Najdi forum

Prezgodnji porod

Spoštovani,

prvič sem rodila z napovedanim cr ob roku, sedaj sem ponovno noseča v 14. tednu. Zanima me, ali je drugič kaj več/manj možnosti za prezgodnji porod, če v prvi nosečnosti ni bilo težav s tem?

Zelo me skrbi, da bi morala zaradi tega v bolnico in doma pustit otroka, te misli mi ne dajo miru in me ob tem kar zmrazi.

Hvala za vaš odgovor.

Prezgodnji porod najbolj ogroža ženske, ki so prvič noseče. Je pa v vsaki nosečnosti smiselno z UZ preveriti dolžino materničnega vratu med 20-24. tednom nosečnosti (ob morfologiji) ter ukrepati, če bi maternični vrat bil kratek.

Glede na to, da ste prvič rodili ob roku, imate sedaj v osnovi nizko tveganje za prezgodnji porod. CR ne poveča pomembno tveganja za prezgodnji porod.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

MedAsk

MedAsk je najnaprednejši pomočnik, ki se bo z vami pogovoril o vaših simptomih in vam pomagal razumeti kaj se dogaja z vašim zdravjem.

Chat

New Report

Close