Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Problem z mehkimi lečami

Problem z mehkimi lečami

Pozdravljeni!

Včeram sem dobila prvič leče, mehke. Stara sem 30 let, dipt. je -3,25 L in -4 D.

Problem se pojavi, ker nikakor ne morem leč dati v oko – že včeraj pri okulistu sem 5 minut potrebovala, da sem dala eno lečo v uč, pa mislim, da je bila “mentorica” že nejevoljna. No, potem z lečami nisem imela problemov kar se tiče nošnje.

Danes, ko sem sama brez “mentorja”, pa nisem mogla dati leč v oči, ker ko že komaj pritisnem lečo na uč, brez utripanja, se mi le ta prpopa na prst, čeprav sem jo prej mela v vodi in prst tud.

Ker sta me starša zafrkavala, da sem šleva, sem jima dala lečo, da ju spravita v oči – no, bila sta še slabša in sta videla, da zadeva res ni enostavna za vstaviti. Mati je že imela pred tem leče, tako, da ve, kako z njimi. oče pa je pol metra med očmi in lečo na prstu že cvikal in utripal.

ALi je možno, da sem dobila prevelike leče? Da pač ne gre v uč? Ali imam lahko poltrde – oz. imajo še drugi takšne probleme z mehkimi lečami? Se mi zdi kot da so premehke in jih ne morem spraviti s prsta dol ker ko se dotaknem očesa, z lečo, in če pritisnem, ali ne gre dol, ali pa se upogne/uleže leča na prst.

Prosim za kakšen nasvet. Če gledam naravnost v ogledalo, ne gre, če gledam dol, ne gre, če ne gledam ogledala, ne gre.

Lep pozdrav!

Tina

Spoštovani!

Vsak začetek je težak! Niste edina. Poskusite s suhimi čistimi rokami. Še malo vaje, pa bo, če ne gre drugače pod vodstvom mentorja. LP

New Report

Close