Pridobitev kilogramov

Pozdravljeni,
Zanima me kako naj nazaj pridobim izgubljene kilograme, shujsala sem 10kg, zaradi bolezni (kronicni kolitis). Problem je tudi ker kar veliko hrane ne smem jesti zaradi crevesja (stanje se mi po doloceni hrani poslabsa), zato sem res ze obupana. Ze od nekdaj sem bila bolj suhe postave, pa vendar nisem bila nikoli podhranjena. Tezko mi je, ker bi rada pridobila vsaj nekaj kilogramov, da bi bil viden vsaj manjsi napredek, pa neglede na to, da imam zelo dober apetit in pojem kar veliko, se moja teza nikakor ne premakne navzgor. Lepo prosim za kaksen nasvet.

Lep pozdrav

Če želiš povečati težo, moraš razumeti, da se lahko ta poveča na račun mišične mase. Nikakor si ne želiš pridobiti kilaže na račun maščobme mase. Mišična masa pa raste samo takrat, ko je za to potreba. Ko organizem začuti potrebo po rasti mišične mase, grejo kile počasi navzgor.
Potreba pa sprožiš s krepilnim treningom. Seveda bo ta v zečetku glede na tvoje stanje zelo kratek. Potem pa je to potrebno podpreti s ustrezno prehrano. In rezultat bo mišična masa. Ne glede na to kakšna je tvoja prehrana, bi bilo pametno začeti s treningi, potem pa prehrano prilagajati, glede na potrebe.
Opozoril pa bi te, da je ta trening v tvojem stanju zelo delikaten.

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

New Report

Close