Najdi forum

Moja zgodba je podobna mnogim, a ker je moja še toliko bolj boli. Čisto kratka bom.
S fantom sva skupaj 2.5 leti. Skupaj živiva že leto in pol. Imava se rada, preživela sva že mnoge travme.
A zadnje čase postaja v najini zvezi vse huje, kljub temu da se imava rada. Jaz sem bolestno ljubosumna in posestniška, fant pa tega ne prenese, čeprav je sam naredol kar nekaj napak, ki so to ljubosumje povzročile (vroči smsi osebi, s katero je včasih sexal-sam pravi, da so bili brez pomena, ker jo je le preizkušal in hotel izvedeti, zakaj mu še vedno teži). od takrat je zame kot v peklu, ne zaupam mu, ponorim ob vsaki najmanjši zadevi (recimo sinoči se je peljal s svojo sodelavko, ki je sicer prava lovača, na delovno mesto in seveda ponoči tudi nazaj, čeprav ima ona svoj avto).In jaz sem ponorela. Delam mu scene in vsaj 2x me je v takem prepiru že udaril, ker sem ga tudi jaz napadla. Pravi pa, da kljub peklu, ki ga preživljava, me ima rad in si ne more predstavljati življenja brez mene. Tudi jaz ga ljubim in me vse to boli. In se sprašujem, ali obstaja kaka rešitev za naju? je možno, da je konec, ko je vmes fizično nasilje? Lahko kaj narediva da temu ne bo tako? Ima kdo podobne izkušnje?

Pri vama se sprašujem, če nista skupaj samo zato, ker sta se navadila na tak način življenja? Kot drugo pa sta skupaj zato, ker ne vesta kako bi lahko živela sama. Se pravi strah, pred osamljenostjo. Kljub vsemu peklu, se držita skupaj, ker nimata poguma zaživeti drugače.

Vprašaj se kaj bi bilo drugače, če bi mu zaupala? Strah pred ponovnim razočaranjem. Raje vsak dan ponavljamo, da mu ne zaupamo in tako s takšnimi dejanji opravičujemo morebitno prevaranje. Da boš lahko sama sebi dokazala, da si imela prav.

Tako kot sedaj delaš v tej smeri, začni delati enako v nasprotni smeri. Je veliko lepše in boljše. Rajši si vsak dan reci, moj me pa že ne bo prevaral, moj me ima pa neizmorno rad.
Saj veš kaj pravijo, baje je zadnje dni še Kučan nekaj takega povedal.

Tisto kar seješ, tisto žanješ.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Ja,imam podobne izkušnje in lahko ti rečem,da mu postavi meje,če jih ne bo sprejel ga izbriši iz svojega življenja pa čeprav bo bolelo kot v peklu,ker ,če ne bo spoštoval tvojih želja s tabo ni iz pravih razlogov.MOŠKI TE NE SME UDARITI,PA NAJ BO KARKOLI!!!Pa čeprav ga ti izzivaš.Povej mu,da ne želiš,da vozi sodelavko domov,da naj ji ne pošilja sms-ov itd.,boš videla kako bo reagiral na to,če ti teh skromnih želja ne bo ustregel ni pravi zate in pojdi stran kakor moreš hitro saj bo z vsakim dnem to težje. SREČNO IN LP!

ja ne vem objokana…sicer nimam podobnega primera,ampak sem pa tudi strašno ljubosumna na vse kar leze in gre okoli mojega fanta.
Glede tistih sms-ov in pa voženj s sodelavko bi pa takole rekla:jaz bi mojemu rekla da mi ni všeč to početje in naj tega ne počne več.
Če bi mi ustregel bi pomenilo da me ima zares rad,če pa bi še kar naprej zbujal ljubosumje bi malo pomislila o nadaljevanju najine zgodbe

Jaz ga ne bi imela, prvič zaradi takih SMSjev ne, zanje ni opravičila, drugič zaradi udarcev, zanje tudi ni opravičila. Sploh ne bi debatirala dolgo. To ni ljubezen, z njegove strani že ne.

MIlsim, da bi se morala problema lotiti bolj konstruktivno. Premisliti kaj pravzaprav hočeš. Ali je res oni tisti s katerim želiš preživeti svoje življenje? Ali se je vredno boriti zanj?

Če misliš da je, potem moraš ohraniti trezno glavo! Vzeti si morata čas zase in se pogovoriti v miru kako naprej, brez prehitrih reakcij in ihte. Drug drugemu morata dati čas, da povesta, kaj vaju teži. Problem ni druga ženska, problem je, da so trenja med vama. Nikar mu ne teži in ne postavljaj pogojev. Najprej poslušaj kaj ti ima povedati, kako on občuti te težave, potem šele odreagiraj. Če se le da mirno, brez odvečnih obtoževenj, povej mu kaj tebe teži, kaj pogrešaš v vajini vezi in kaj želiš.

Če je vajina želja po tem, da ostaneta skupaj zares močna, potem se lahko obrneta tudi h kakšnemu strokovnjaku po nasvet.

Si predstavljaš kako bo taka veza izgledala, ko bosta imela otroka? Kaj bo otroku prineslo takšno otroštvo? Dobro premisli o svoji prihodnosti. Veliko je rib v morju.

New Report

Close