Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo problem z pritiskom in omotico

problem z pritiskom in omotico

Star sem 34 let. Pred 3 tedni po vrnitvi z eno tedenskega dopusta (Turčija) sem začutil da z mano nekaj ni Ok. Dogajala se mi je vrtoglavica/omotica in pritisk 200/120. Občutek sem imel kot da rahlo plavam (kot na avionu pri pristanku ali vzletu in čutil pritisk v glavi –čelu) Obiskal sem svojega zdravnika, kateri mi je predpisal tablete za zbijanje pritiska Prenesa (na začetku pol tablete zjutraj po 6 dneh povečanje na eno tableto), mi pregledal kri in sladkor,.. Ugotovil da je z krvjo vse OK, in me napotil k nevrologu pod nujno z napotnico. Nevrolog me je pregledal in pretestiral (brez CT glave) in ni ugotovil nobenih problemov, ter napisal da misli da je vzrok bolj omotica kot vrtoglavica. To sem dostavil svojemu zdravniku, kateri mi je zaradi dopustov predpisal se eno škatlico tablet za pritisk in pravi da počakajmo kaj se bo zgodilo do meseca Avgusta.
Sedaj se sitaucija umirja vendar občasno še čutim omotico trenutni tlak se giblje med 140- 150/90-94…Moja teža je 119 kg. Velik sem 181cm. Pritisk v glavi čutim občasno. Začel sem jemati tudi tablete proti streu DOMINOR.(eno zjutraj, eno zvečer)
Kaj predlagate, da raziščemo vzrok mojim težavam z pritiskom in omotico? Kaj menite da bi to bilo in ali lahko svetujete kakšne preiskave in katere?
Namreč težko mi je in se ne morem sprijazniti z dejstvom da je potrebno čakati kaj se bo zgodiilo?

Resno, resno vam predlagam, da se posvetite vašim 119 kg. Stari ste šele 34 let, pa se že začenjajo težave s pritiskom. tablete niso rešitev, za to ste veliko premladi.

Verjetno ste na dopustu dobili neko okužbo, ki je prešla dosti prehitrio (brez “normalne” akutne faze) v kronično obliko, zato je bila krvna slika OK. Vaš imunski sistem je preslabm da bi normalno odreagiral na okužbo. To je resen znak, da boste morali spremeniti način življenja.

Če ste pripravljeni, mi sporočite, pa vam bom napisal natančnejša navodila.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

jaz sem stara 25 let pa imam enake težave. te tablete za pritisk pa tudi že jamljem več kot eno leto.
pa sem bila tudi na vseh možnih preizkavah pa ni bilo nič narobe. sem pa mnenja, da je to stres-psiha

Hvala za vase opozorilo. Sporočam da sem pripravljen, zato vas prosim za natančnejša navodila…
lp
joze

S tem se nikakor ne strinjam, visoki pritisk ne nastane samo zaradi stresa in psihe.

Nič niste napisali, kakšen je vaš življenjski slog, kaj jeste, koliko ste težki …

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Zelo me veseli, da vas zanimajo spremembe in celosten pristop.

1. Najpomembnejši ukrep je sprememba prehrane. Uporabljajte sveža, živa živila, po možnosti z domačega vrta ali iz ekološke predelave. Vse obroke si pripravite sami doma!

Na dan boste jedli samo 3x, brez vmesnih malic in prigrizkov, da se bo presnovni sistem med obroki lahko umiril (inzulin, trebušna slinavka)!!! Med obroki naj bo najmanj 4-5 ur, večerja pred 19. uro in kot lažji obrok.

Prve tri mesece boste jedli vegansko, torej nobenih živil, ki so živalskega izvora. Lahko pojeste poljubno količino, alkohol in sladkor so prepovedani, kadite pa tako ne. Sestava jedilnika: 60% zelenjave, 20% ogljikovih hidratov (predvsem žitaric), 20% sadja.

Dnevnno morate spiti najmanj 3,5 litra čiste vode. V 1,5 litra si zmešajte bazični prašek, ker vam bo pomagal pri razkisanju (dodatni minerali). Obvezne so bazične kopeli celega telesa – o vsem smo že pisali, zato uporabite iskalnik.

Po treh mesecih boste na jedilnik dodali meso, vendar ne svinjine! Količina: 3 x na teden 150 g mesa, lahko 2 jajci ali riba. Pri obroku, ko boste jedli živ. beljakovine, ne sme biti ogljikovih hidratov, torej samo zrezek in zelenjava, brez priloge.

Seveda bodite čim več fizično aktivni.

LP

Hvala za vašo usmeritev, že spoštujem vaše nasvete, me pa zanima ali naj še naprej jemljem tablete za zbijanje pritiska ki mi jih je predpisal zdravnik..
prennesa 4mg, vsako jutro enega?

Hvala in lep dan…

ja, tablete seveda jemljite še naprej, vendar si redno merite pritisk, saj se vam bo zaradi zdrave prehrane znižal. Potem v dogovoru z zdravnikom znižajte dozo.

LP

New Report

Close