Prevarani – kakšen profil avtorjev je to?
Našel eno temo, ki je znotraj te teme, iz foruma Starševski čvek, ki je pretežno nemoderiran: ”Noseča, poročena, partner pred dnevi razlagal o varanju bivše žene – sedaj pa”
je verjetno provokacija. Vaja v slogu.
Če bi imela uporabnica dejansko namen dobiti odgovor, bi se usmerila na strokovno moderiran del MONa. Pa še potem, bi to bilo le igranje žrtve.
Znotraj teme Šest splošnih zmot o varanju je že delno pokrito: zmota 2. in 5.:
Zmota št. 2: obstaja ‘profil varajočega’ (tudi “serijski prevarant” – čemur moški znotraj provokativnega opisa teme “Noseča, poročena, partner pred dnevi razlagal o varanju bivše žene – sedaj pa” nekako ustreza)
Zmota št. 5: v drugo gre rado – samo zato, ker je sedaj z drugo (njo), to ne pomeni, da bo serijskost spremenil. Dodatno: tisti, ki se poročijo s svojim ljubimcem ali ljubimko se v 75% slej ali prej loči.
Avtorica, če obstaja v realnem življenju, tako ne išče “odgovorov”, temveč užitev v vlogi žrtve. Podobno kot so tisti zasvojeni od iger na srečo odvisni od izgubljanja, ne dobivanja v igri. Skratka: vloge žrtve.
– – – – – – – – – – –
„Alles das uns an anderen irritiert, kann uns zu einem besseren Selbstverständnis führen.“
Carl Gustav Jung
(Prevod: “Vse kar vas na drugem človeku iritira, lahko vodi k boljšemu razumevanju samega sebe.”)
Občutek žrtve je pri prevaranem pač naravno stanje s katerim ni nič narobe, dokler ni pretiran in ti onemogoča širši vpogled v to… To pa še ne pomeni kalimerovstva, ampak je to le faza, ki je povsem pričakovana. Eni se iz tega poberejo prej, drugi kasneje. Eni rabijo malo več debate, morda kako lepo besedo in usmeritev, drugi zaušnico. Nihče pa ne rabi neskončnega napletanja….
Očitno te moti vsaka osebna izkušnja.
Po tvoje bi to moral bit (kvazi) filozofski forum, v katerem bi preigravali hipotetične situacije, ki nimajo nobene zveze z realnostjo in drug drugemu nabijali citate do onemoglosti.
Stepni_kalimero… 😉
Po tvoje bi to moral bit (kvazi) filozofski forum, v katerem bi preigravali hipotetične situacije, ki nimajo nobene zveze z realnostjo in drug drugemu nabijali citate do onemoglosti.
Stepni_kalimero… 😉
[/quote]
Očitno te moti vse kar ti izpodbija status absolutne popolne žrtve.
Po tvoje bi moral biti (kvazi) forum enako mislečih, v katerem bi preigravali krivice absolutno nedolžnih popolnežev, in bolesno pljuvali in nabijali po tistih absolutno krivih in krivičnih “Drugih”, torej forum o začaranem krogu nespremenjljivih, ki nima nobene veze z realnostjo.
Večni Calimerčki.
Počakajte še cca dva meseca, ko bo na Bledu blejska noč in spuščanje lučk v jajčnih lupinah po jezeru.
Drugega vam itak ne preostane.. 😉
Stepni, veš kaj vedno znova zmoti v tvojih tekstih? Silna citiranja izrekov oz. vsega tistega, kar si nekoč prebral in si (preprosto) shranil. Citiranja tvojih lastnih zapisov v primerih, ko si mnenja, da ti je po shranjenem uspelo narediti dobre povzetke na katerem od forumov.
V vsem tem pa preprosto manjka tvojih izkušenj, tvojega pristnega pogleda. Ker nisi copy/paste nekoč prebranega. Ali pa se za tem preprosto skrivaš.
Vsaka glava je drugačna in vsaka ima pravico do lastnega razmišljanja – naj je podobno tvojemu ali pa se od njega razlikuje.
Stepni_kalimero… 😉
[/quote]
Po tvoje bi moral biti (kvazi) forum enako mislečih, v katerem bi preigravali krivice absolutno nedolžnih popolnežev, in bolesno pljuvali in nabijali po tistih absolutno krivih in krivičnih “Drugih”, torej forum o začaranem krogu nespremenjljivih, ki nima nobene veze z realnostjo.
Večni Calimerčki.
Počakajte še cca dva meseca, ko bo na Bledu blejska noč in spuščanje lučk v jajčnih lupinah po jezeru.
[/quote]
Sploh te ne štekam.
A si tako zatrapana v Stepnega, da mu slepo pritrjuješ?
Tudi ti si bila v zakonu nesrečna, depresivna, potrta. To je tako bilo, pa ne glede na to, da zdaj od sreče hodiš po stropu. Zakaj si bila nesrečna, če si bila pa kriva? Po tvoji teoriji kalimerovstva ne bi smela biti, ampak bi morala vedno ponosno hoditi po stropu od sreče.
Nobena težka izkušnja v tem življenju te ne bi smela podreti, užalostiti, spraviti v obup, ker ti pač nisi Kalimero.
Teoretik Stepni volk se je moral zateči na forum, ker ga prijatelji, kolegi in sodelavci niso mogli več prenašati z njegovimi silnimi dolgoveznimi citati. Kdo pa ima čas brati vso to solato. Ti si se očitno mogla zateči v besno zanikanje odgovornosti varajočega, ker … tudi ti varaš mogoče?
Jaz živim naprej, po tvojem sem Kalimero, ker se še spomnim bolečine zaradi prevare in zato tega ne bom naredila nikomur drugemu (imam, ne boš verjela, vest). Nisem nefunkcionalna neinteligentna oseba, ki se ni zmožna učiti in bo šla še enkrat z roko v ogenj, samo zato, da se prepriča, ali to res peče, ker je bilo prvič morda samo naključje. To je vse. In midva z bivšim možem funkcionirava, da je že kar kičasto – aja, to je zato, ker vztrajam v vlogi žrtve in se mazohistično mučim še naprej, tako da ohranjam stike z njim. Verjetno bo to. Novi partner me je pa itak varal, še preden me je spoznal (to je za ono kameleonko iz Avstralije, ki prav tako ne prenese, če nekdo nima želje po varanju svoje najljubše osebe v življenju).
Tebe dejansko ne razumem in ti moraš imeti res hudo hudo zmedo v glavi ali pa si zaradi strašne izkušnje varanja postala popolnoma otopela. Drugače si ne znam razlagati tvojih odgovorov (ne samo na tem forumu).
Večni Calimerčki.
[/quote]
Sploh te ne štekam.
Tudi ti si bila v zakonu nesrečna, depresivna, potrta. To je tako bilo, pa ne glede na to, da zdaj od sreče hodiš po stropu. Zakaj si bila nesrečna, če si bila pa kriva? Po tvoji teoriji kalimerovstva ne bi smela biti, ampak bi morala vedno ponosno hoditi po stropu od sreče.
Nobena težka izkušnja v tem življenju te ne bi smela podreti, užalostiti, spraviti v obup, ker ti pač nisi Kalimero.
Teoretik Stepni volk se je moral zateči na forum, ker ga prijatelji, kolegi in sodelavci niso mogli več prenašati z njegovimi silnimi dolgoveznimi citati. Kdo pa ima čas brati vso to solato. Ti si se očitno mogla zateči v besno zanikanje odgovornosti varajočega, ker … tudi ti varaš mogoče?
Jaz živim naprej, po tvojem sem Kalimero, ker se še spomnim bolečine zaradi prevare in zato tega ne bom naredila nikomur drugemu (imam, ne boš verjela, vest). Nisem nefunkcionalna neinteligentna oseba, ki se ni zmožna učiti in bo šla še enkrat z roko v ogenj, samo zato, da se prepriča, ali to res peče, ker je bilo prvič morda samo naključje. To je vse. In midva z bivšim možem funkcionirava, da je že kar kičasto – aja, to je zato, ker vztrajam v vlogi žrtve in se mazohistično mučim še naprej, tako da ohranjam stike z njim. Verjetno bo to. Novi partner me je pa itak varal, še preden me je spoznal (to je za ono kameleonko iz Avstralije, ki prav tako ne prenese, če nekdo nima želje po varanju svoje najljubše osebe v življenju).
Tebe dejansko ne razumem in ti moraš imeti res hudo hudo zmedo v glavi ali pa si zaradi strašne izkušnje varanja postala popolnoma otopela. Drugače si ne znam razlagati tvojih odgovorov (ne samo na tem forumu).
[/quote]
Dokler boš živela v svetem prepričanju, da se ti ne more v življenju zgoditi oboje, da ljudje nismo črno-beli, dobri-zli, z vestjo- brez vseti, kot je že sama moderatorka, strokovna oseba na tem forumu, tako skozi osebne izkušnje, kot tudi strokovne, v interakciji s strankami, sama zapisala in ugotovila, kot tudi nekateri drugi tukaj gor, me ne boš razumela.
Jaz ti vseeno želim vse dobro.
Ponovno, osebni napad na človeka, namesto kvalitetnega zagovora lastnega razmišljanja in videnja. Lažje je seveda napasti, kot razmišljati in se potruditi.
Po eni strani se strinjamo, da popolnosti ni.
Ker le te ni, bo vedno en del pišočih o seksualni prevaranosti, to počel z namenom ohraniti vlogo žrtve. Nadaljevanje vloge v odnosu.
Pri tem delu nikjer ne omenjam %. Hecno, da v besedi “del” lahko nekateri izmed vas ves čas vidite “celoto” (100%).
Bistvena razlika pa je seveda tudi v tem, kar je BTDT zapisal malce višje: da je del procesa ob izgubi ljubljene osebe, tudi “občutek žrtve”. Ni neka konstanta torej. S tem se del ljudi, ki piše o prevaranosti z namenom ohraniti vlogo žrtve hkrati poveča in zmanjša. Poveča začasno, ker lahko nekdo iz te vloge takšno stvar zapiše in na koncu zmanjša, ker v njej ne bo ostal.
Čez čas jo spozna za priročno berglo, ki je bila priročna v času “prizadetosti”.. vendar ni več potrebna, ko ni več nič več “polomljenega” in lahko normalno brez nje funkcionira.
Tako, da če boste našli kakšno zanimivo članek, knjigo, misel ali temo MONa, ki določen argument spodbija ali ojačuje.. ste dobrodošli.
Glavno čustvo, ki ga ljudje v fazah prebolevanja prevare ne zmorejo premositi, pa je JEZA.
Kot zapisano v članku Dr. Robert Firestona: Kako prenehati z igranjem vloge žrtve – se velik del ljudi vraste v vlogo žrtve, sicer nezavedno, ker se bojijo svoje lastne jeze, svojega obstoja in samega sebe ter vse skupaj projecirajo na druge ljudi, saj predvidevajo, da so ti drugi ljudje sovražno in agresivno nastrojeni napram njim.
Kaj nas dejansko dela tako nemočne in kako se te vloge osvestiti (in jo na koncu premagati), pa v članku samem.
Glede Citiranja sem pa že v moji drugi temi tega foruma: CITIRANJE (Nasveti žensk, ki so se lotile afere)
Sploh te ne štekam.
[/quote]
Dokler boš živela v svetem prepričanju, da se ti ne more v življenju zgoditi oboje, da ljudje nismo črno-beli, dobri-zli, z vestjo- brez vseti, kot je že sama moderatorka, strokovna oseba na tem forumu, tako skozi osebne izkušnje, kot tudi strokovne, v interakciji s strankami, sama zapisala in ugotovila, kot tudi nekateri drugi tukaj gor, me ne boš razumela.
[/quote]
A veš, da te v bistvu niti nočem razumeti.
Od kod ti to, da živim v svetem prepričanju glede tega, kaj vse se mi lahko zgodi in da smo ljudje črno beli? Tudi človeku z vestjo se marsikaj zgodi.
Ampak meni se je ta precep zgodil, draga Lea, kaj pa zdaj? Aja, ker sem kalimero, nisem podlegla, in ker nisem podlegla, sem po tvojem omejena.
V bistvu v tvojem črno belem svetu človek nima možnosti, razen če podleže – potem je oseba na mestu. Če pa skušnjavo premaga drugače, potem je topoumen in kalimerast.
Vidiš, zato te ne štekam, ker je v bistvu ravno tvoj svet zabetonirano črno bel.
Stepni, veš kaj vedno znova zmoti v tvojih tekstih? Silna citiranja izrekov oz. vsega tistega, kar si nekoč prebral in si (preprosto) shranil. Citiranja tvojih lastnih zapisov v primerih, ko si mnenja, da ti je po shranjenem uspelo narediti dobre povzetke na katerem od forumov.
V vsem tem pa preprosto manjka tvojih izkušenj, tvojega pristnega pogleda. Ker nisi copy/paste nekoč prebranega. Ali pa se za tem preprosto skrivaš.
Vsaka glava je drugačna in vsaka ima pravico do lastnega razmišljanja – naj je podobno tvojemu ali pa se od njega razlikuje.
[/quote]
Komentar na način oblikovanja tvojih tekstov ni enako osebnemu napadu nate. Saj tvoje pisanje res ne predstavlja tebe osebno. Tvoje besede lahko stojijo, brez da se sklicuješ: “Tudi nekateri drugi so tako rekli.”.
Glede na to, da se zavedaš tega, kar sem napisal, da je stanje občutka žrtve začasno, se pa prevarani tega spominja doživljenjsko tudi takrat, ko ni več v vlogi žrtve sklepam, da je bila ta tema začeta s ciljem pritlehne provokacije in sramotenja žrtev prevare. Sramotilne taktike, kalimerovstvo, itd., to potrjujejo.
[/quote]
A veš, da te v bistvu niti nočem razumeti.
Od kod ti to, da živim v svetem prepričanju glede tega, kaj vse se mi lahko zgodi in da smo ljudje črno beli? Tudi človeku z vestjo se marsikaj zgodi.
Ampak meni se je ta precep zgodil, draga Lea, kaj pa zdaj? Aja, ker sem kalimero, nisem podlegla, in ker nisem podlegla, sem po tvojem omejena.
V bistvu v tvojem črno belem svetu človek nima možnosti, razen če podleže – potem je oseba na mestu. Če pa skušnjavo premaga drugače, potem je topoumen in kalimerast.
Vidiš, zato te ne štekam, ker je v bistvu ravno tvoj svet zabetonirano črno bel.
[/quote]
Nič hudega če ne zmoreš razumeti ali pa nočeš.
Zakaj ves čas takšna OSEBNA ogroženost?
Zakaj te tako zelo spravlja iz tira mali luštni črni piščanček Calimero?
Če sama pri sebi veš, da nisi takšna, od kje potem takšna osebna užaljenost?
Kdo te je popredalčkal v vse te pridevnike (kalimerast, omejen ipd.?)
Poglej in preberi zgolj samo SVOJE lastne poste, ni potrebno mojih ali pa od drugih in boš imela veliko tega za predelat.
Prvo to, zakaj se SAMA tja predalčkaš?
Drugo, zakaj te ne zanima brat kaj drugi pišejo?
Tretjič, zakaj te sploh ne zanima, kaj pišejo?
Četrtič, kaj ti ostane potem sploh še kot motiv, da si tukaj in se oglašaš?
Tvoj motiv pisanja potem je… ?
Jaz vem, pa nima smisla, da ti napišem. Ugotovi sama. Če te sploh zanima.
Gre za debato NASPLOŠNO. O čem, je že v uvodni avtorjevi temi.
Ne izrecno in osebno zate ali zame ali kogarkoli poimensko tukaj gor.
Če se pa kdo od pišočih najde ali poistoveti z napisanim, je pa to njegova osebna domača naloga, da jo sam pri sebi predela.
Se ti ne zdi?
Tudi ranljivost ob prevari mine. Najprej ne moreš niti humorističnih nadaljevank gledati, še posebej tistih, ki sta si jih ogledovala skupaj. Skupne stvari postanejo vir bolečine. Čez čas zmoreš poslušati skupno glasbo.. še dalje v časovnici pride tretnutek, ko je zunaj novi album nekoč skupne glasbene skupine in to ne povzroči nobene bolečine, temveč vir veselja ob novi glasbi, ki ti polni življenje.
Prevara ni nekaj, kar bi tebi definiralo življenje, saj nisi ti bil tisti, ki bi se zanjo odločil, popustil.. prebral, videl, predebatiral si dovolj, da se osvestiš, da prešuštvo drugega, ne definira tvoje lastne vrednosti. S tem ni bil odvzet noben kos tebe, še vedno imaš enako srce, ki je sposobno ljubiti. Zato ponovno ljubiš in daješ. Brez bojazni.
Velika razlika je med občutkom žrtve, ko se ti nek takšen dogodek zgodi in vztrajanju v VLOGI žrtve. Čustva imajo sebi lastno življenje in najboljša stvar za njih je: čim večji prostor brez ovir, kjer lahko živijo. V tem kontekstu je tudi izražanje trenutne bolečine, preko pogovorov s prijatelji, sorodniki, bližnjimi.. terapevtska. Enako velja za pisanje. Zato je moč znotraj MONa gotovo najti tudi takšno pisanje, ki je bilo zapisano v trenutku nemoči. Nihče izmed nas ne zahteva božanskih moči, nihče ni Atlas, da bi držal nebo, ne glede na to, kaj se zgodi s srcem. Pa tudi ostali antični grški bogovi niso najbolje prenašali prevar, pa so bili bogovi!
In dasiravno so bili bogovi, niso ostali. Niso večni. Zamenjali so jih novi bogovi. Tako kot so sami zamenjali bogove pred njimi (Kronos, Gea, Kaos..).
Vztrajanje v vlogi žrtve pa je čisto drugačen fenomen. Nič koliko mater je po desetletja “smrtno bolnih”, da lahko nase vežejo svoje otroke, ponavadi sinove, se vmešavajo in onseposabljajo njihova partnerstva.
So večne žrtve v službi in življenju..
Vloga žrtve tudi ni zgolj enosmerna. Lahko je dvosmerna.
Ni tudi izključno rezervirana za prevarane.. pogosto se bo manipulacije in vloge žrtve poslužil tisti, varajoči.. z nešteto prežvečenimi izgovori.
Prevare se bo vsak izmed nas lotil drugače. Vendar zato, ker je pot različna, ne pomeni, da je ena “boljša”. Samo različna je.
Ampak o tem sem že velikokrat in mi postaja že malce dolgočasno. Zato te lepo prosim, da poiščeš specifično: S čim sem določil vse prevarane (in s tem tudi sebe) za “Calimerote”?
Kje so te sramotilne taktike, pritlehne provokacije?
Ker potem lahko skupaj ponovno pregledava zapisano in lahko pojasnim različnost najine poti in ne obsojajočost samega sebe (prevaranega).
“Nihče ti ne more vzbuditi občutka infiriornosti, brez tvojega privoljenja.”
Pripisujejo Eleanor Roosevelt.