procedura zdravljenja

lep pozdrav. zanima me kakšen je cel potek zdravljenja zoba (čiščenje, odstranjevanje živcev, zdravila, zalivka)
konkreten primer: moja šestica je takorekoč bolana- pol leta sem imela odprt zob brez zdravila, ker sem izgubila zaupanje v svojega osebnega zdravnika. po tolikem času sem se končno opogumila in poiskala novega zdravnika.
ta mi je najprej očistil zob, z iglicami eno uro uničeval živce nato pa dal notri zdravila
še tisti dan me je začel zob boleti in dlesen mi je otekla, mislila sem da je gnoj, vendar ni
naslednji dan sem šla k dežurnemu zobozdravniku (ker je bila pač sobota), in ta mi je rekel, da mora biti zob odprt in, da je zaradi zaprtosti dlesen otekla.
kako je to možno? kdo ima prav, prvi ali drugi zobozdravnik
če je res kar pravi drugi, ali moram potem hoditi po menjavo zdravila in na čiščenje zoba (saj nekatri pač jemoin si ne moreš nikoli očistiti notranjosti zoba stoodstotno) in na koliko časa in koliko dolgo, preden mi zaprejo zob
najlepša hvala za odgovor
p.s kaj pomeni panatinalno?

Spoštovana suzana,

odprt zob je bolan in ne takorekoč bolan. V zobnem kanalu se je nabralo ogromno mikroorganizmov, ki so ob zaprtju korenine povzročili vnetje in posledično “oteklino” dlesni. Ponavadi pustimo zob odprt kakšen teden, da se vnetni eksudat izteče, potem pa poskušamo ponovno zob zapreti z zdravilom, ki poskuša pozdraviti vnetje. Zdravilo menjamo, dokler ni proces pozdravljen oz. dokler se vnetje ne pozdravi.
Palatinalno pomeni na nebni strani.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close