugega in ni odvisno od mamine hrane in njenega ne spanja.
Verjetno si zdaj tik pred porodom. Upam, da bo vse O.K. Srečno in zdravega otročička ti želim.

New Report

Close