Najdi forum

Pozdravljeni

Mojega možička že dolgo ni več doma ker imajo danes SPET zelo pomembeno tekmo. Dvakrat na teden je trening, dvakrat na mesec tekma, ponavadi v soboto in še v nedeljo, enkrat na teden se dobi s prijatelji jaz pa ga medtem čakam doma. Saj vem, da sem vsega sama kriva, ker sem se nekako odrekla vsem svojim prijateljicam ( ali pa one meni) saj imajo vse otroke in zato zelo malo prostega časa. Hobijev nimam, saj v tem selu praktično nimaš kaj počet, če si brez avta. Brez avta sem pa zato, ker se je nesmiselno vsak dan en za drugim v koloni vozit v oddaljeno mesto, pa še toliko drugih stvari morava prej urediti, kar pri takih plačah ni glih lahko. Otrok na žalost še nimava, čeprav si jih želiva, tako da mi je resnično zelo dolgčas in potem sem noro ljubosumna na njegov hobi in na to, da si je življenje prilagodil tako, da se mu vedno kaj dogaja. In potem pridemo do tega, da bi šla jaz kdaj na kak izlet, al pa po nakupih v Italjio, al pa kar tako malo šetat po Lj pa se mu vedno mudi domov, ker je utrujen od službe od treninga od vsega skupaj. In tako vedno znova zvisim. Ko nanese tako, da res morava na kako družinsko žurko ( enkrat na tri mesece) pa me, potem ko mu očitam, da nima nikoli časa zame, ves začuden sprašuje, kaj bi še rada, saj sva bila prejšnji mesec na družinskem žuru. Halo??????
Danes bi se šla lahko kam potepat – ampak kam? Saj sploh ne znam it nikamor sama – vedno in povsod greva skupaj.
Vedno sem bila še kar aktivna športnica, zdaj se spreminjam v zdolgočaseno celulitično gospodinjo, ki vse po hiši naredi sama – ker gospod velikokrat niti nogavic ne pospravi za sabo.
Čez vikend bi šla lahko viset v vaško gostilno za šank – ampak to je pa res vse kar se tu da počet.
Če je bil že kdo kdaj v takem položaju naj mi pove, kaj mi je za naredit, ker se mi zdi, da bom eksplodirala. Zelo sem jezna sama nase, malo pa tudi nanj, ampak mislim, da bom morala kar samam nekaj ukrenit – pa ne vem kako naj začnem.

Hvala
Tepka

Tepka,

skoraj vse si že napisala sama. SAmo malo stavke obrni. Namesto, da je treba narediti še kaj drugega, ne naredi to drugo, ampak si najrpej kupi avto. Kot drugo, najdi si neko rekreacijo dvakrat na teden, in dvakrat na mesec pojdi na intenzivni tečaj.

NAj se še tako sliši neumno, v partnerstvu mora biti neko ravnotežje, tudi zaradi ljubosumnosti. Drugače nekdo nima časa biti ljubosumen, drugi pa lahko dela samo to – je ljubosumen.

Nič ni hudega, če si rečeš, da si tepka, sedaj pa je čas, da to spremeniš.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Pa misliš da se tvoje prijateljice ne bi kdaj rade odpočile od otrok, moža in gospodinjstva? Pa še kako!
Predlagam ti naslednje: pokliči prijateljico in ji predlagaj kavico, kino, aerobiko, kolo…Če ima partner svoje zadeve v soboto ali nedeljo, si ti vzemi petek ali pa sredo. Naj ti (oz. obema s prijateljico) to razvedrilo in sprostitev vsaj enkrat tedensko postane navada!

Zdravo Tepka,
vse to kar si napisala, sem počela tudi sama in na račun tega izgubila zelo vredu fanta. Šlo mu je na živce, da sem taka.
Če se imaš rada, za voljo sebe, ne počni tega.
Pokliči stare prijateljice in obnovi stike, vpiši se na kakšen tečaj ( tuji jeziki, risanje, kar te pač veseli… ), pojdi sama na sprehod…. Ker imaš očitno veliko časa, namesto da čakaš nanj, premisli kaj si želiš, kateri so tvoji cilji, kaj še nisi izpolnila, kaj si opustila zaradi njega… Morda bi ti prišel prav kakšen tečaj osebne rasti ( samospoštovanje, ljubiti samega sebe… ).

Ko sva se s fantom razšla, sem ugotovila da je imel prav. Le kaj bi počel z žensko ki samo čaka nanj in bi vse naredila samo zanj. Dolgčas, na koncu koncev ti tudi zmanjka tem za pogovarjat, seks ni več tisto kar je bil….

Torej, vzemi se v roke in spremeni svoj način življenja. Mislim, da boš prijetno presenetila tudi njega.

Pozdrav, Cofek

Tepka… zelo “enostaven” recept… nehaj govoriti o tem, kaj vse bi počela in za čem vse ti je žal, in to preprosto prični početi.

Sama si opisala, kaj pogrešaš, kaj ti manjka, kaj bi želela… začni živeti tudi *sama*… ni potrebno, da te mož vleče vsepovsod s seboj. Konec koncev si ženska, ne pes.

Bolj podrobno so zadeve opisali že drugi. Samo spravi se s sedalnega predela končno tudi sama kaj naredi, namesto da čakaš na “dogajanje”.

Srečno.

Se strinjam s tem, kar so povedali pred mano. Tudi jaz sem v prvem zakonu delala to napako, da sem se popolnoma zapustila, potem je prišel otrok, za vse sem bila sama in postala totalno zamorjena, tečna ženska.

Glej, če živiš v manjšem kraju, sklepam, da imaš okrog sebe dovolj narave. Praviš, da si se ukvarjala s športom. Pojdi tečt, na sprehod, čas, ko si sama izkoristi za stvari, ki te veselijo.
In najprej si omisli en avto, en majhen, samo zate. Pokliči prijateljice in nikar ne misli, da si nobena nikoli ne bo vzela časa. Tudi same potrebujejo sprostitev.

Veliko sreče!

Ojla, tepka

kako ti je lahko dolgčas, ko si sama ? Jaz bi napolnila te trenutke z vsem mogočim. A veš koliko knjig obstaja, ki so naravnost fantastične, ki ti toliko dajo, pa ti tega ne veš. Kaj bi dala, da bi lahko brala. Jaz sem polno zaposlena non-stop z vsakodnevnimi obveznostmi in mi včasih prav paše da gre partner kam in da sem sama. Nikar ga križem rok ne čakaj, kolesari, vrtnari, sprehajaj se, druži se s prijateljicami,… Kajti, če je glava nezaposlena, začneš razmišljati neumnosti.

papa

Kot so ti v glavnem že vsi napisali pred mano, naj še dodam:
ugotovi, kaj bi sploh rada počela v življenju, kaj te zanima? Nisi nič napisala ali hodiš v službo ali si ves dan doma? Ali študiraš ali si že doštudirala? Poišči nekaj, kar te veseli, v povezavi s študijem oz. službo, če ti je to kar delaš ali študiraš všeč ali pa kakšen hobi! Izobražuj se naprej, tudi če nimaš otrok in se počutiš ob prijateljicah malce odveč, lahko marsikaj narediš sama in spoznaš nove ljudi: športi, planinsko društvo, kjer lahko spoznaš veliko predvsem pozitivnih ljudi, tečaji jezikov, yoge, duhovnosti, kuhanja, vrtnarjenja, šivanja, začni se učiti kakšen inštrument ali pa si kupi psa, rolerje, kolo, pojdi kdaj tudi sama v kino, gledališče, preberi kakšno knjigo, ali pa probaj sama kaj napisati, in na koncu koncev tudi kakšno prijateljico z otrokom zvabi na kakšen sprehod in pijačo..ne izgovarjaj se na mesto, kjer živiš, tudi v nevem kakšnem velemestu si lahko popolnoma osamljena, če sama nič ne premakneš v življenju in sediš doma..
In pomisli: če bi bila ti tvoj fant, ali bi bila zadovoljna s takšno punco kot si sama ali bi se ti začela zdeti dolgočasna?

Zbudi se!

Lp, Laura

Živjo!

Me veseli, da postajaš nezadovoljna s življenskim stilom, ki si si ga ustvarila. Tvoj partner ni nič kriv, on je zase dobro poskrbel, lahko ti je samo za zgled. Posnemaj ga! Vpiši se v kakšno športno ali planinsko društvo, kakšnega boš že našla tudi na podeželju, potem pa greš lahko na kakšen organiziran izlet ali tekmo ali srečanje. Nauči se preživljati prosti čas sama in se pri tem zabavati. Poišči si tudi žensko družbo – menda ne misliš, da so vse tvoje poročene prijateljice čisto zadovoljne in sedijo ves čas doma – kje pa, morda pogrešajo žensko družbo in zabavo še bolj kot ti. Pokliči jih in jih kam povabi! Tu je telovadba, aerobika, plavanje, savna, pa še in še. Morda za začetek samo nekaj hoje – sprehod na najbližji hribček ali kaj takega. Začni skrbeti za svoje zadovoljstvo in ne čakaj, da si bo mož vzel čas zate. Pa še kar se dela doma tiče – pusti, da lahko kakšno malenkost stori tudi on: pusti ležati umazano obleko kamor je padla – morda jo bo čez kakšen teden malo pogrešil. Ali pa kakšen dan izpusti kosilo in podaljšaj svojo službo s pohajkovanjem po Lj in trgovinah – kako se ti bo prileglo!

LP

New Report

Close