Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Pripomočki – vsi prepovedani ali se motim

Pripomočki – vsi prepovedani ali se motim

Torej, če naredim en kratek povzetek(pišem seveda za prve mesece življenja do recimo 6-8 mesecev):

LUPINICA – izključno v avtomobilu in še to največ 45 minut. Kar je več škodi

KENGURUJČEK – prepovedan

LEŽALNIK – prepovedan

ŠPORTNI VOZIČEK – prepovedan

NAROČJE – prepovedano oz. otroka imamo lahko v naročju, če leži in držimo roke in noge koordinirano na isti višini. Pokonci v naročju dojenček ne sme biti.

Torej otroka imamo lahko v košari ali postelji. Strogo na boku po hranjenju sicer pa krajši čas lahko tudi na hrbtu.
To je teorija v katero sem tudi sama verjela. Danes bi pa rada spoznala otroka, ki to zdrži. Ali ga pustimo jokat ali pa prekršimo eno od gornjih pravil. Druge ni.

No bom napisala še zase.
Če zaspi v lupinici ga ne zbudim ampak pustim v njej. Nikoli ne spi več kot eno uro in zato ne vidim problema. Ogorčene poglede drugih pa ignoriram. Če je zbujen ali pa če vem, da grem za daljši čas ven uporabljam košaro. Ko je bil prehlajen sem uporabila športen voziček ker je tako bil malo privzdignjen.
Doma kolikor zdrži leži na blazini na tleh. Sicer pa izmenično uporabljam kengurujčka, ležalnik in moje naročje. Če slučajno zaspi ga odložim v posteljo.

Skratka uporabljam vse kar je prepovedano ker si drugače ne predstavljam. Otrok se zbudi ob 8 zjutraj, spi eno urco popoldan in nato zaspi ob 10ih zvečer. Izjeme so sprehodi ko malo zadrema ne pa zaspi. Da bi buden ležal na trdi podlagi ni variante. Par minut največ.

Kako pa ve počnete. Je še kje kakšna tako neodgovorna mama?

no mi kengurujčka nismo imeli, ležalnik po 4 mesecu, lupinico sem uporabljala tako v avtu kot tudi na vozičku, je pa bila pod hrbtom dodatno podložena z peno, tako da v njej ni sedela temveč ležala,podložen jogi pri vzglavju zaradi dihanja. nič ni narobe z hčerko niti nima nobenih težav z hrbtenico. a, ja športni voziček pa smo uporabljali od 5 mesecea, le da je bil v ležečem položaju (ne popolnoma, vzdignjen toliko kot pri postelji).
in vse težave ki jih ima so alergija na hranila in pršico, če je vzrok v neustrezni uporabi zgoraj navedenih pripomočkov, mislim da ne.

http://med.over.net/forum5/read.php?117,4246856,4253907#msg-4253907

seznamu si torej pozabila dodat vozicke z zimsko vreco,saj noben vozicek ne gre v popolnoma vodoraven polozaj 😉

nova
Uredništvo priporoča

Nisem pozabila. Preberi moj gornji post še 1x. Sej je v slovenščini. Piše:

ŠPORTNI VOZIČEK – prepovedan

Kaj sem ti stopila na žulj?

gre globoki, samo da ta je samo vodoraven, ali pa se motim, ker ga nisem imela.

Ne me basat, v narocju pa lahko drzimo novorojencka, oziroma je zelo zazeljeno – seveda v pravilnih polozajih, kjer se ne matra z glavo gor ipd. Poglejte si slikce za handling od mame i bebe. Nosenje otroka je zelo priporocljivo, ker tako otrok zacuti svoje telo v kontaktu z nasim gibanjem, cuti naso blizino, utrip srca, glas, vonj … Ce je prenaporno, si lahko pomagamo s slingi, kjer je otrok namescen zelo podobno kot v narocju.

Kitty jaz sem mela pa svojega, sploh ko je bil še novorojenček pa tam nekje do 4-5 meseca v štroklji. Mi je bila na začetku tok butasta, da sem jo v omaro vrgla,potem je pa mali non stop jokal in so me obupno roke bolele, pa mi jo je prijateljica, ki je splošni zdravnik svetovala-jo je tudi sama veliko prakticirala sploh, ker ima 3 otroke eden za drugim. In res, ko sva se jo oba navadila je bilo supet, doma sem ga nosila v tem kadar je jokal, tudi dojila sem ga včasih tako, celo v trgovino sva tako šla, če je v vozičku jokal.
Drugače sem ga tudi jaz pustila spati v lupinici, če je med potjo zaspal. Doma je bil pa kadar je bil tiho kar v posteljici, kasneje pa na tleh.

---------------------------------------------------------------------------------------------- Veliko več smo, kot le telesa in osebnosti. Ne glede na spreminjajoči se zunanji videz je notranji duh vedno lep in ljubeč

Ja sling sem pozabila. Seveda je tudi ta prepovedan!

Vidiš jaz sem pa bila okregana (v bolnici) ker sem imela otroka v naročju v pokončnem položaju. Ker to se ne sme. Izključno samo vodoravno.

Sicer pa da ne bomo šli predaleč jaz sem hotela le povedat, da je teorija eno, praksa pa drugo. Določene stvari lahko upoštevamo (recimo kupimo voziček s košaro in ne samo športni del) vseh se pa ne da. No vsaj meni ne uspe. Lahko sem pa jaz nesposobna:) Vse je možno.

Na ta mi je pa zbežala:)

Kaj je to štorklja?

spomnila sem se pac tvoje izjave, kako je vreca za mraz, kosara pa za pravilni razvoj in mi nekako ni sla skupaj s tem, da otroka vozis v lupinici. vsekakor se mi zdi manj skode za otroka, ce lezi na ravni podlagi v zimski vreci, kot v lupinici. sicer pa – zraste itak vsak 🙂

Saj vem, da pravilo NAŠE MAME… ne velja vedno, ker so se časi spremenili, samo v tem primeru pa po mojem drži.

Jaz sem čisto normalno raščena odrasla oseba, z zelo lepo držo… pa moja mama takrat pred 25 leti še slišala ni za vse te izjemne pripomočke.

Nosila me je v naročju, spala sem v posteljici, voziček tud ziher ni bil kaki posebni, pojma pa nimam kako smo se vozili v avtu – lupinice ziher niso imeli.

Zadnjič sem si malo ogledovala sezname, kaj vse rabim za novorojenčka in me je po pravici povedano zgrabila panika. 1000 stvari, pravil… skratka cela znanost!

Povejte mi no – A JE RES CELA ZNANOST IMETI OTROKA??? Kje pa je pol naš prirojen materinski nagon?

Lp od malo prestrašene prvič noseče!

Recimo, da sem se prvih par mesecev res držala pravil … tudi zato, ker je bil mali zelo priden. Večinoma sem ga imela v koščku na vozičku in tega sem vozila s sabo kamorkoli sem šla. :))) Sicer je naš ta mal že v porodnišnici držal glavo pokonci, tako da glede nošenja pokonci nisem nevemkoliko komplicirala … je pa res, da sem ga večinoma držala vodoravno. Potem nekje po 2. ali 3. mesecu pa sem ga tudi že dajala v lupinico (čeprav ne pogosto, ker se je božček kar zgubil tam notri), kengurujček sem začela uporabljati že pred 4. mesecem, ležalnika nisem imela, ker je mali ležal kar na kavču ali v vozeku … v športni voziček sem ga pa dajala … hmmm … kaj pa vem koliko je bil star … Kake 6. mesecev mogoče.

Joj zdej si me pa najdla.
Jaz sem jo dobila v paketu D Pred 4 leti, na ta način kot sling samo, da je otrok v ležečem položaju. Ne vem kako naj opišem iz blaga sešito kot posteljica-kengiru-otrok leži, potem za glavico malo odebljeno in nakoncu trakovi, ki jih na ramenih zapneš, bom slikala pa poslala, ker na netu ne najdem.

---------------------------------------------------------------------------------------------- Veliko več smo, kot le telesa in osebnosti. Ne glede na spreminjajoči se zunanji videz je notranji duh vedno lep in ljubeč

No do danes jaz še nisem občutila takega mraza, da bi iz tega vidika lahko kaj komentirala.

Se mi pa kljub temu zdi velika razlika, če košaro manj uporabljamo ker otrok ne želi biti skozi v njej ali pa če otroka vedno prevažamo v neravnem vozičku ker smo želeli prišparat na račun košare.

Še vedno pa velja, da preberi moj prvi post in skušaj razumet kar sem napisala. No sej verjetno si razumela ampak je lažje obračnje zadev kot konstruktivna debata.

In ja…jaz imam košaro, če se le da je otrok v njej in jo bom tudi v prihodnje vsaki svetovala. Športni vozički ne gredo v vodoraven položaj in zato za novorojenčka niso primerni. Razumem pa, da včasih otrok želi drugačen položaj in ne zavijam z očmi če srečam mamico, ki ima dojenčka v športnem vozičku ali lupinici.

Razumeš razliko?

Ja pri nas je to trajalo mesec pa pol. Hrana-spanje-hrana. Ta čas sem se tudi jaz držala vseh pravil.


Kaj je to? :-)))

Upam da te nisem jaz prestrašla he he

Pričakujem tretjega otročka in sem se s temi stvarmi nehala obremenjevati že pri drugem 😉 Pri prvem sem pa seveda bila vsa “podprta” in “nafilana” z rigorozno teorijo 😉

Lenca … nč bat. Sploh ni tako zakomplicirano kot zgleda … :))) … sam čimmanj moraš komplicirat, pa gre ko šus. :)))))))) Vsekakor pa moraš največ zaupat sebi in svojemu materinskemu nagonu in poslušat kaj ti pravi otrok (tudi takrat, ko samo joče).

kengurujček sme ga imela in tamalega nosila že pri 1 mesecu.Sedaj imamo sling mi je boljše in se tudi tamali boljše počuti.
ležalnik tudi že uporabljamo in gugalnik tudi

Lej … tako ti povem. Saj jaz sem bila ista … dokler je bil priden sem se držala pravil, ko je začel pojokavat sem že letala okrog njega kot zmešana in iskala vse možne varjante kaj bi lahko bilo narobe.

Pol pa gledam mojo sosedo, ki ima sedaj že 4. mulčka (pa je le par let starejša od mene) … imela jih enega za drugim. In kako ona vzgaja to mularijo? Meni se sicer zdi obupno … ampak dejansko ima prav. Ona ta malega pusti jokat (sedaj je star … kaj pa vem … kake 3 mesece nekaj takega). Ugotovi če je kaj narobe (lačen, polulan, pokakan) in če on še kar sitnari za brezveze – ga pusti jokat. Tudi v vozičku na sprehodu – ono tuli tuli tuli, da bi šel v naročje … ona se brezskrbno naprej pogovarja s prijateljico. Ko sem imela Tomija se mi je to zdelo obupno …. kakšna mati … Ampak ko pogledam njene 3 ta večje mulčke … huh … to so tako lepo vzgojeni in tako ubogljivi, da daleč naokoli ni takih. In radi se imajo za znoret vsi med sabo.

Ma ja … saj bom videla kako bo sedaj v drugo. Verjetno bom tudi jaz postala tista “brezčutna mati”. ;)))) Boljše tako, kot pa da otrok točno ve, katero tiško pritisniti. ;))

New Report

Close