Prijateljica,…
Pozdravljeni,
sem novi na tem forumu. Imam pa naslednjo vprasanje oz. tezavo, ki bi ga pomojem
lahko znale resiti zenske,..
Sem 30 letni poroceni moski. Imam druzino. Preko poslovnih odnosov sem srecal simpaticno punco, ki mi je vsec. Z njo ne mislim imeti razmerja, ceprav mi je zelo vsec. Bi jo pa imel za zelo dobro prijateljico. Kako naj ji to povem oz. kako naj pristopim k temu?
Se mi zdi, da sva se kar ujela v pogovorih in da je mogoce kaksna iskrica. Mogoce!
Ona ne ve za mojo druzino in tudi jaz ne vem za njeno (v kolikor jo ima?!).
Zato vas sprasujem, kako pristopiti, kako ji povem, da hocem biti z njo dober prijatel, in tudi da se ne bo potem ustrasila in zbezala?
hvala vsem,
damjan
Lepo pozdravljeni!
V vaše življenje prihaja ženska, ki vas privlači, vam je všeč in si na tihem želite njene bližine. En del vas vam govori, da ste poročeni, drugi del vam prigovarja, da vam je ta ženska všeč. Tretji del govori še o nečem, vendar si ne priznate. Kakorkoli že, vaša zgodba govori o zaljubljenosti, ki se počasi na skrivnem prebuja v vašem srcu, vendar se hkrati tega bojite, ker ste poročeni.
Vaša zgodba pa govori še o eni plati vašega življenja, o krizi, ki jo doživljate ob ženi, o nerazumevanju, občutku, da ste ob ženi sam. Veliko neizgovorjenega biva med vama in v vašem življenju se je čudežno pojavila ženska, ki vas privlači. Sedaj se prepričujtete, da si želite le njene družbe, če pa dovolite tihemu hrepenenju v sebi, da pove svojo zgodbo, vam je ta ženska neznansko všeč. Je vse to, kar vaša žena že nekaj časa ni več. Ima neko neustavljivo privlačnost na telesu, za katero pa si želite, da bi jo imela tudi vaša žena.
Kaj lahko naredite? Umaknite se od te ženske čim dlje, tudi ona zaznava impulze med vama. Nič ni narobe, če ste kot moški začutili, da vam je nekdo všeč. Vprašanje pa je, kaj boste vi naredili s tem. Če teh čutenj, ki se med vama prebujajo ne boste jemali zares in se boste umaknili, se bo med vama ohladilo.
Če pa boste sledili telesu in iskali njeno bližino, boste najverjetneje v kratkem v veliki zakonski krizi, ob tem pa boste imeli spomine, ki jih z ženo nikoli ne bosta prebolela. Afera je eden najbolj bolečih stvari v odnosu in nikoli ne preboliš do konca. Je to zgodba, ki jo iščete? Najverjetneje ne, torej naredite nekaj s svojim zakonom, ker bo vsekakor, zelo kmalu to postala nuja.
Resnično ni vredno zakona, razmislite o tem. Še veliko bo impulzov iz okolice, glede na to, da ste še dokaj mladi, bo v poslovnih odnosih še marsikaj privlačnega in prijetnega. Na kaj se boste odzvali, pa je odvisno od vas, odvisno od vaših vrednot in vrednosti, ki jo dajete zakonu.
Pogovorite se z ženo in obiščita terapevta. Seveda, če je vaša želja in cilj ohraniti zakon.
Lepo se imejte.
Če se spomnim dobro leto nazaj, je verjetno tudi moj mož razmišljal tako. (Vsaj če sodim po videnem, prebranem, opaženem,… pri naju) In ti povem ksm je to pripeljalo – do totalnega razdora med nama. Njemu potrebna prijateljica (ki jo je skrival pred mano), pogovore, srečanja, klice,… – zakaj, če ša sem mu tudi jaz lahko prijateljica (kar sem mislila da sva – prijatelja, partnerja). No, sedaj je med nama prepad, pogovori sicer so, ampak – čisto prijateljski, kot med znanci, jaz sem izgubila zaupanje vanj, ne čutiva se, neglede na to, kako resnico mi bo prodajal, mu ne bom verjela. In si pripravljen iti po tej poti nezaupanja? Varanja? Kajti zame je to varanje, če z nekom lahko deliš del svojega življenja, trenutka, pred partnerjem pa to skrivaš. Poskusi v mislih obrniti situacijo. Recimo da želi žena takega prijatelja, tako čuti zanj,… bi ti odgovarjalo če izveš? In ne lagati ne sebi ne nam – samo za pogovor ob kavici se nebi poglabljal v to, ter še celo spraševal po forumu. Želiš več, zdaj pa rabiš samo nek izgovor, zakaj boš to storil. Zame si fantek, najstnik, ki ne ve kaj želi ter kaj je življenje. Vsake žene škoda zate – bodi samski, ter lovec, saj to želiš, a ne?
Najprej hvala vsem trem za odgovore. Za zelo direktne (nikogar ne obsojam za to). Mogoče se sliši smešno, da odgovore iščem preko foruma, ampak mislim da je s tem ni nič narobe, saj je ravno ta forum za iskanje odgovorov.
Moram povedati, da sem misel na prijateljico pozabil, saj so mi vaši odgovori resnično odprli zavest.
Najlepše se vam zahvaljujem. Močno upam, da mi ta misel ne pride več v glavo (čeprav mislim da se bo ponovila, a vendar spet za kratek čas, kot se je sedaj).
Po drugi strani morate ženske razumeti, da te nagone in fantaziranja moških je težko nadzorovati in da je to del človeškega obstoja. Z razvojem in z demokracijo smo velik del tega spravila v red, a vendar del nas še zmeraj ne more živeti po določenih tirih. Naprimer, tako kot mama zavrne svojega rojenca in ga ne sprejme, čeprav je njen otrok, ki ga je ravnokar povila. Govorim o poporodni depresiji.
Skratke hočem povedati, da so nekatere stvari, ki jih so-človek ne razume.Dogajanja v vglavah vseh nas, z večjimi in manjšimi problemi.
Podobno se je “zgodilo” meni o sanjarjenju o prijateljici. Pa čeprav je bila muha enodnevnica, kot se sam ugotovil.
Med.over.net je res dober forum.
Še enkrat hvala vsem trem za pomoč, sem vesel da sem to tukaj objavil in stvar zaključil.
d.
Sicer si dal zelo neumestno primerjavo z mamo, ki zavrne otroka, pa vseeno, če jo uporabimo: tudi ona ima svoj razlog za svoje dejanje in hkrati NEOPRAVIČILO. Noben na svetu se vedno ne razume, pa zato še ne gre vsak čez mejo! Zato so fraze “ženske, razumite vendar, moški smo taki in taki” čisto mimo! Bedarija! Kako misliš da bi ti blo, če bi ti punca rekla “poslušaj, jaz sem ženska in mi un drug hodi po glavi in to moraš razumeti”?????????? Halo?! Pojdi rajši sam kaj razumet in spucat kot pa da pričakuješ razumevanje od nje, ki se ji godi krivica! Ne sklicuj se na moško naravo in na druge moške, ker s tem odločnim in resnim moškim delaš krivico! Saj si vendar sam videl, da če se ustaviš in odločiš, ti ni treba frlet prav nikamor iz svojega odnosa!