pridobitev napotnice za spolne bolezni
Zdravo,
mi2 se pripravljava za postopek umetne oploditve pri dr. Rešu.
Za čim hitrejši postopek nama je svetoval da imava ob naslednjem obisku narejene hormonske (jaz) izvode in oba potrdilo da nimava spolnih bolezni.
Ker so ti testi za SPB kar dragi, me zanima kdo lahko možu napiše to napotnico? Osebna zdravnica mu je rekla, da ona nima teh pristojnosti. Moj ginekolog?
Jaz sem redna darovalka krvi in bom dobila potrdilo tam.
Upam, da to prebere kdo, ki je te teste opravil na napotnico, saj ta info ne bo samo meni koristen.
Lp
V Mariboru dobiš napotnico za SPB v pisarni za OBMP ko prideš na zadnji posvet pred postopkom.
Verjetno tudi ginekolog nima pristojnosti za pisanje takšnih napotnic, saj pravijo, da s tem, ko napišejo napotnico za zdravljenjene neplodnosti za vse nadaljne preiskave pooblastijo kliniko kjer se zdraviš in ponovnih napotnic ne smejo izdajati. Tako mi je vsaj bilo razloženo.
Sicer dvomim da ti je moj odgovor kaj prida pomagal, pa vseeno.
Srečno!
Ženska spolne bolezni niso samo tiste, ki jih odkrivajo na krvodajalski akciji ampak tudi klamidija, gonoreja in mikrookužbe, vse to troje se jemlje z brisom. Tako da tudi ti naredi kompletne preiskave.
Testiranje pa je brezplačno tudi brez napotnice, ampak moreš biti dovolj zgodaj tam, saj brez napotnice naredijo samo nekaj teh preiskav.