Prijateljica “izginila”

Star sem 50 let, skoraj 10 let sem ze locen. Pred 4 leti sem spoznal zanimivo 40-letnico, s katero sva zacela lepo razmerje, ki se je postopno gradilo – precej casa sva prezivljala skupaj (ceprav ne ziviva skupaj), moji obcutki so bili na splosno zelo dobri.

Pred okvirno 3 tedni sem odsel na daljso sluzbeno pot v tujino. Nekaj casa sva si dopisovala, nato sem dobil od nje precej nenavaden sms, v katerem je govorila o pesimizmu (ceprav je sicer zelo pozitivna oseba). Zadeva me je zato tudi zaskrbela. Od takrat na sporocila ne odgovarja, njen telefon je ze dalj casa izklopljen.

Zadevo precej tezko razumem….

Kaj pomeni “daljša službena pot v tujino”? Za koliko časa. Če je to nekaj mesecev, morda celo leto ali več,  jo popolnoma razumem. Stara je 40 leti in niti najmanj ji ni do tega, da bo sedela doma in te čakala. Je pač šla po svoji poti, s kom drugim ali brez.

In če ti noče več odgovarjati že ima razlog za to. Ne sili vanjo. Mogoče ti bo kdaj povedala, ali pa tudi ne.

Veš, mimo so časi, ko so ženske doma čakale na fante, ki so n. pr. odšli na služenje vojaškega roka. Ta je včasih trajal tudi 7 let (saj poznaš tisto narodno: “čez dolgih sedem let se bova vidla spet”). Danes so drugi časi, 21. stoletje in ne več 19. ali 20-seto.

Za nekatere žal, za druge pa je to popolnoma prav in pravilno.

Slo je za 3-tedensko odsotnost in trajanje je bilo znano v naprej.

Mogoče pa je bila užaljena, ker je nisi vzel s seboj.

New Report

Close