prof.Petelin
Kako se kaj obnese ta njegova metoda telovadbe,mi smo letos septembra zaceli obiskovati to telovadbo pa se mi zdi,da je veliko govorjenja pa malo telovadbe.Jaz vec telovadim z otrokom doma kot oni tam.Vsak leta po svoje nimajo nobenega reda ne vem vsi ga toliko hvalijo jaz pa sem totalno razocarana in bom otroka najverjetneje izpisala.Prosim za vase izkusnje pri njem. Hvala.
Moj otrok je k njemu hodil 2 leti. To ni telovadba, ampak motopedagogika. v bistvu vračajo otroke na tisto fazo razvoja, skozi katerega niso šli. Recimo, naš se nikoli ni plazil in so tam delali veliko tega. Po pol leta motopedagogike, se je naučil voziti kolo, govor se mu je izboljšal. So mi tam povedali, da govor izhaja iz ravnotežja. Naslednje leto pa nisem opazila kakšnega bistvenega napredka. Ker nam ni več zneslo, da bi ga vozili, zaradi organizacije smo ga nehali, drugače bi ga še vozili. Je pa verjetno tudi odvisno kakšne so otrokove težave. Naš je avtist in pravijo, da bi avtisti morali to obvezno obiskovati.
Mami’-ca vem,da ni to klasicna telovadba in tudi meni se zdi da se premalo ukvarjajo z otroki raje se pogovarjajo TERAPEVTI MED SEBO otroci pa letajo vsak po svoje.Tako motopedagogiko se grem lahko z mojim sinom na igriscu pa se zastojn bo.Zelo sem razocarana nabrz sem pricakovala prevec samo za ta denar bi se lahko bolj potrudili.
Tudi mi smo bili pri Petelinu. Vesela sem, da se je končno začelo tudi v MB. Žalostno je, da je tako veliko otrok, ki ima takšne ali dugačne težave, na motopedagogiko ja jih pride le nekaj. Problem je v tem, da je premalo otrok in ne more narediti homogenih skupin – skupine, ki bi imele enak cilj, pri enih pridobiti na gibanju, pri drugih na koncentraciji, na umirjanju, na sodelovanju, … Srčno upam, da se bo prijavilo več otrok in bo vsak starš 🙂 za svojega otroka našel tisto skupino, ki bo delala to kar otroku manjka. Ker če ne, bodo skupine združene in seveda bodo otroci pridobili manj. Mislim, da po enem ali dveh obiskih, ko g. Petelin le ocenjuje otrokove spretnosti, sposobnosti, določite da motopedagogika otroku ne koristi, neutemeljena.
Mi bomo vsekakor hodili, pa čeprav ima manjše težave in obiskuje redno osnovno šolo.
Našega fanta starega slabe 3 leta ( nemiren, težave z pozornostjo v vrtcu) smo lansko jesen vključili v program obravnave pri prof.Petelinu. V začetku sem bila v dogovoru z prof.Petetelinom kar nekaj ur prisotna, ker je jokal in ni hotel sam ostati z otroci v telovadnici. Ob pomoči njegovih pomočnic in pa tudi njega samega je fant po dobrih dveh mesecih bil toliko čustveno, da sem ga počakala celo uro v garderobi, s tem, da je imel skozi možnost, da odpre vrata in me vidi. Zadeva se je obnesla in po parih urah je bil dejansko čisto samostojen. V času, ko sem bila v telovadnici sem kar dosti videla kako poteka obravnava-vadba v takšni skupini,kjer sta bila še dva starša zraven. Videla sem dosti praktičnih vaj, ki smo jih potem-in jih tudi še sedaj kar redno izvajamo doma. Koristile so mi tudi dodatne razlage prof.Petelina meni osebno ali pa ko je posameznega otroka in njegove posebnosti razlagal svojim sodelavkam. Letos smo vključeni že 2 leto in deček je razvrščen v drugo skupino, kljub starosti so ga dali v skupino 5-6 letnikov, ker so na podlagi prvih dveh mesecih ugotovili, da opazno napreduje, kar pa opažam iz meseca v mesec tudi jaz. No to so moje izkušnje z prof.Petelinom, predlagam ti pa Klara123, da če ti kaj ni prav ali ne razumeš, da se obrneš na njega osebno ali pa na dr.B.Kremžar, ki tudi sodeluje z njim na obravnavah. Lep pozdrav ti želim in veliko veselja z tvojim fantom. Nevenka
No, mi pa smo z njim SUPER zadovoljni!
Naš fantek hodi zdaj že 4. leto (od tretjega leta), to jesen pa smo vključili v motopedagoško obravnavo tudi drugega otroka, pri katerem so se kazali nekateri motorični primanjkljaji. Tako lahko o tej motopedagoški obravnavi (ki nikakor ni navadna telovadba, čeprav se pri njej otroci kar pošteno natelovadijo!) veliko povem iz lastnih izkušenj.
Pri našem otroku, ki hodi že 3 leta, se zelo pozna, da hodi na obravnave. Je pa res, da se učinki pokažejo na dolgi rok in da obravnava za laike od začetka izgleda “kr neki”, zato se splača malo vztrajati. Mi smo se, preden smo ga vpisali, že zaradi visoke cene malo okrog pozanimali. Iz več virov, ki se spoznajo na vzgojo otrok s posebnimi potrebami, smo izvedeli, da imajo same pozitivne izkušnje. In res nam ni žal vsakega evra, ker je postal naš fantek zelo motorično spreten, telesno se je zelo okrepil (je “sama kita in mišica”), pa tudi z ravnotežjem zdaj nima skoraj nobenih težav (z vožnjo s kolesom in podobno.) Poleg dela na fizičnem področju jih tudi poskušajo “strenirati” v smislu samostojnosti in upoštevanja navodil ter postavljenih meja, kar je tudi dodaten plus pri vzgoji.
Da ne govorim o tem, da oba otroka zelo rada hodita na obravnave – mi rečemo telovadbico, ker je g. Petelin kljub (navidezni) strogosti en velik magnet za otroke, prav tako ga. Kremžar in druge pomočnice. Mi smo z njimi zelo zadovoljni.
Lp