prezimovanje ježa 2.

Pozdravljeni vsi, ki ste mi pred meseci, ko sem “posvojila” premajhnega ježa , pomagali z nasveti.
Mislim, da je prav, da komentiram nadaljevanje takratne situacije.
Torej: Jež biva v svoji hišici (škatla od čevljev), ki je postavljena v velikanski kartonski škatli 1,2×1.2m (ta je že tretja)- menjavamo, ker pri lulanju kljub polivinilu pod kupom papirja – prihaja do vonja). Papa 1x dnevno mačjo hrano iz konzerv- različne- malo orehov in pije izključno vodo. Raste. Scrkljanec ni postal, čeprav preden gre do svoje hrane povohlja okoli in če mu nastavim roko, gre s smrčkom po njej. Mislim, da on cartlja mene, ne jaz njega. Nato ga pustimo v miru…..
Še kak mesec, nato se bo selil s svojo malo škatlo ven pod kompostni kup….namen mu imam še nekaj časa nastavljat hrano….potem pa bomo videli……morda se še javim…..

Pa še to! A sploh veste, kako ljubka žival je jež?

Čestitam za trud! Ježi so res ful face. Tukaj kjer zdaj stanujem jih še nisem zasledil, pa jih kar malo pogrešam. Pa kdo bi si misli, da so tako hitri. Si ga že videla, ko lovi miš? hehehe gre ko raketa….

LP!

-----------------------------------------------------------

Lepo, da skrbiš zanj…

Alemba, cestitam!
Bila sem med tistimi, ki sem bila “za” zacasno aziliranje malega jezka..
Saj sem Ti ze tedaj napisala, da je nas bivsi korenjak dozivel popolno svobodo potem, ko je ze postal fizicno sposoben za samostojno prezivetje v naravi. Mislim, da je prav, ko pomagamo vsaki nemocni zivali preziveti in jo usposobimo za kasnejse samostojno zivljenje. Saj ima potem ze sama narava vpeljane mehanizme za naravno selekcijo kasneje! Moznost smo pa le dali nekemu malemu jezku, da zivi se nekaj casa… Sicer pa mislim, da so jezi se vedno zasciteni kot zivalska vrsta, ki se z naravno selekcijo nekako redci..

Lepo je prebrati, da imas solidaren nacin razmisljanja in nudis pomoc nemocnim bitjecem iz nase narave. Prav lep dan Ti zelim in LP!

New Report

Close