Najdi forum

Ej sej vem da je o ljubosumju že full napisanga, samo mene pa zanima ena stvar.
Moj fant je strašansko ljubosumen. Težko mi zaupa. Večkrat mu moram eno in isto stvar povedati, da mi verjame.
On tudi sam prizna, da je ljubosumen in da mu gre to full na živce.
Jaz res ne vem zakaj bi moral biti ljubosumen.
Razumeva se super, jaz ne hodim na zabave z drugimi ljudmi, imam eno prijateljico s katero se kdaj pa kdaj dobiva na kavi, to pa je tudi vse, zabavam pa se skupaj z njim, ker mi je to noro všeč, ves čas preživiva skupaj, ljubim ga iz vsega srca in samo še z njim si predstavljam živeti življenje.

Tudi on me ljubi in želi biti z mano!

Ali je res edina pomoč psiholog, da bi se pogovorili skupaj o njegovih težavah.

Borila se bom, da mi bo zaupal že na prvo besedo, ki jo bom spravla z ust!
Ker ga ljubim!

lep pozdrav in hvala

Včasih res pomaga samo dodatna pomoč, kajti če ne želita da ugotovita kaj sta imela šele takrat ko je že prepozno.

Bivati z nekom pomeni, biti z njim in kljub temu imeti svobodo zase.

Kajti vsak živi svojo pot, če pa gresta dve poti skupaj, je še toliko lepše. vsake toliko časa se razideta, pa ne zaradi tega ker se ne bi marali, ampak ker so taka pota in ko tpideta nazaj, sta zopet srečna. Čim pa eden misli, da mora hoditi po drugi poti, pa ne bo dobro. ker jo ne obvlada, ker se utrudi, ker nima pravih tirnic, in prej ali slej iztiriš ali pa omagaš. Še posebno, če moraš nekoga čakati ali pa za nekom hiteti.

Pota so različna, tako tudi mi, ampak ker je tako veliko teh poti, skorajda nikoli ne bomo sami. Samo od nas je odvisno, kakšno pot bomo imeli.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

A si kaj novega povedal? Oz. si sploh kaj povedal???

če bi vsi vse to vedeli, ne bi spraševali.

Zakaj pa ti bereš? Da kaj novega izveš? blagor tebi, ko si že preskočil to poglavje, eni so še daleč zadaj.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Ljubosumje je rezultat šibke samozavesti in skorajda nima zveze s tistim, ki naj bi ga povzročil. Ljubosumnež ne zaupa v svojo lastno vrednost, zdi se mu, da ni dovolj dober zanjo ( zanj), da so drugi boljši, lepši, bolj izobraženi, pametnejši , karkoli pač, in zato muči svojega partnerja. Tudi če realno ni nobenih razlogov za ljubosumje, trpi, saj se neprestano boji, da bi mu kdo prevzel ljubljeno osebo.
Torej, še tako velika ljubezen in naklonjenost nista dovolj. Pomaga le dvigovanje samozavesti, torej svojega fanta velikokrat pohvali ( njegov izgled, sposobnosti, pogum, karkoli, kar je vredno pohvale), povej mu, da je zate edini, da te nihče drug ne zanima. Poskusi ugotoviti, kaj je razlog za njegovo nizko samopodobo ( vajina neenaka izobrazba ali kakšna vizualna pomanjkljivost), morda je odraščal v družini, kjer ga niso znali pohvaliti in vzpodbujati. Morda bosta skupaj odkrila vzrok.
Nikakor ti ne svetujem, da se ukloniš njegovemu ljubosumju v tem smislu, da bi se mu popolnoma podredila, saj mu s tem ne boš pomagala. Naredi ga močnega in samozavestnega, pa ne bosta več imela težav.

New Report

Close