Najdi forum

Prezračevalni sistem

Pozdravljeni. Zanimajo me vaše izkušnje z prezračevalnimi sistemi. Kakšen sistem imate vgrajen. Želimo si odpraviti vlago v polkletnem stanovanju. Bi bila menjava oken in vgradnja prezračevalnega sistema dovolj?

Najverjetneje da. Vendar je potrebno pregledati tudi druge izvore vlage – toplotni mostovi, konstrukcijkse napake, zamakanje, potek cevovovdov (voda, ogrevanje, odtoki, odduhi) ter tudi vidik kondenzidarnje okrog neizoliranih cevi. Hkrati je pomembno tudi sama raba prostorov, nave stanovalca, če jih uporabljate kot sušilnico perila itd, kar je naenkrat velika količina vlage, ki nima kam iti.

V novogradnje vedno priporočamo vgradnjo centralnega sistem prezračevanja, tudi v adaptacije vezano na predvidenih obseg del. Decentralni sistemi imajo prednost vgradnje z manj posegi, vendar so alhko bolj hrupni in manj učinkoviti, spet odvisno od postavitve in sistema samega.

Skupno prezračevalnemu sistemu je, da zagotovo imate na voljo svež zrak brez odpiranja oken. Kar seveda ne pomeni, da jih ne smete odpirati, samo v tistem času razemerje podtlaka/nadtlaka pač ni idealno. Samo bivanje pa je bolj prijetno. Vstopni zrak je filtriran, odhodni se fizično ne meša z vhodnim, si pa predata toploto.

Objava čaka odobritev

New Report

Close