Problem z lasiščem

Vsem skupaj en lep pozdrav. Pri nas pa imamo en problemček in sicer so to temenca, ki se pri skoraj eno leto starem fantku še vedno pojavljajo in jih kljub rednemu čiščenju in mazanju nikakor ne morem spravit proč…

Postajam že malce obupana, kar se tega tiče… Mi kdo lahko pomaga? Ali poleg olja in stalnega “drsanja” z glavničkom sploh še obstaja kaka druga varianta?? Aja…pa še to….je mogoče, da se lasišče izsuši tudi zaradi določenih šamponov??? Čeprav uporabljam Johnson & Johnson….se mi zdi, da ima lasišče po kopanju še bolj izsušeno….

Kak nasvet?

Hvala.

Tudi mi smo imeli grozne probleme z temenci v prvih nekje 5-ih mesecih.
Mazali in voščili smo z vsem mogočim. Sem pa potem enkrat pri pediatrinji omenila in nam je predpisala FLUACET GEL, katerega bi naj 3 dni zapored enkrat na dan namazali na lasišče. Pred tem pa smo lasišče namazali z oljem, potem pa pri kopanju močno sčistili z zobno krtačko (ja, vem se sliši grozno, ampak mali se ni nič pritoževal.) Nekako se jih pač moraš znebit.
Povem ti, da je po dveh dnevih imel čisto lasišče. Do sedaj, ko ima 10 mes., se nam temenca še niso pojavila.

Upam, da sem ti kaj pomagala.
LP

Prvič, ne sekiraj se. Naši se občasno pojavljajo še pri dobrih petih letih. Nam pomaga, da lasišče namažemo s kremo Linola Fett kakšno uro pred pranjem in potem jih v kakšnem tednu dni počasi (ker nočem tistega glavnička za temenca) izčešemo. Je pa res, da se po določenem času ponovijo.

Jaz sem zamenjala Jonsonov šampon s Penatenom in izsušeno lasišče in posledično praskanje je zgodovina. Ravno tako je zgodovina ribje olje, s katero smo mazali bučko pred pranjem lask in ravno tako je zgodovina razburjanje in pregovarjanje ob spiranju lask.

Nataša

Hvala za odgovor. Bom poskušala tudi jaz kaj omenit pediatrinji, vendar se bojim, da mi bo rekla, da kar naj mažem z oljem in pucam z glavničkom:((((

Ojla. A mi poveš…če se to kremo dobi tudi brez recepta???

Hvala

Živjo. Penaten? Hm…. Ne poznam tega šampona…. A se ga dobi v lekarni?

tudi v dm…se ga da dobit..taka modra steklenička pa bel listek spredaj….ne mores zgrešit!:)) Znana je krema za ritko….

Stelči!

Namaži ga z riboderminom, pomaga 100%.

Drugače pa tudi Linolo dobiš brez recepta.

Kupila sem ga v Muellerju.

Nataša

Ojla. Misliš na ribjo mast? Hm…. Ma….a se to samo namaže in pusti…al potem takoj izperem? To bi pa res poskusila….če pomaga.

Hvala za nasvet.

hja…pri nas Muellerja ni…….misliš, da se dobi tudi v lekarni?

Mislim,da je največji problem šampon Jonson.Mojh sin je imel temence pri sedmih letih.Bila sem že čisto obupana.Ko sem mu zamenjala šampon so tudi temence izginile.

Poskusi ne bo ti žal!

Kak e-mail uporabi (soimenjakinja tvojega mulota), drgač pa ja, tko je!

????

A smem vprašat za kaj se je pa tu šlo????

Pusti, Stelči, nič takega, nekaj pogrešam…pa ne preveč ugibat please!-;))
Ono z riboderminom pa je res vredu!

New Report

Close