noben slovenski film (pa ne filom z dvema pikicama na o) ne obstaja, ne da bi uporabili fucking egocentrično ljubljanščino! tudi politiki, znane osebe, voditelji itd. uporabljajo le to žabarščino. kaj se svet vrti okoli LJ? kaj ste taki egocentriki, da ne veste normalni slovenski jezik? trebalo bi vas izseliti od tam, da bi pozabili ta jezik. kaj bi bilo, če bi v javnosti nastopil nekdo s prekmurskim govorom, le kdo bi ga razumel? res ste egocentriki, ker drugi še razumejo vaš fucking lj jezik, žabarji, vi pa ne razumete druge, mislim prav prekmurce. nej? isto je s srbi in hrvati. mi še znamo njihov jezik, oni pa pojma nimajo o slovenščini- in to pravi slovenščini. tudi prišleki, ki sedaj živijo tu, znajo le ljubljanski jezik, kakor ste jih naučili. in napišem..prav bedasto zvenijo. pa tudi vsi ostali s tem jezikom. a sploh veste še slovensko?
da bi padla bomba na celotno LJ in okoliš, kjer še uporabljate ta grdi jezik, a ne? A ni to tko…a? A? a? in stavek se ne začnena a, kaj to sploh pomeni? ali že, a a a a ??

idiotski žabarji, da vas ni sram-od malih do velikih ljudi, politiki in “umetniki” na čelu!

kaj pravite, vi, ki niste ti egocentriki? ali nimam prav? keri ljubljančan pa ve še kako drugo narečje v sloveniji, prej znajo v narečju govoriti v kakem drugem tujem jeziku kot naše.

živela slo, na dnu z žabarji!!!

Najprej naj ti zaželim dobro jutro!

Malce se potolaži, pa popij čaj z medom, saj veš pomirja živčke.
Pa lepo te prosim če se lahko vpišeš v prvi razred OŠ, veš tam
se boš naučil pravilne slovnice in pravilnega pravopisa.

Nič se ne sekiraj, saj bo bolje.

Prav prijazen pozdrav iz NE Ljubljane!!

Ja. Pa prav lep pozdrav iz Ljubljane od Keberčka, ki govori tudi po prleško in po primorsko (če hočem, he he he).

Resno pa vzemi nasvet glede obiska OŠ, kjer te prav lepo naučijo SLOVENSKEGA pravopisa – ne žabarskega…

Lep dan!

majo, nm zarad takih k s ti dol visi…

ej? kva?
Tomaz

Očitno gledaš samo filme. Zadnjič so v tedniku poročali o nekem gospodu iz Murske Sobote in so vsi drugim nerazumljivo gučali. Moje skromno mnenje je, da bi morali podnaslavljati vse oddaje, če že ne zaradi dialektov in tudi sicer slabe dikcije govorcev pa vsaj zaradi gluhih, ki vedno potegnejo krajši konec.

Zihr sm da je nekaj resnice tudi v tem kar si povedal, ampak, pozabil si pa rečt, da mate vsi “periferci” kompleks pred Ljubljano, pa čeprav vam ta nič noče!

Vsem želim lepo nedeljo! Jaz sem pa ponosna, da ima naša ljuba domovina toliko dialektov! Kako zanimiv in prisrčen je naš slovenski jezik!
Razveselim se, ko zaslišim ljubo primorščino, pa pojočo dolenjščino, mili
koroški jezik, akleni gorenjska govorica! – Majo, vsi ti dialekti se prepletajo v naši prestolnici, ker so Ljubljančani tudi tisti, ki so si ustvarili svoj dom v njej.
Vsem, prav vsem rada prisluhnem. Ja, na Slovenskem pravimo: “Vsaka vas ima svoj glas!” – Pozdravljeni!

a mas problem? 🙂)))

samo to me zanima, zakaj je vse v javnosti (filmi, oddaje…) v ljubljanskem dialektu, kot da je to uradni jezik?

Dol mi visi zarad tkih bedakof ko si ti.

Maja, preberi si ustavo RS …

62. člen

pravica do uporabe svojega jezika in pisave

A veš kaj, ti ki se tko pizdiš nad Ljubljanp? Me zanima, zakaj vsi iz drugih krajev še vedno rinete v Lj, ko pa vam gremo tko na živce??
Saj, zato pa so take cene stanovanj..

Ja pa še res je.

Janja, se zelo strinjam s tabo. In prav luštno je, ko v pogovoru z nečakom oba “gučiva” – pa čeprav sem sama “žabar’ca”. Ne delava si težav, saj je važno le to, da se razumeva in nama je zato skupaj lepo.

hehe pa ste se najšli skupaj:

majo, ki sovraži žabarje

in Nyna in daja, ki sovražita vse ostale.

Pa kaj je z vami ljudje, ali se bomo sedaj že med sabo požrli.

Najbrž vam je sneg že malce zmrznil možgane!!

V Kekcu prav lepo po gorenjsko tolčejo, da ne omenjam Tistega lepega dne 🙂

Najbrž zato, ker so sedeži vseh TV postaj in tudi filmskih studijev v Lj., kjer nanovačijo tudi največ voditeljev. Žal pa že zelo dolgo otrok v šoli več ne učijo t. i. zborne izreke, ki bi jo morali uporabljati pri javnih nastopih.

Vzemi viagro ali dve, pa se Ti bo koj strumno v pokonci postavil.

Zdi se mi, da smo tik pred državljansko vojno. Tokrat ne zaradi verskih niti zaradi nacionalnih razhajanj, pač pa zgolj in samo zaradi lokalpatriotizma.

New Report

Close