Najdi forum

Zdravo!
Niti sanja se mi ne kaj se dogaja z mano mogoče tu lahko zvem kaj… Dogaja se mi da imam občutek in to zelo močan kot da sanjam. Če pomislim na prejšni dan se ga bežno spominjam in se mi zdi da vse kar se je zgodilo sem le sanjal. Tudi v tem in v ostalih trenutkih imam občutek kot da sanjam in da to ni realno… in čeprav vem da je imam ta močan občutek ki me zavaja, težko je opisati in razložiti. Zraven se pa ne moram skoncentrirati in sem kar malo omotičen (kot pod uplivom droge) čeprav ne jemlem čisto nič. Zna pa biti to vse skupaj zelo moteče in potem nevem kaj je narobe z mano in se zgodi da postanem paničen zaradi tega.. Kakšen predlog?? HVALA

Pozdravljeni,

nedvomno ste povedali kaj vas muči na kratko. Če bi radi zadevo razjasnili, se boste morali z nekom pogovoriti, ki bo imel možnosti postavljati dodatna vprašanja. Ni nepomembno koliko ste stari, koliko časa opisana stanja trajajo, kako pogosto in v kakšnih situacijah se pojavljajo in podobno.

Dober znak j, če sicer v življenju funkcionirate kot je za vas normalno.

lp

Lepo pozdravljeni
Sama se srečujem z enakimi težavami kot obiskovalec pandah. Tako počutje “kot da sanjam” traja že 4 mesec. Rada bi izvedela kaj se z mano dogaja.. Obiskala sem že psihiatra in tudi klinično psihologinjo celo epileptologa. Psihiater je postavil diagnozo depresije ki sva jo tudi zdravila z cipralexom. Stanje se ni izboljšalo. Obiskala sem epileptologa ki pa je postavil diagnozo parcialne kompleksne epilepsije. Na forumih in od zdravnikov berem oz poslušam da so to neke vrste napadi. Sama temu ne verjamem oz jaz tega ne občutim kot napad ampak je to zame stanje , ki traja čez cel dan celo ponoči. Srečala sem se tudi že z paničnimi napadi močno pojaan pulz jok in obup. Občasno se to ponavlja. Epileptolog mi je priporočal terapijo z lamictal .Postopoma po shemi do 2x 100mg. Spraševala in iskala sem podobne simptome in dogajanja ampak jih nisem našla vsaj popolnih saj nobeden ne opisuje tega z stavkom “kot da sanjam”. Svet se je spremenil okrog mene domači so mi tuji vse je tako tuje in čudno. Ne vem kako si pomagati..
LP hvala

nova
Uredništvo priporoča

Bi pa imel šeeno vprašanje, s kom bi se moral o tem pogovoriti, zdravnik, psihiater… In ali je možno nevem kakšen tumor… al kj podobnega velikokrat imam tud glavobole, zadnje čase vsak dan ki ne minejo tudi ko vzamem aspirin ali kakšen tablet, včasih me boli čelo drugič vrat tretič cela glava in veliko sem zaspa, ubistvu če je kakšna možnost da kakšna taka stvar povzroča to stanje… Hvala za odgovor.

Pandah pozdravljeni,

najbolje je začeti pri osebnemu zdravniku, ki vas bo preusmeril na prave naslove.

lp

Mojca, pozdravljeni!

Pravite, da je psihiater ugotovil depresijo in ste jo zdravili s Cipralexom. Imate tudi panične napade, kar je tudi “delo” za psihiatra. Te namreč učinkovito obvladujemo z zdravili, pa tudi sami se lahko naučite obvladovati tovrstne simptome. Niste napisali ali zdravljenje s Cipralexom še traja, kajti zdravljenje depresije mora trajati več kot pol leta, pa še izbrati je potrebno antidepresiv, ki je dovolj učinkovit.
Vaše stanje ostaja za vas nepojasnjeno. Obiskali ste psihiatra in kliničnega psihologa, zdravite se pri nevrologu. To so tudi prave osebe za vaša vprašanja.Ko boste natančno vedeli zakaj gre, boste lahko v smeri dobrega počutja več naredili tudi sami.

lp

Terapijo z Cipralexom sem že zaključila ker mi je tako svetoval nevrolog . Da v bistvu tej antidepresivi ne delujejo na to kar se z mano dogaja in mi predpisal Lamictal. (Cipralex sem jemala recimo 4 tedne). Psihiater se je z tem strinjal in dejal da je zagotovo to to-lažja oblika epilepsije. Zanima pa me ali lahko taka epilepsija povzroča stanje in to trajajoče stanje ali so pri taki stvari lahko le napadi. Nobeden mi zagotovo ne obrazloži da je recimo moje stanje normalno ob takih težavah.Naj povem da sem tudi opravila CT in MR,MRI glave pa ni pokazal nobene posebnosti. EEG pa je bil patološki. Na netu sem končno najdla dva stavka ki točno opisujeta moje stanje: občutek nerealnosti in ločenost od telesa. Misli mi bežijo okrog tega da to ni depresija in stres ampak da je nekaj hudo narobe z mano.. prisotna je tudi temperatura 37,2- 37,5. Prosila bi če mi lahko obrazložite.
Hvala za odgovor
LP

lepo pozdravljeni
Končno sem našla nekaj kar bi lahko bilo vzrok mojih težav. Dodajam še tekst, ki govor o tem. Opisuje pa točno moje težave in vse simptome.Tekst je na internetni strani: http://www.nomorepanic.co.uk. Lepo bi prosila če ga preberete pa komentirate o tem.
HVALA
LP

Depersonalization, Derealization, Feeling of unreality
What you feel:

Now for the Brain – the limbic system in the brain instigates this whole response and is responsible too for our emotions and behaviour One of the body symptoms that people hate most is the one when you feel all foggy, surreal, woozy or spacey. You may either feel that you are not real or that the earth is not real and you’re a time warp away. These are often the hardest symptoms to understand and its very common to deduce that you must be going mad which makes you panic even more. This is completely untrue and you are very safe.
You feel like you are not a part of what is going on, or that you feel like you are in a dream state or ‘out of touch with things’. Also, things around you may seem like they are shimmering, foggy, hazy or too bright.

What causes this:
As we learned in Understanding, the body and mind are tightly integrated. What affects one affects the other. This symptom is another example of how an over stimulated nervous system can cause us to experience odd and impaired feelings, emotions and perceptions. Much like how a psychoactive or recreational drug can alter one’s mental state, an over active nervous system can affect certain body chemistries thereby producing mind altering effects. The feeling of unreality or disassociation is one type of altered mental state that high levels of stress biology can produce.
It is not completely understood what goes here but it is generally thought that the limbic system in the brain decides there is too much going on and goes into a self protection mode and shuts out excess stimuli. As the adrenaline levels decrease and you calm down it clears. This can be several hours days or weeks.

Pozdravljeni,

kot sem napisala se lahko o svojih težavah pomenite z zdravniki, ki so vas obravnavali. Nevrolog je očitno trden, psihiater pa je opustil zdravljenje depresije. Morda je potrebno izključiti tesnobo ali anksioznost, o čemer piše tudi na spletni strani, ki ste jo navedli. Tekst, ki ste ga pripeli je zanimiv, očitno se nanaša na anksioznost, paniko.
Dodajam linke:

lp

New Report

Close