Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Partnerska in družinska posvetovalnica Problem si ti ne jaz, ti si varala…

Problem si ti ne jaz, ti si varala…

Pozdravljeni,

že nekaj časa se vrtim v partnersi vezi, kot na vrtiljaku. Sedim na konjičku, ki me poganja malo gor, malo dol, vrtiljak pa se nikoli ne ustavi, kar vrti se in vrti…skratka…v zvezi sem skoraj tri leta. Na začetku veze, ko sem se še malo iskala, sem partnerja dvakrat prevarala. To je bil skok čez plot samo enkrat in nikoli več. Zdaj mi je žal. a tako je bilo. Kasneje mu tudi to priznala. Vmes tudi kdaj, ko sva prekinila stike za nekaj dni sem odhajala na pijačo z drugimi fanti, a te pijače, so bile vse bolj zato, da sem imela družbo, da je čas minil, res ni bilo več kot le pijača. Moj partner, ko se spreva oddide domov k staršem in je tam nekaj dni, nato se spet vrne. V tem času pač iščem družbo, ker med štirimi stenami pač človek ne zdrži sam dolgo. Prijateljev in prijateljic nimam odkar imam to vezo. Službo, ki sem jo opravljala, sem izgubila, ker je on pisal anonimno v mojo službo grde stvari o meni, ko je bil jezen name. Še danes mi očita, da sem za izgubo službe kriva sama, ker sem odšla s prijateljem na pijačo. No tudi tega prijatelja ni več. Moj svet je namreč on…zadnje mesece pa četudi oddide k staršem, jaz ne letam več ven, ampak ostajam zaprta sama doma. Ne ponavljam napak in ne iščem družbe. Napake sem priznala, jih obžalovala ampak največja težava je, da mi on te napake očita vsake toliko dni. Nekaj dni je uredu, potem pa iz ljubega miru začne debato o mojih napakah in prevari. Mene to razburi, ker kljub temu, da sem mu že vse povedala, me na to znova in znova opominja in mu moram odgovarjati. Ker o tem ne želim govoriti, pravi, da se nočem pogovarjati. Naj povem, da ima on vso kontrolo nad mojimi smsi, Fb in sporočili na Msn, jaz pa pri njem ne. Še prijatelja nisva na Fb, ker mi skriva koga ima za prijateljice. Moti me, da všečka drugim ženskam in ko mu to očitam, če slučajno, kje naletim na to, da naj jaz najprej pometem pred svojim pragom in da sem bila jaz tista, ki je varala in ne on. In da se ve kdo je lagal in skrival…
Prosim za Vaše mnenje, ker sem že povsem na koncu z živci…..Nia

Spoštovani,

na koncu z živci se lahko znajdemo, kadar dalj časa ne razrešimo notranjega konflikta. Primer bi bil, če bi en del vas rekel: “Za mene ni sprejemljivo, da partner kontrolira moja sporočila, da me izsiljuje z očitki za pretekla dejanja, da me blati pred sodelavci in mi s tem dela škodo, da omejuje mojo svobodo druženje z drugimi ljudmi … Tega nočem in ne dovolim!” Drugi del vas bi pa recimo rekel: “Nisem dovolj dobra in pomembna, da bi zares uveljavila svoje zahteve in zaščitila svoje meje. Kaj če me ne bo noben drug hotel. Raje bom trpela to trpinčenje. Mogoče si to celo zaslužim. Ne zaslužim si kvalitetne stabilne veze.”

To je seveda samo ilustracija kako je lahko videti notranji konflikt v podobnih situacijah. Neprijetna čustva, ki ji opisujete, bodo izginila, ko boste razrešili ta notranji konflikt. Nekaj na temo kako rešiti notranji konflikt, sem napisal tukaj: https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=11113000 Najbolj elegantno pa se to naredi v okviru svetovalnega procesa z izbranim strokonjakom.

Še ena dodatna misel. S partnerjem se lahko dodatno opremita, da bosta lažje vzpostavila stabilno, kvalitetno vezo. Temeljna kamna stabilne veze sta iskrenost in zaupanje. Brez tega ni mogoča bližina kot psihološki pojav. Dodatno se lahko opremite recimo s tem, da pobrskate po knjigi Formule ljubezni.

Lep pozdrav,
Uroš Drčić

_____________________ mag. Uroš Drčić transakcijski analitik - psihoterapevt m: 031 336 452 e: [email protected] url: [url]http://www.revitacenter.si[/url]

zakljuci to pa je. Pac ne zaupa ti. To je vse.

Če bi rada normalno življenje ga odpikaj… Preden pa začneš z novim, si vzemi post, da se porihtaš, če ne bo naslednjič isto. Tisto o not. konfliktu je dober] začetek. V glavnem to kar ti dela ni ljubezen… je hudobija

Živita pri tebi ali v skupnem najemniškem stanovanju?
Meni to njegovo obnašanje ni najbolj primerno. Posebej tisti del, da si službo izgubila. Je to sploh normalno?kako se preživlaš-ta?? Res da ljudje delamo napake. Ampak moramo znati oproščati. Ko za nekaj dni pobegne domov. (če pobegne) kaj on ta čas počne? Da ni to samo izgovor. Nevem jaz sem mišljenja ta vajina zveza nebo predolgo več potekala. Ker on bo iskal napake na tebi, ti pa dolgo ne boš več mogla to prenašat. Vsak rabi prijatelje/prijateljice da se ima nekomu za zaupat. Misliš da je to vredu da ima nadzor nad tabo? Premisli kaj si želiš.
(upam da nisem kaj spornega napisala, ni takšen namen)

Tole ne zveni kot neka stabilna zveza. Zrel moški bi se s teboj pogovoril, ne pa da ti ob vsaki priliki meče pod nos tvoja dejanja. Dvomim, da je on sam kak biser – sploh če ni sposoben odkritosti, da skriva svojo komunikacijo na FB in drugje, tebe pa medtem non stop kontrolira + teži.
Ne vem, kako imata rešeno z bivanjem, ampak mislim da bi bilo za oba bolje, da končata, preden odnos postane do konca toksičen.

Halo ženska!
Ok naredila si napako, bilo in minilo.
In kaj zdaj? Pa ne boš rekla da si si zaslužila večno trpljenje. Tip te trpinči ti pa kaj?
Ta te ne bo nikol nehal trpinčit. Pojdi stran in bodi svobodna, druži se, uživaj, najdi si nove prijatelje. Kaj ti bo ta. To ni normalno kar ti dela.

Živiš v zelo zapletenem svetu njegove manipulacije. Varala si ga, ker pač nikoli nisi bila prav vanj zaljubljena. Nikoli niti nisi hotela biti z njim. Ta moški te je stal izgubo službe, nimaš več prijateljev, hodiš okoli njega kot po jajcih, od njega si postala popolnoma odvisna. Tvoja situacija je zelo nezdrava.

Poslušaj svojo notranjo intuicijo. Ne ostajaj v zvezi, v kateri nisi srečna. Boljše je, da si sama, a duševno mirna, s prijatelji in s službo, kot pa v takem. Srečo boš že našla, fantov je vse polno. Mislim pa, da se ga boš težko znebila, ker je dobro ovil zanko okoli tebe. Poišči prijateljice, ali prijatelje, ki se jim lahko zaupaš. Naj ti ne bo nerodno ali da bi se sramovala. Zaupaj se in ko boš slišala njihove reakcije, boš vedela, kaj ti je storiti. Prijatelji ti bodo tudi stali ob strani in ti bo lažje.

Pa kaj je z vami ženske. Da bi pisal v mojo službo bi isti dan letel čez okno ven ne čez vrata. In na koncu si še ti kriva za izgubo službe. Losi se tega norca. Ne zapravljaj življenja. 2

New Report

Close