Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Problemi s hanjenjem po steklenički

Problemi s hanjenjem po steklenički

Pozdravljeni,
doma imamo 3 mesece staro punčko, ki je pri dveh mesecih začela zavračati dojenje in hranjenje po steklenički, hranila se je namreč na oba načina in pojedla je kolikor je hotela. Z dojenjem tako ni bilo mogoče nadaljevati, s hranjenjem po steklenički pa je bilo oz. je še nekako takole: poje okoli 20 do 30 ml in začne jokati in se zvijati, pri naslednjem obroku je pa spet enako ne glede na to, da je pri prejšnjem obroku pojedla smo nekaj ml. Tako mi ne preostane drugega kot da ji dam preostanek mleka po žlički – sedaj ima 5 obrokov po 120ml do 150ml – in to počnemo še sedaj. Šla sem do pediatrinje, ki je ugotovila da ima skriti refluks in ji za nekaj dni predpisala Controlc sirup, po katerem ji ni bilo nič bolje. Dvignili smo tudi vzglavje v posteljici, po obroku je kolikor je mogoče dolgo pokonci vendar nič ne pomaga. Zamenjali smo tudi različne mlečne formule in tudi nič. S težo sicer lepo napreduje, verjetno zahvaljujoč hranjenju po žlički, ne vem pa kako bi sicer bilo če bi jo pustila samo ob tako malo popitega mleka. Deklica je težka 7200 g ob rojstvu je tehtala 3850 g. Ker je ta način hranjenja silno naporen me zanima, če ji dam že lahko kakšen obrok riževih kosmičev sploh zjutraj ko sploh ne bi nič jedla.
Zanima me vaše mnenje za katerega se vam lepo zahvaljujem.
lp
MG

Otrok je po teži nad 90 P za starost. torej dobiva res dovolj. Ali ste poskusili z drugačnim cucljem? Mogoče ji odprtina ne odgovarja, kljub temu da je ustrezna za starost.

Če ne gre drugače, kaj pa brizga?

Isto je bilo pri naši 6-mesečnici. Kar naenkrat se je začela jokat po parih požirkih mleka iz flaške. Jedla je samo kašice po žlički. Zdravnik je ugotovil, da ima vnet ušesek in jo je bolelo, ker pri sesanju nastane podtlak. Ko se je vnetje pozdravilo, je začela spet normalno pit.

New Report

Close