Preživetje
Narobe si me razumela, nisem niti osebno vpletena, niti ne želim biti populistična (kot ti praviš).
In ne glede na to, kako uspešen je bil Prevent v preteklosti, plače za male ljudi v proizvodnji tudi takrat niso bile bistveno višje od minimalca.
Predvsem pa ogovarjala sem “če ne znaš, pač ne znaš”, ki je trdila, da avto za življenje ni potreben in da 70% ljudi ni na pragu revščine.
Ti rdeča strela pač ne dojemaš hitro, in se še vedno ne strinjam s teboj. Strela, saj veš pa še rdeča – pride, udar in gre. Škode pa ni velike, samo strah in velike oči. A si iz odročnega juga : svašta napriča. Tudi ti nisi bila kratka : veliko si povedala – po slovensko. So te roke prehitele, kajne. Mozeg je pa kasneje rekel : še malo dopiš. Če ti ne bi bilo vseeno, bi kaj konstruktivnega predlagala, ne pa politikantske fraze o procentih, ipd. O ljudeh govorimo. Tudi tistih na soc. podpori – za katere pravite da kofetkajo, pa vam delovnemu ljudstvu odžirajo mesto v vrtcih . Ali so med njimi reveži, ki pošljejo otroke v vrtec da se najedo v vrtcih ?! Potem o tem razmislite, ko kritizirate brezposelne, da imajo čas in naj si čuvajo otroke – ne pa da vam del. ljudstvu odžirajo mesta v vrtcih !!!!!! Dovolj je bilo. Čas je denar, se pravi da mi je spolzel med prsti ves ta čas, ko nekaj tle lapam – bi rekla najbrž ti.Pa še prav bi imela v tem primeru.
Kolikor sem razbrala, sem odgovarjala na dva posta in dva nicka.
In ja, sem z juga, ne tako odrocnega. Imas tezave s tem? Pa se bolj uspesna sem od ljudi, ki jim je Slovenija domace okolje (vsaj po nacionalnosti). Imas tudi s tem problem?
Pa ni mi treba odgovarjat na post, ne krati svojega casa, da ti denar spet ne spolzi skozi prste.
Koliko sem ti dolzna? Koliko denarja ti je spolzelo med prsti?
Ja kaj se samo zgovarja da ni služb pa da so nizke plače.
Kdor misli da si zasluži več naj gre na trg dela in si izbori boljšo plačo.
2. Rešitev, samozaposlitev danes ne stane skoraj nič, s.p. lahko odpre kdorkoli pa se veliko premalo ljudi odloči za podjetništvo.
Pa še nekaj vam povem, dokler ne prevzameš odgovornosti za svoj položaj ne bo nikoli boljše. Uspet in zaslužit več je težko, ampak ne ker bi bilo nemobogče pač pa ker ko malo zaslužš ne razumeš kako stvari potekajo. Težko je veliko zaslužit ampak se splača! Verjemite mi.
Tako da nehat jokat in druge obtoževat kako ti je slabo ampak zmigat svojo rit in glavno in nekaj naredit. Delati ni zadosti, delat zna vsak, moraš še malo misli pred in med tem.
Forum je zaprt za komentiranje.