problemi 1,2 in 3

Zdravo!

Moj problem je naslednji.
Stara sem 35 let. Imam dva otroka in moža. Imam težave s spanjem. Težave so se začele pred 1 letom, ko je mlajša hči šla v vrtec, ko me je skrbelo kako se bo znašla.
Na primer, če se kaj vzburim oz, če mi ne gre čisto po maslu dobesedno, se ne morem zbrati. In potem tuhtam o tej stvari. ( recimo, če si kupim novo obleko, štidiram kaj paše zraven itd). Poskušam preusmeriti misli, pa mi ne gre.
Os. zdrvanik mi je predpisal teblete Sanval 5 mg samo za silo. Jaz jih potem vzamem 3 dni in potem do konca tedna nič več, da se jih ne navadim. Čez vikend spim.
Bila sem že pri psih.. Dali so mi slikati glavo in delala sem tudi teste. Psih. pravi, da ni še toliko globoko, da bi morala hoditi na terapije ali jemati antidepresive..
Rekla mi je naj se malo manj sekiram. En čas mi to uspeva en čas pa ne. Naj povem, da nisem zelo samozavestna in v službi se počitim manjvredno, ker imam samo srednjo šolo, čeprav imam dobro službo..Vsake stvari se bojim začeti, če nisem 100 procentna. Recimo, nočem vzeti kredita za avto kot drugi, rada prišparam, da si ga lahko kupim. Ne upam si tvegati. Rada bi, da bi se to že končalo, ker če ne spim sem cel dan dobesedno brez energije..

Prosim še vas za kakšno vzpodbudno besedo

Hvala!

Spoštovana Teja
Karen Hornay, ki spada med vodilne psihoanalitičarke prejšnjih desetletij je utemeljevala svoj pogled na osebnostno in socialno napredovanje takole:drobna nezadovoljstva so gonilo človeške ustvarjalnosti.Če to prenesemo na vas: vaša psihiatrinja meni NAJ SE NE BI SEKIRALI. To je seveda nemogoče, dokler ne dosežete notranje stabilnosti, to pa boste le z aktivnim spreminjanjem načina življenja in iz tega izvirajočim zadovoljstvom.Predlagam da začnete naslednje:
Uredite si preživljanje prostega časa( če ga doslej še niste imeli, si ga vzemite!),napolnite ga z dejavnostmi, ki ste jih že dalj časa želeli početi, pa ste jih doslej odrivali vstran.Začnite redno zahajati v družbo bodisi hkrati z možem, še bolje pa da greste sami v družbo vaših prijateljic.Če se že dolgo niste srečale, posrkrbite vi za to.
2.Izpodsodite si knjigo Avtogeni trening- soprostitev v stiski Hannnesa Lindemanna( žal je zadnji ponatis že pošel in je ne morete kupiti) ter začnite z vajami.Pomembno je, da vadite vsako vajo toliko časa, dokler na področju, ki ga obsega, ne dosežete popolne sprostitve, šele potem začnete z naslednjo.Najbolje je, če vadite zvečer v postelji, praviloma je potrditev za uspešno vajo naraven spanec.Ne pozabite se nagraditi za vsak uspeh ( ni nujno, da je nagrada materialne narave, lahko se le pohvalite, to pa temeljito).

Za(vas)te sem se piscancek, zato mi ne gre ‘pridigat’, pa vseeno:
po soli sebe (in drugih) ceniti NE !!!! teja je pisal/pisala:
>
>
> Zdravo!
>
> Moj problem je naslednji.
> Stara sem 35 let. Imam dva otroka in moža. Imam težave s
> spanjem. Težave so se začele pred 1 letom, ko je mlajša hči
> šla v vrtec, ko me je skrbelo kako se bo znašla.
> Na primer, če se kaj vzburim oz, če mi ne gre čisto po maslu
> dobesedno, se ne morem zbrati. In potem tuhtam o tej stvari.
> ( recimo, če si kupim novo obleko, štidiram kaj paše zraven
> itd). Poskušam preusmeriti misli, pa mi ne gre.
> Os. zdrvanik mi je predpisal teblete Sanval 5 mg samo za
> silo. Jaz jih potem vzamem 3 dni in potem do konca tedna nič
> več, da se jih ne navadim. Čez vikend spim.
> Bila sem že pri psih.. Dali so mi slikati glavo in delala sem
> tudi teste. Psih. pravi, da ni še toliko globoko, da bi
> morala hoditi na terapije ali jemati antidepresive..
> Rekla mi je naj se malo manj sekiram. En čas mi to uspeva en
> čas pa ne. Naj povem, da nisem zelo samozavestna in v službi
> se počitim manjvredno, ker imam samo srednjo šolo, čeprav
> imam dobro službo..Vsake stvari se bojim začeti, če nisem 100
> procentna. Recimo, nočem vzeti kredita za avto kot drugi,
> rada prišparam, da si ga lahko kupim. Ne upam si tvegati.
> Rada bi, da bi se to že končalo, ker če ne spim sem cel dan
> dobesedno brez energije..
>
>
> Prosim še vas za kakšno vzpodbudno besedo
>
> Hvala!

New Report

Close