Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Problemi z želodcem

Problemi z želodcem

Pred tremi tedni so se mi je začeli pojavljati problemi z želodcem, najprej v obliki manjših “pikanj” po telesu, izpuščaji po čelu ipd. Potem me je čez kakšen teden zečel boleti del kjer se nahaja dvanajsternik, vendar je po enem tednu tudi to minilo. Sedaj, zadnji teden pa me peče želodec, včasih manj, včasih več in tako cel teden. Tablet nisem vzemal, ker jih v tej fazi nisem hotel (imam manjši odpor do njih), zgaga me ne peče. Imam tudi občasno drisko, vendar ne vsak dan. Zanimivo je, da se “pikanja” pojavljajo čisto naključno po celem telesu, spet odvisno do dneva. Nevem kaj narediti ali bi moral iti zdravniku, enkrat sem že bil, pa je po pregledu krvi (ki je bila zelo v redu) in mojih simptomih rekel da je verjetno kakšna viroza, vendar nisem imel vročine ali celo bruhal. Res pa je, da sem zdaj že kakšne 3 mesece izredno slabo skrbel za prehrano, pitje več kav na prazen želodec, neredna prehrana, vse skupaj pa se je začelo po “dokaj alkoholiziranem” vikendu oziroma praznovanju rojstnega dneva.
Malo sem zaskrbljen tudi zaradi tega, ker so mi pred 23 leti odvzeli ledvico (pri 4 leta starosti) zaradi tumorja, pa se kar malo bojim vsega tega, da kaj ni povezano z kakšnim rakom ali podobno.

Za kakšni koli nasvet vam bom zelo hvaležen.

Lp, Robi

Spoštovani!

Vaš opis težav je sicer zelo pisan, vendar iz njega težko sestavim sliko bolezni, ki naj bi to povzročala. Prav mogoče je v ozadju psiha. Zlasti razna pikanja bodo najverjetneje povezana z njo. Prav mogoče je, da se vam ob tem izloča tudi nekaj več želodčne kisline, kar povzroča dodatne bolečine. Težko, da bi v primeru, kot ga opisujete pregled krvi lahko kaj pokazal, pa tudi viroza praviloma ne povzroča pikanja. Najbrž v določenih okoliščinah hiperventilirate, pri tem pa običajno najprej nastane tak občutek.

Mogoče se še slišiva.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Po petih dneh je pikanje popoloma prenehalo, tudi želodec me več ne peče. Sedaj se mi je bolečina “preselila” malo višlje in sicer na zgornji del reber (tam kjer se stikata obe polovici) oziroma v zgornjem delu želodca in imam že skoraj en teden redno drisko.

Hvala in lep pozdrav !

New Report

Close