Najdi forum

Problemi…

Pozdravljene, imamo 6 tednov starega fantka in imamo ogromne probleme. Ko se namreč nahrani, ko je previt, skratka naredimo vse, da ni kaj narobe, ga poskušamo dati iz rok in potem se začne obupen jok. Ne pomaga niti, če smo zraven in ga držimo za rokico ali mu pojemo, skratka nič! In ga moramo vzeti v roke, ker ne morem poslušat, kako se mi otrok joče. Ali ima katera kakšno pametno idejo kaj narediti?

Poleg tega me zanima, če je potrebno po vsakem dojenju si še naknadno izbrizgati mleko, včasih namreč poje malo manj, pa ne vem, kaj naj naredim.

Hvala in lp.

kaj če ga pa muči kupček ali ga podre vredu!

kaj pa če mu je vroče?

Če je drugače videt zadovoljen ko ga imaš v naročju, pomeni, da te samo ovija okoli prsta – rad se carta in zato zajoka, ker ve da ga boš potem vzela spet v naročje. Vem kako ti je hudo, da poslušaš da joka. Mali pa so tudi prebrisančki pravi, saj nas kar hitro skužijo.

Je pa možno tudi da bi imel vnete uhice. Ko ga imaš gor, mu probaj za ušesom malo s prstom stisniti, pa če se bo jokal, veš da so uhice. Jaz sem to ugotovila tudi po tem ko je bilo ušesno maslo malo bolj povečano kot sicer, pa ko sem jo hotela dati spat in je bla vodoravno je jokala da bog pomagi. No pa smo šli k zdravniku in so nama potrdili vnetje ušes. Ampak to je trajalo samo kakšnih 5 dni.

Če tebi dela to dalj časa in je drugače čisto ok, pomeni da se želi samo cartat. Probaj še z dudico. Naša mala se je pol čez en cajt pomirila, je pa res da moraš vztrajat. Saj otroka ne moreš imet cel dan na rokah. Zdaj še ko so tako mali, samo pol pa se tega navadijo in bo joj. Probaj še z ležalnikom in igračkami ki visijo na mostičku čez. Tam ima naklon malo privzdignjen in mu bo bolj zanimivo.

Po dojenju si ne rabiš izbrizgavat mleka, jaz si ga nikoli nisem, pa je naša ta mala stara zdaj že 8 mesecev. Ko mi je po 2 mesecih začela prespati celo noč in je izpustila vse nočne obroke, sem si par krat morala s črpalko izbrizgat mleko, ker sem imela čisto trde prsi in so me že prav bolele, ker so ble tako polne mleka. Drugače pa tega nisem počela. Vedi pa, da ti otrok na prvi dojki vedno več poje kot na drugi. Zato ga pri naslednjem podoju daj na tisto dojko kjer se je na zadnje dojil. Veš eni nasveti med. sester so bili, da ga sprva dojiš na obeh dojkah, da nastaja mleko, pol pa bi naj imel dovolj če bi se dojil samo na eni. Jaz tega nisem nikoli prakticirala. Vedno sem jo dala na obe prsi zizat. So kolegice pravile kako jim je glupo, ko mali papajo samo na eni zizi, pol pa ima eno prso večjo kot drugo. Jaz tega problema nikoli nisem imela.

Ne, mlekA SI NI TREBA IZBRIZGAT!

nA FORUMU DOJENJE JE ODLIČEN ČLANEK, KI REŠUJE ŽIVLJENJE, skoraj dobesedno, vsekakor pa zelo pomirja: naslov je Nosite svojega otroka. Poišči ga, če želiš.

Sem mamica treh fantkov, ki za nobeno ceno ne bi bili sami, držanje za rokico ni dovolj, otroci rabijo veliko telesne bližine, topline, bitje tvojega srca, pa so srečni. Je mal naporno, a se po mojih izkušnjah poboljša v treh, štirih mesecih… Nič ne delate narobe, otroci so taki: pametni, čustveni, topli, navezani…

Sem mamica treh fantkov, ki niso čist nič razvajeni in mi ne delajo nobenih težav. Pa so se vendarle prenosili večino prvega leta in praktično ćisto cel prvi miese, pa tudi večino časa, dokler se niso sedeli, plazili, shodili… Po mojih izkušnjah imaš otroka lahko cel dan na rokah, pač.

Tudi mojo prvo hčerko smo prvih šest mesecev non stop nosili. Druga tega ni zahtevala, prva pa je jokala, če sem jo odložila. POmagalo ni nič drugega, kot nošenje. Imela je tudi hude krče, ki so se začeli čisto na začetku. Pomagala sem si s štorkljo in kasneje kengurujčkom. Aja, pa ko je zaspala v vozičku, sem jo mogla vozit, sicer se je zbudila. Ampak suhica sem bila že po mesecu dni…
Bodi z njim, skušaj uživat, včasih je res hudo, ampak mine…Predvsem pa tako hitro zraste…Pa nikar, nikar ne poslušaj tistih, ki ti svetujejo, da otroka pusti jokati ali še huje, da joka, ker je razvajen. Božaj, nosi in lupčkaj svojega dojenčka, jaz bi kar nazaj tisti čas! Kljub vsemu!

Točno tako!!!
Moja mala je prve tri mesece preživela na meni, sem vse delala z eno roko, potem pa je postala samostojnejša in zdaj bi jaz rada da bi se spet tako stisnila k meni!

New Report

Close