Pritisk

Spoštovani!

Očetu se je v zadnjem tednu zelo povišal krvni tlak (210/110), prej je bil pritisk normalen. Zdravnik mu je predpisala tablete Nolipre, ki jih mora redno jemati, če se pritisk zelo poveča pa še tablete Kaptopril. Naredili so mu tudi EKG, ki ni pokazal nič posebnega. Zdi se mi pomembno, da bi raziskali vzroke nastanka tako visokega pritiska, ne da se ga le blaži s tabletami. Zato me zanima katere preiskave se priporočajo v takšnem primeru. Sicer pa je star 72 let, visok 180 cm, tehta cca. 90 kg, razen povečanega holesterola, je imel v zadnjem času dolgo bolečine v vratnem predelu hrbtenice (težave pri obračanju glave), vendar vzroka za to niso našli. Razen občasnih prehladov s kašljem, pa je vitalen in relativno zdrav. Verjetno pa nič od tega ni povezano z visokim pritiskom.

Zelo bi bila hvaležna, če bi mi lahko našteli preiskave, ki naj bi jih naredil, da bi se ugotovil vzrok visokega pritiska.

Najlepša hvala že vnaprej in lep pozdrav.

Spoštovani!

Večina bolnikov z zvišanim krvnim talkom nima nobenega zunanjega razloga za to. Preveriti velaj predvsem delovanje ledvic, sicer pa z vsemi možnim isredstvi zniževati krvni tlak – psotopno v nekaj tednih.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close