LP!
Ne vem na koga naj se obrnem zato sem se obrnila kar na vas.
Imam sestro, za katero smo mislili, da je brez problemov, vesela, pridna, ravnokar je diplomirala…ampak obstaja en velik problem!
Namrec za kaksno leto morda tudi dlje, pije…veckrat sm ji nasla alkoholne pijace v torbici, namesto da bi nosila v torbici kozmetiko in taksne stvari kot se spodobi za mlada dekleta, nosi steklenice alkoholnih pijac!Grozno! Koncno sta izvedela tudi starsa, in oce je razocaran do konca, mami pa joce, kako se je to lahko zgodilo ravno njeni hceri! S svojo sestro sem se ze veckrat poskusala pogovoriti, a se izogne pogovoru da ni nic, itd….tudi sedaj nazadnje ko je bil ta neljubi dogodek, sem ji napisala par sms sporocil, da ji zelimo pomagati, namrec zivita s fantom skupaj….zavraca vse pomoci, da nas ne potrebuje, da sovrazi alkohol, da ve da ne pije, in da ima probleme s tremo in samozavestjo, misli da ji alkoholne pijace pomagajo pri obvladovanju treme in straha…ter proti tremorju rok.Kaj naj storimo?Starsa molcita in se sekirata, jaz pa ne vem kaj ukrenat….pravi da bo sla k psihologu, ampak ne vem ce se bo to kdaj zgodilo…lepo vas prosim pamagajte mi z nasvetom, kako in kaj v taksni situaciji, dokler ne bo prepozno?!Mislim da je zasvojena z alkoholom! lp

Spoštovana Hill,

vaša sestra ima dva problema: prvi je nelagodnost med ljudmi, ki ga je mogoče zdraviti z zdravili in psihoterapijo, drugi pa je že verjetna zasvojenost z alkoholom. Ta se zdravi v specializirani enoti Psihiatrične klinike na Poljanskem nasipu 58. Psihiatra mora vsekakor obiskati, da se bosta dogovorila katera od težav ima prednost in ali bi se mogoče druga lahko reševala vzporedno s prvo in to pri istem zdravniku. Zatiskanje oči pred vsem navedenim ne bo v korist ne sestri ne družini in zato je treba sestro z združenimi močmi ohrabriti, da se bo pri psihiatru tudi oglasila.

New Report

Close