Spoštovani!
Zaradi izredno slabih zob, tudi na pogled, sem se z veseljem odločila za prevleke 9-ih prednjih zob-porcelan.
Zdaj se je pričelo delo in sem popolnoma obupana. PO pripovedovanju vseh okrog mene, ki so že dobili prevleke-nekateri tudi 10 let nazaj-sem bila prepričana, da je poseg opravljen z lokalno anestezijo in neboleč.
No, meni je mo zobozdravnik (ki je res enkraten) v soboto zbrusil dva spodaj – dvojko in štirico. Lokalna anestezija je lepo prijela vendar po kakšnih 10 15 minutah popustila tako, da me je zelo bolelo, skelelo, po naslednji anesteziji se je zgodba ponovila in spet muke.
Še huje je bilo včeraj, ko mi je umikal dlesni z nekimi trakovi za odtis. Anest. je začela popuščati skoraj takoj in do konca je bilo skoraj neznosno.

Danes bi morala še enkrat tje, da mi naredi ogrodje za ti dve prevleki, pa si ne upam. Ne morem pa niti pomisliti, kako bo, ko mi bo delal ostalih 7 zob na enkrat.

Popolnoma sem obupana in bojim se, da bom kar vse pustila.
Ali mi lahko poveste, zakaj je tako? Zakaj nihče od ljudi, ki sem jih to spraševala , ni čuti bolečin, meni pa izgleda lokaln. sploh ne prime?

Hvala za pomoč, Brigita.

Spoštovana Brigita,

žal vam na vaše vprašanje ne morem odgovoriti.
Če ste dobili anestezijo, potem bi le-ta morala delovati vsaj 1-2 uri. Včasih se lahko pojavijo določene senzacije pri brušenju, ki pa še zdaleč ne bi smele biti neznosne, nikakor pa ne smete čutiti bolečin pri vstavljanju trakov (ker je tu potrebna le anestezija dlesni).
Pogovorite se z zobozdravnikom. Če bo potrebno vam bo povečal dozo ali pa uporabil drug anestetik. Strah pa vam v tem trenutku ne bo dosti koristil, ker je delo potrebno dokončati.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close