Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Maksilofacialna in oralna kirurgija Problemi z izgovorjajo po zaključenem zdravljenju

Problemi z izgovorjajo po zaključenem zdravljenju

Pozdravljeni, imam hudo obliko hipodontije, tako da sem bil kar dolgo obdobje brez veliko zob, saj sem moral počakati da se mi je rast ustavila, da so lahko začeli s posegi (implanti). Zdaj ko sem končno dobil zobe, pa se je pojavila težava saj imam težave pri izgovorjavi sičnikov (c,s,z).
Zanima me če se je kdo že srečal s tem problemom. Ali je možno da se sčasoma sam naučim pravilne izgovorjave, ali bo potrebno obiskovati logopeda. V primeru da ja, me zanima če je to samoplačniško (sem polnoleten). Mi ga priporoči moj osebni zdravnik, ali kako je s tem?

Hvala.

Pozdravljeni, opravičujem se za pozen odgovor. Kot ste že sami ugotovili, boste verjetno potrebovali logopeda, saj boste morali spremeniti vzorec govorjenja, kakršnega ste bili vajeni, ko je bilo v ustih manj zob. Menim, da bodo obiski samoplačniški, saj gre za nadaljevanje zdravljenja, ki je bilo prav tako samoplačniško. LP, DD

********************************************* David Dovšak, maksilofacialni kirurg Dentalni kirurški estetski D center Rakuševa ulica 6 SI – 1000 Ljubljana T: 030 643 693 E: [email protected] www.d-center.si

New Report

Close