Pozdravljeni

Rabim nasvet:

Po razvezi z bivšo, je seveda po avtomatiki otroke dobila ona. Jaz sem zahteval skupno skrbništvo in delitev vseh stroškov ki jih imata otroka. Sodišče pač te razsodbe ni moglo razsoditi, ker nista oba starša za to. Seveda se zaradi želje po denarju s tem ni strinjala, ter mi določili stike in preživnino. Otroka sta oba želela da bi bila pol časa pri meni in pol pri mami, sploh starejši, ko smo jim povedali da gremo narazen, je rekel da gre on z menoj.

Ko so mi na sodišču rekli, da ni moč razsoditi skupnega skrbništva, tudi če s pomočjo strokovnjakov ugotovijo, da je to v korist očeta, sem zahteval popolno skrbništvo. Dali so mi vedeti tako na CSD in sodišču, da kot moški nimam veliko možnosti. To je kot boj z mlini na veter.

Po pregovarjanju na sodišču, sem iztržil, da sta otroka pri meni vsak drugi četrtek, pa vse do ponedeljka pri meni, ter pol poletnih počitnic.

Sodišče je nakazalo, da mi bo dosojena preživnina 165€ po otroku, torej 330€ skupaj. Ker je moja plača okoli 1000€, sem seveda rekel, da je to preveč, ker bosta otroka z mano v povprečju 12 dni na mesec. Predlagal sem, da se višina predlagane preživnine razdeli na 30 dni, ter se mi za toliko zniža preživnina, ali mi bivša razliko vrne. Po delitvi 330€ na 30 dni v mesecu, bi to znašalo cca 130€ na mesec. Sodnica mi je rekla da to ne gre, razen če se midva dogovoriva osebno. Bivša mi je na sodišču ustno zatrdila, da se strinja s tem. Žal sem ji na besedo naivno verjel in pristal na pogoje. Do danes še 1 € nisem videl od nje.

Bistvo mojega pisanja:

Po razvezi, sem se moral odseliti iz bivališča, katerega sva skupaj ustvarila. Seveda o kakšnem delitvi premoženja ni hotela niti slišati, kaj šele moj predlog da me izplača. Jaz sem se odselil v vikend, za katerega plačujem kredit v višini 300€ na mesec. Naj omenim, da vikend ni bil primeren za bivanje, saj je namenjen spravljanju grozdja in sadja. Skupaj z starši, ki so mi finančno pomagali, smo nahitro pripravil vikend, da je imel osnovne bivalne pogoje. Velikost vikenda je 7×5.

Na sodišču sem povedal da imam kredit za bivališče i z njim povezane stroške, vendar jih to veliko ni zanimalo. Vsi veste koliko znesejo stroški Življenja enega človeka.

Zato vas sprašujem, kako lahko jaz kot oče, ki mu z vsemi dohodki na letni ravni, z preživnino in stroški ostane 250€ na mesec? To je 8€ na dan.

Torej plačujem preživnino 330€ na mesec za otroka, enakovredno mora prispevati tudi mati, se pravi je skupaj 660€. Torej Otroka peživita pri mami 18 dni na mesec in poterbujeta za te 18 dni 660€. Ker pri meni preživita 12 dni na mesec, pa zadostuje, glede na to da mi od plače ostane 8€ na dan, 96€ stroškov. Ali je pomembno, da standard otrok ne pade le ko so pri materi?

Pa prosim, ne izjavljat, da pač ona dlje časa preživi z njimi, ker sem želel skupno skrbništvo.
Kupujem jim obutev, oblačila, kozmetiko, financiram dopuste z njimi.
Nekajkrat sem na CSD odnesel raztrgane obutve in oblačila pokazat, ter jim povedal, da se preživnina ne porablja za njih. Seveda so “prijazne” uslužbenke vso krivdo zvalile name. Otroka sta poterebovala kolesa, ker jim mati ni hotela kupiti, sem jih jaz. V glavnem edini samostojni strošek, ki ga ima bivša, je nakup šolskih knjig, ter za recim 10 dni več stroškov, kar se tiče hrane, elektrike, vode, higijene. Se je pa takoj po začetku nakazovanj preživnine, kupil nov avto.

Sedanje stanje:

Z bivšo nimava nobenih stikov, otroka me pokličeta, kdaj naj jih pridem iskati. Zdaj je že tako, da me pokličeta kakšen dan prej , naj jih pridem iskat, kot je določeno v stikih. Ko sta pri meni, pa pokličeta mami, da bi še kakšen dan ostali. Prišli so do tega, da so otroka skoraj vsak drugi teden pri meni. Njej to seveda ugaja, ker ima manjše stroške, meni sa pa še povečujejo. Ali naj neham hoditi po otroke, naj jim povem, da ne morejo biti toliko časa pri meni? Pričakujejo dopuste z mano, izlete, rekvizite…. Iste stvari jim moram nuditi kot ko sta pri mami. Ali je to pošteno? Če ne bi imel staršev, ne vem kakio bi shajal.
Ali z otrokoma imamo kakšne pravice, do spremembe stanja.Otroka sta stara 13 in 11 let.’ Hočeta bit več pri meni? Kako to dokazati sistemu, ki je v mojem primeru diskriminatoren do mene in želje otrok?
CSD je gluh na vse. Poziva se le na sodno odločbo.

Ponavljam, ne bežim od odgovornosti do otrok, še več rad bi enakovredno skrb za njih, dokazano pa ne gre denar za njih. Ker ko mi ženska, ki ne zna iz hiše, če ni uparila,štikle, kikle in nohtov, sinova pa hodita kot reveža v raztrganih oblačilih, žal takrat veš da denar ne gre za njih.

Hvala za primerne in neprimerne odgovore.

Spoštovani,

Iz vidika svetovanja lahko rečem, da se oseba čuti olajšano, ko naredi, kar je za narediti, in potem sprejme, česar ne more spremeniti. Zato predlagam, da si poiščete pravno pomoč. Obstaja tudi možnost brezplačne pravne pomoči. Nekaj o tem piše tukaj: http://www.sodisce.si/sodni_postopki/brezplacna_pravna_pomoc/
Naš sistem pravnega in socialnega varstva je tako kompliciran (in včasih ne fer), da vam bo zelo verjetno koristila pomoč pravnika s podobnimi izkušnjami. Torej pravnika, ki bo zastopal prav vaše interese, da si izborite vse, kar vam pripada. In kar se tiče preživnine in skupne neprimičnine.

Priporočam, da konflikt z bišo ženo čim bolj razmejite od otrok. Torej, odsvetujem, da bi se odrekali družbi otrok, da bi privarčevali ali dosegli, da bi njihova mama imela višje stroške. Na dolgi rok se bo najbrž pokazalo, da je to, da sta otroka rada z vami, vrednejše od denarja. Fino se mi zdi, da vam starši lahko pomagajo. Kdaj pa naj, če ne v taki situaciji? Vašo situacijo vidim kot prehodno. Stvari še niso stabilne, urejene, jeza na ženo je prisotna, pa jeza na inštitucije, vaši novi bivalni pogoji še niso dokončno urejeni, finančno stanje še ni stabilno. Znašli ste se v težki situaciji in vaša frustracija je normalna. Vendar imam občutek, da imate vse potrebne vire, da si uredite zadovoljno življenje zase in za otroka, ko sta z vami.

Lep pozdrav,
Uroš Drčić

_____________________ mag. Uroš Drčić transakcijski analitik - psihoterapevt m: 031 336 452 e: [email protected] url: [url]http://www.revitacenter.si[/url]

Nauk zgodbe je, da kadar se na stvari ne spoznas, je treba najeti strokovnjaka. Ne vem na kaksnem sodiscu si bil, ampak to, da nimas sans, samo zato, ker si moski, absolutno ne drzi. Razen ce gre za leto dni starega otroka, ki je v 99% pac po naravi stvari bolj navezan na mamo. CSD je ze bolj tako, da se radi losajo cim vec dela. Sicer pa nic ni izgubljeno, kadarkoli lahko zaradi spremenjenih okoliscin vlozis nov predlog. Predlagam, da si tokrat vzames odvetnika. Predlagaj skupno skrbnistvo in obvezno izvedenca, pa naj on pove, kaj je najbolje za otroka.

Obup! Odrasel moški, ki bi si moral ustvariti novo življenje, je odvisen od pomoči staršev in svetovalcu se zdi to še prav. Noro, da bolj ne more biti. Sistem je gnil! Uničuje moške. Prvovrstna svinjarija.

Meni je to kar pišeš malo čudno,ali pa res nisi imel sreče s sodiščem.Pred 10 leti sem bila kot srednji kader še zaposlena na sodišču na Štajerskem in spominjam se,da so tudi očetje dobili otroke in bile mame zavezane za preživnino,posebno v primerih,ko je otrok izrazil željo,da ostane z očetom.starejši je otrok,več možnosti ima oče.Gledalo se je seveda na življenjske pogoje, a če ga lahko voziš v šolo,če ni avtobusa,če ni preveč na samem,ko mora biti sam doma in ker si redno zaposlen si poišči odvetnika,ki bo vložil tožbo.najprej naj povem,da sem zelo proti tožbam na znižanje preživnine a če so se spremenile življenske okoliščine,da res ne zmoreš,potem…Ti bodo ustregli ali pa rekli,da si poišči honorarno službo.Svetujem pa Ti,da vse kar porabiš za otroke,od pizze do smućarskih kart in žepnine zapisuješ in shranjuješ dokazila,to je račune.Ko se z njima učiš,zapiši na ktako kaj in koliko časa,če nudiš ućno pomoč strokovno zabeleži ceno inštruktorja.Mnenje šole,kaj vse počneta s Teboj in je vezano na šolo je super.Poslikaj vsa neurejena in neoprana oblačila,strgane nogavice,torbe,čeprav je pri otrocih sedaj to problem,ker nekateri razmišljajo po svoje.Obtoževanje bivših partnerjev,da trošijo zase je na sodišču pogosto,ne počni tega,raje zberi dokaze za vse to,kar lahko Ti nudiš,zakaj bo otroku pri Tebi bolje.No,malomarnosti pa le omeni.Otrok izgubi veliko svoje notranje trdnosti,ko vidi,da sta starša neenotna oz.da se prepirata.prijateljski odnos,čeprav se je zanj potrebno potruditi in včasih iti preko sebe je največ vreden.Niso otroci prizadeti le zaradi razveze,mnogo bolj se jim usede v dušo ko se starša žalita ali celo predlagata dobesedno ali pa z manipulacijo,da se drugega roditelja ignorira.Vse lepo in dobro Ti želim,in naj bo to v korist otrok.

Prvič, hvala bogu za takšne očete, moj otrok ni takšne sreče. To, da si ženi kar odstopil flet v katerem sta skupaj živela, je neumnost. In tretjič, otrok ne boš dobil, če nimaš ustreznega doma in to tudi tvoja biuša ve.

Zelo grdo je, to kar bom rekla oz ti predlagala, ampak le to bo način, da biuši sporočiš, da je tudi ona dolžna skrbeti za otroke. Jaz bi si v prvi vrsti našla še en siht, da bi otrokom kupila tisto kar rabijo. Ampak, vse bi otroka pustila pri meni, k biuši pa bi jih poslala v tistih cunjah in čevljih v katerih sta prišla. Enako bi bilo z igračami in rekviziti. Je res, da tukaj vseeno najbolj trpita otroka, a glede na to, kolilo sta stara bosta to še kako razumela, razumeta siutacijo že sedaj.

Poleg vsega, pa imaš še vedno možnost, da na sodišče podaš vlogo za zmanjšanje preživnine in ponovno določitev stikov. Shranuj račune od stvari, ki si jih kupil za otroke itd.

Pa srecno.

Ne na CSD, a na sodišče moras poskati PREDLOG ZA SPREMEMBO STIKOV OČETA Z OTROKOMA IN VIŠINEPREŽIVNINE, kjer navedes vse svoje predloge in obrazložitve. Dobro je če si vse te dneve, ko sta več pri rebi zsposujes in morda imas celo dokaz. Zdi se mi, da se po 12. letu lahko vprasa otroka kaj želi, dokler bo zadeva na vrsti na sodišču bosta najbrz ze tvoja otroka oba cez 12.

Najprej na sodiscu zaprosi za brezplacno pravno pomoc, nato najdi odvetnika in nato v tozbo za razdelitev premozenja, nato za dodelitev izvedenca, ki bo podalmnenje kaj je v dobro otrok. Otroka sta, pa ze toliko stara da podata svoje mnenje, pri kom zelita biti in izvedenec to uposteva v svojem mnenju.

Zdravo,

Moj nasvet, je da kjub temu, da težko zvozis mesec, ker sta otroka zdaj po svoji želji dlje časa s tabo, je ta da se jim ne odrekaj.
Kakor sem seznanjena otrok lahko z 11 letom sam pove, pri kateremu staršu želi bit in to naj bi sodišče upoštevalo.
Seveda treba na novo uredit vrsto skrbništva, itd…
Z bivšim partnerjem imava skupno skrbništvo in kljub temu, da mi on nebi rabil plačevat preživnine, saj je otrok pri vsakemu 50:50, mi se vedno mesečno prispeva 200 eur. Tako, da kar se tiče višine tvoje preživnine, ni nič spornega.
Ko sem jaz šla na sodišče smo lepo na papirju napisali vse stroške ki jih predstavlja otrok. Od režijski stroskov, hrane, do vrtca, oblek, igrač, obšolskih dejavnosti, itd… In vse skupaj je bilo da otrok porabi 350 eur na mesec… Od tega bivši da 200,jaz pa 100, ker slabše finančno stojim. Moj nasvet.. Če je vse tako kot si napisal, poskusi najt enega strokovnjaka, pa ne csd. Kakega pravnika. In če je res to, da se otrok pri 11 letih sam odloči, jo zjebi do konca. Kot je razvidno iz tega kar si napisal, so otroci očitno raje pri tebi kot pri njej, kar pomeni, da če bi njih upostevali, bi dobil večji del skrbništva. In glede na to, da bi več časa preživeli pri tebi, zahtevaj ti od nje 330 eur. V upanju da ti jih bo res izplačevala.
Kakorkoli… Ne odrekaj se jima, zato ker ti predstavljata strošek. Verjemi, da čas, ki ga sedaj potrebujeta in jima ga namenjas, ne boš mogel nikoli več na domestiti.
Ne zajebat pa srečo.
Lp

Pozdravljen,

Po novem Družinskem zakoniku skupna vzgoja in varstvo ni več pogojena s soglasjem drugega starša. Ker imaš po zakonu možnost predlagati spremembo, ti svetujem, da to možnost izkoristiš. Sicer je v zakonu napisano “če se spremenijo dejanske okoliščine”, sprememba zakonskega okvira pa je pravna sprememba. Vendar pa po mojem vedenju že kar nekaj sodišč to razlaga v prid predlagatelja. Ergo, ti svetujem, da predlagaš spremembo odločbe v “skupno vzgojo in varstvo”, da bo ta bolj prilagojena realnosti. Ob tem seveda predlagaš tudi spremembo pri preživnini, tako da bo vsak nosil stroške, ko so otroci pri njemu.
Kar se tiče delitve skupnega premoženja pa te ne razumem najbolje. Ko namreč sodišče odloča o razvezi ZZ, odloči tudi o delitvi skupnega premoženja (=ki je nastalo v času trajanja ZZ). Tudi če bi sodišče odločilo, da v nekdanjem skupnem stanovanju ostane en zakonec, pa to še ne pomeni, da ti ni dolžan izplačati polovice, ki je tvoja last skladno z zakonskim režimom v družinskih zadevah. Če je seveda bivše skupno stanovanje predmet skupnega premoženj… Drugo namreč je, če je t.i. posebno premoženje zakonca, pridobljeno pred ZZ, z dedovanjem ali darilom. Vlaganje v tujo nepremičnino je v tem primeru problem. Še vedno pa bi bila lahko “obogatitev”. Vse kar govoriš je rešljivo, samo odvetnika rabiš. Srečno

Težko mi je bilo brati tvoj zapis, ker je to še en dokaz, da sistem kot je, res ni pravično zasnovan. Pa sem ženska, pa se mi me zdi prav, da je kar avtomatsko otrok dodeljen k materi in ne očetu.
AMpak kolikor poznam zgodbe, je to zgodba, ki se ne spreminja in se še dolgo ne bo. Tako, da bi jaz rekla, da raje ne koplji, ker ne boš nič izkopal. Le energija ti bo šla, denar, pa še samozavest boš izgubljal.

Raje se fokusiraj na tisto kar lahko. To pa so odnosi z otroki. Otroci hitro ugotovijo in jim je vse hitro jasno, zakaj je tako kot je. Otroci ne rabijo 101 izlet, ne rabijo 101 igračo, ne rabijo 101 novo stvar. Rabijo očeta, ki bo rad z njima, ki bo z njima kuhal večerjo, pri čemer bolj bo enostavna boljša bo – šmorn, paradižnikova solata, mlečni riž, pražene šnite, skratka, poceni in za delat z otroki. Tudi popoldneve si zamisli tako, da ne rabiš dodatnega denarja – štimajte vikend, naj ti pomagata popravljat pohištvo, barvat stene, zasadit majhen vrt, otroku daj žago v roko in naj kako desko sežaga. Kolesa dobiš za malo denarja na bolhi, da se bosta kam odpeljali, ne kupuj novih. Otroci ne rabijo novo. Rabijo le očeta, ki bo rad z njima, ki se bo z njima igral, se pogovarjal, se z njima ukvarjal in bo enostavno rad v njuni družbi.

Ja, nimaš veliko denarja, ki ti ostaja. Ampak naredi s tem kar imaš čimveč. Bivšo pa pusti naj si sama rihta življenje. Ti ji ga ne moreš ne spreminjat, ne urejat. Prej ko boš to sprejel, bolje bo. Otroka bosta pa vedela, kje se bolje počutita in kje jima je prijetneje. Na koncu bo to tisto, kar bo štelo.

Aja, strgane cunje – tu pa bi rekla, da imaš pravico, da bivšo pozoveš, da jima kupi nove stvari, ko se stare obrabijo, saj ima preživnino. To sporoči prijazno, mirno, brez očitkov, brez namigovanj, kot da ji mimogrede poveš/vprašaš: “aja (ima), bi lahko poskrbela za nove čevlje za (ime – sin)? Saj si dobila prejšnji teden preživnino?” In ponovi. Vsakič, ko jo vidiš. Pa ne pred otroki…

Pozdravljeni

Tako razsodbo so mi dali na sodišču v Novem mestu. Ravno tako je CSD iz novega mesta, vidno stopil v bran bivše žene. Prav zanimivo da so akterke v mojem primeru, znane po tem da se spravijo na moške. Še celo zgodbe mamic, ki so imele dogovorjeno deljeno skrbništvo, nagovarjajo, da naj zahtevajo popolno skrbništvo. Seveda so te mamice povedale, da se nimajo kaj vmešavati v njihov dogovor. Tako sem slišal od kar nekaj mamic.

Danes 12.2.2020 sem bil pri odvetniku. Zaprosil sem brezplačno pravno pomoč. Denarja za postopke nimam. Razložil mi je da ob moji plači, se šteje zraven še vikend, in pa avto, ter da mora izračun nanesti 800 evrov na osebo. Otrok se v mojem primeru ne šteje. ravno tako ne upoštevajo kredita za moje bivališče.Tako,da bi najverjetneje izvisel za brezplačno pravno pomoč. Kaj je lahko še bolj nedostopna pravica v Sloveniji?

Kot ste omenili, naj bi sodišču predlagal spremembe. Sprememb dejansko ni, mi je razložil odvetnik. Tudi če so otroci zdaj več pri meni kot določajo stiki, to ne bo spremenilo nič.
Tako da sem odšel od tam, ves razočaran nad sistem, ki je nepravičen in nefer.
Enostavno ne vem kaj naj še naredim…Naj pokličem medije in se javno izpostavim, da bo ves kraj vedel kakšna je oseba moja bivša? Za to ravno nisem, kljub vsemu je spoštujem.

Nimam več idej… Naj odneham čist od otrok in jih sploh ne grem več iskat ali kako?

Hvala vsem za odgovore. Lp

Drži kot so že napisali
Naš sistem pravnega in socialnega varstva je tako kompliciran (in včasih ne fer), da vam bo zelo verjetno koristila pomoč pravnika s podobnimi izkušnjami. Torej pravnika, ki bo zastopal prav vaše interese, da si izborite vse, kar vam pripada. In kar se tiče preživnine in skupne neprimičnine.
Najemite strokovnjaka ker obstaja na CSD zakon da ima otrok star 14let pravico sam odločati kje želi biti ni potrebno da je star 18.let. Imam kolegico k je včasih delala na CSD zato vem. Pozanimajte se tako vam ne bo potrebno plačevati preževnine za mlajšega pa bo potrebno še tri leta počakati da bo imel to pravico.

Pozdravljeni,

ko so otroci dovolj stari, mislim da je ravno 13 let meja, lahko na CSD sami izrazijo željo, če bi raje živeli pri drugem staršu in CSD bi moral njihovo željo upoštevati nad odločbo. Sem tudi sama otrok ločenih staršev in moj brat se je premislil po nekaj letih in hotel it živet h očetu. So šli na CSD in uredili, tudi preživnina se je potem spremenila (prej je oče nakazoval mami preživnino za oba, potem sem jaz ostala pri mami, brat pri očetu, pravno bi si morala nakazovat enako vsoto en drugemu, ampak ker je nakoncu to 0, si nista podajala iste vsote denarja. Vsak je imel enega v skrbništvu in to je bilo to. Smo imeli pa določene tudi stike med tednom, tako da sva se z bratom vseeno dosti videla). Če bi se oba otroka odločila priti k vam, potem bi mogla vaša bivša žena vam nakazovat preživnino.
Nisem 100% glede tega vsega, ker je bilo že nekaj časa nazaj, vem pa, da imajo tudi otroci pri določenem letu možnost, da se upošteva njihova želja. Pozanimajte se, če to še vedno velja, želim vam vso srečo! 🙂

Žal mi je, da ste morali skozi to in da sedaj doživljate, kar se vam dogaja. Niste nič napisali koliko sta bila otroka stara, ko ste se ločili. Ampak gremo po vrsti. Kot ste že dobili nasvet, najprej vložite predlog za dodelitev brezplačne pravne pomoči, da dobite odvetnika. Z njim boste najprej reševali ločitev premoženja (razen, če je to v sodni odločbi izdani za dodelitev otrok in določitev preživnine že določeno). Morate vedeti, da so pravnomočne in izvršljive odločbe dokončne in je to izredno težko spreminjati. Torej, če se glede razdelitve premoženja še nista izrekla, ta možnost še obstaja. Starejši otrok je star 13 let in ponavadi pri taki starosti sodniki upoštevajo želje otroka, če je to v otrokovo korist. Če boste vlagali predlog za dodelitev skrbništva za starejšega otroka, naj ne bo v sodni dvorani vidno, kot da delate to zaradi denarja, ampak samo zaradi želje skrbeti za otroka. Verjamem, da se vam zdi dodeljena preživnina visoka, morate pa vedeti, da v povprečju stane otrok 450,00 EUR na mesec (to so izračunali strokovnjaki, ne jaz) in je to cenzus, na katerega se sodna praksa opira. Čaka vas težka borba, zato pamet v roke. Vaša bivša ima v rokah sodno odločbo, vi pa imate sedaj v rokah vse niti, da ta krog prekinete. Kot je že bil nasvet, vse dokumentirajte, vse stroške (na tem mestu se sodna praksa opira tudi na to, da kar drugi starš kupi, poleg preživnine, je lahko šteto kot darilo in kot tako šteto vaša svobodna volja). Veste, sama delam v tej branži in ni enostavno videti, kako sta dve osebi, ki sta se enkrat imeli radi, si ustvarili družino, sposobni po razhodu toliko sovraštva in težkih besed, še posebej, ker je veliko kazenskih postopkov ravno zaradi neplačevanja preživnin. Verjemite, tu gre za težke čustvene borbe in če se bo vmešal še izvedenec, kar se rado zgodi, potem gre res za umazano igro, saj nihče noče slišati nič slabega o sebi.
Želim vam, da najdete moč v sebi ter s tem tudi pot do rešitve. Nisem vas hotela prestrašiti, povedala sem samo realna dejstva in da ne bo enostavno. Vse najlepše in držim pesti 👍

Imam nekaj moskih prijateljev, ki so jih zenske zajebale na sodiscu. Ena zavracala stike z ocetom, sodba za sodbo, nic pomagalo. Drugega je bivsa obtozila da hcerko spolno zlorablja in jo pretepa.

Nauk … pravna pomoc s strani drzave ne pomaga. Rabis odvetnika, ki se spozna na to, ta pa stane. Naj starsi pomagajo ce lahko. Zahtevaj sodnega izvedenca!! V drugem primeru, ki sem ga omenila, je le ta izvrgel vse nasteto in dokazalo se je se marsikaj drugega. Bivsa je pristala na vse stike. Mocan moras bit, jaz sem zenska, pa ne maram videt kako zenske izigravajo sistem in trpincijo otroke.

Btw, ce sta na sodiscu zapisala da ona povrne sporazumno prezivnino jo moras tozit, da dobis za nazaj. Dokaze da so bili otroci pri tebi – upam da imas kake slike. Srecno.

Ali nam kaj prekrivaš? Praviš, da je stanovanje ostalo njej, kako, saj se ob ločitvi deli, zakaj nisi poskrbel, da te izplača? Ali pa je bilo stanovanje v resnici njeno? Potem praviš, da ti ostane 8 eur na dan, kako potem lahko kupuješ otrokom kolesa in ostale rekvizite. Ali še delaš na črno in to prekrivaš?

Skupno premozenje ce je res skupno je sresldstvo so vsega kar zelis.Uporabi brezplacno pracnocpomoc.Dubi polovico premozenja ali ji pa.preko odvetnika daj vedeti da ga hoces.In da hoces polno skrbnistvoker ona ni sposobna zivet.Zalostno a rwanicno sele potem bos dobil deljeno skrbnistvo in prezicnino 0.Govorim iz izkusenj,grozno a tako je.