Najdi forum

prevaral, priznal…kaj pa zdaj

Še vedno sem v šoku..čisto po naključju sem ugotovila, da nisem večedina ženska v življnju mojega moža. Zapletel se je s 17 let mlajšo. Kriza srednjih let””??? Ne vem, ampak sem na tleh. Ne morem verjeti, da se mi to dogaja…Po 23 letih lepega skupnega življenja. otroka sta že skoraj odrasla, živimo (smo živeli) povprečno življenje, z dovolj zabave itd.
Pa praavi, da ga je zaneslo. Celo upa reči, da ni varanje, samo sms-si in en zmenek, brez seksa. Ampak tako se začne,ne? rada bi verjela, da bo to končal, ampak ne morem. Zakaj je sploh začel? Traaja menda 14 dni, druženje, dotiki iitd. pa niti nočem vedeti. kot strela iz jasnega….zelooo boli…
Sprašuje, če mora it, se odselit? Da ne bi rad,……same besede. Kaj naj….?

Žal mi je, da se je tudi vam to zgodilo. Soočenje z minljivostjo kvalitetnega in iskrenega, predanega partnerskega odnosa. Ki se pokaže skozi spogledovanja in prevaro moža, četudi on trdi, da še ni bilo spolne združitve.
Seveda vsakdo od nas tolmači prevaro na svoj način. Za nekoga je že pogled na drugo osebo prevara, za druge pa je prevara, ko gre partner do konca, se pravi da pride do spolnosti. Pa vendar mislim, da je tukaj poglavitno to, ali se boste za moža borili? Se z njim usedli in se kljub močni čustveni bolečini in občutku izdaje pogovarjali, iskali rešitve za vajino zakonsko krizo? Ali pa boste kar takoj vrgli puško v koruzo? In obstali v bolečini, obtožbah in jezi?
Seveda imate pravico biti jezni na njega in na to, da potrebuje pozornost neke druge ženske. Mogoče ima res krizo srednjih let. Mogoče mu je manjkalo vaše pozornosti, voljnosti za seks, novih pobud in idej? Mogoče ga pogosto ne slišite, ko vas kaj prosi ali pove? Si pač mislite svoje in ga ne uslišite, tako na splošno v najinem zakonskem in družinskem življenju. Ja, vprašanj je cel kup, odgovore vesta le vidva, kako sta oblikovala vajino komunikacijo in zaupanje.
Predlagam, da se vajina “župa” malce ohladi, v sebi pobrskajte za močjo in željo biti z njim še naprej in kako komunicirati sedaj in v bodoče, da se vajin odnos uredi, za kar potrebujete ne zgolj svojo pripravljenost temveč tudi željo moža, da ostane z družino. Poskusite res vse možnosti, tudi morebiti obiskovanje strokovnjaka za partnerski odnos, da boste vedeli kje se je zataknilo in ali se je še vredno boriti za zakon.
Če ugotovite vi ali mož, da je vajin odnos tako poslabšan ali celo mrtev, boste vsaj vedeli, da ste poskusili vse kar je na voljo, da skušate rešiti. Če ne gre, se ločite. A to naj bo zadnja opcija. Prej res spobajte vse možnosti in opcije.
Zakaj to poudarjam? Ker v Svetovalnici pogosto delam z ločenimi osebami, ki so se prehitro in v bolečini/jezi odločale za ločitev, pa to odločitev obžalujejo in se kesajo, da niso pravočasno se slišali ali poiskali pomoč. In veste, ta občutek kesanja in obžalovanja je izjemno močan in razdiralen.
Pogumno, srčno in s polno pogovora.
Melita

Melita Kuhar www.svetovalnica.si [email protected] tel: 031 666 168

Avtorica, če se pomiriš in trezno premisliš morda lahko sedeš z možem za mizo in se temeljito pogovoriš. Preden boš naredila naslednji korak se moraš nujno pomiriti in biti sposobna trezne presoje.
Sam mislim, da v primeru, ko je šlo samo za en tak možev “izlet v neznano” pa so bile med vama vredu ostale reči, ki spadajo k partnerskem odnosu, ni tako hudo, da bi se dalo popraviti in zgladiti.
Ja, boli, vem… pa čez čas boli manj in takrat se lahko trezno posvetimo odnosu.

nova
Uredništvo priporoča

Hvala za odgovore. Pomaga….že sama sem se odločila, da trenutno ne morem trezno razmišljat. Preveč jeze, žalosti, obupa….sem si dala čas, da vsaj 1 teden ne ukrepam s kakšnimi drastičnimi spremembami. Joka in pravi, da mu je žal…žal za mene, otroke,…v več kot 20 letih se marsikaj zgradi. Rada bi verjela, ampak zdaj se mi zdi vse kot nočna mora. Upam, da se bom zbudila in bo vse po starem….pa vem, da ne gre. Vzpodbudne besede pa dobro denejo….

Pa kaj dramatiziraš? kaj te je prevaral… Malce ga krivi kriza, sploh, če je zdržal 23 let. Vsak od nas je krvav pod kožo, predstavljaj si kakšnega tebi zelo všečnega tipa, 17 let mlajšega, ki ti teži in te zapeljuje.. Bi se tudi omedila, pa zanikaj kakor hočeš.
Mord ani odveč, da tudi sebe vprašaš kaj je narobe.. pa za božjo volj, pogovorita se odraslo, sama, se ozmerjajta, ponovno vzljubita, pa ne perita umazano perilo v javnosti!

Mislim, da je zdaj na potezi tvoj mož. Da pokaže koliko mu je (še) do vajine zveze. Da stvari pojasni. In da se odloči.

------------------------------------------------------------------------------------------------------- [i]Do what you can't.[/i]

Ne čevelj z njim.Če je enkrat,bo vedno.Moj tudi 15 let nazaj-3x oprostila in?četrtič spet.Kaki pogovori,če niso iskreni.Mi je samo žal,da ga nisem nagnala že po prvič.Tudi 24 let zakona.Sej,zdaj se ti smili-ko te bo večkrat,se ti pa ne bo več.
zdaj pa dve ljubici pedena-pa ena za drugo ne vesta-jaz se pa smejim.

če čutiš da svoje dejanje zagovarja in ne obžaluje resnično…beži čip prej
to je prvi znak da te moški ne spoštuje

Zapusti ga! Temu ni kos nikoli povsem reči adijo.Odvisno ali se je čustveno navezal nanjo in ona nanj.Saj sama dobro veš ,da to traja precej dlje od 14 dni.Človek se lahko slepi in nekaj časa živi po starem vendar na koncu vseeno pokuka kaj počne njegova ljubica.Tukaj so krive predvsem ženske imajo premalo spoštovanja ,da bi si poiskale samskega,ločenca ali razvezanega moškega…potrebujejo izkušen seks in finančno podporo ,medtem seveda ne gledajo koga bodo prizadele.On je podlegel z dokazom ,da je še vedno mlad in sposoben.Imaš tri možnosti.Ena je ta,da boš vedno razmišljala kje hodi s kom hodi in kaj počne ,druga je ta ,da se s tem sprijazniš in da ga ne izgubiš boš lepo tiho in trpela,tretja je da preposto sproziš postopek za ločitev in daš vedeti da se s teboj ne zajebava nihče.Kaj boš izbrala ?

Malo mi smešno deluje naslov tvojega posta “prevaral, priznal…kaj pa zdaj”. Spominja me na tisto “Veni, vidi, vici”. Samo v tvojem primeru nihče ne zmaga. Poraženca sta oba.

Prevara je nekaj najhujše kar lahko storiš svojem partnerju. Za njo NI opravičila. Opravičevat kurbarijo z ‘krizo srednjih let’ je bedarija. Prav za prav smešno. Pomembno (in bistveno) vprašanje je : kako naprej.
Najprej razumeti moraš da tvojega zakona, kot si ga do sedaj spoznala, NI VEČ. Izginil je za vedno. In nikoli se ne bo vrnil. Pozabi na vsa leta skupaj in vse lepe stvari. Ko enkrat prevaraš partnerja prestopiš tisti rubikon od kje ni vrnitve. Kaj pa zdaj ?
Kako je rekel tisti pingvin v Madagascarju: Riko ! Opcije ?
So na dlani …Lahko se ločiš ali nadaljuješ pravljico.
Če nadaljuješ,se lahko pretvarjate da ste se na novo spoznali in da se vam v življenju dogaja nekaj novega. Da je vaša ljubezen še bolj trda. Hej, lahko greste celo na terapijo ! Dnevne flashbacke potlači z dejstvom da to delaš v dobro otrok. Še ceo kup drugih (pomembnih) razlogov bi se seveda najdlo. In v glavnem se boš naslednje desetletje vsak dan spraševala ali si naredila prav ali ne. A sem ti omenil da tudi sex ne bo več (nikoli) kot prej ?

Če se boš hotela ločiti tudi prav. Malo bo hudič na začetku ampak na koncu tunela te čaka luč.
Prevara poruši zaupanje in če zaupanja ni res ne vidim smisla v nadaljevanju te agonije. Zaupala pa mu ne boš več NIKOLI.

p.s
Upam da mu ne verjameš kako z mladenko ni imel nič ‘resnega’. To so tipični izgovori varalic ko jih dobijejo z gatami dol. Sicer nadaljevanje te vaše ‘žlahtne štorije’ je tudi odvisno od tega ali mu verjameš ali ne, a ne ?
Malo mi je smešno ko varalice navajajo do katerega moralnega dna so prišli v relaciji z tretjo osebo (sms’i, dotiki, samo poljubi, božanje po riti…). Kot da to ima bilo kakšne veze z emocijami prevaranega partnerja ko se počuti izdan. Ehhh punca moja… boš videla en dan, da je ‘zaupanje’ eden od temeljnih stebrov uspešnega zakona.

DarWin.absolutno tako-se strinjam

Ful čudna situacija. Tip ti praktično ni priznal prevare, ampak to, da zmenkuje z drugo. Všeč mu je druga in tega ne misli končat. Nima niti tolk jajc, da bi ti to prikrival. Nima tolk jajc, da bi se odloči za eno ali drugo. Ne, vse odločitve prepušča tebi. Mogoče pa hoče, da ga ti pustiš, da on ne bo občutil krivde za napako? In da boš ti tista, ki je kriva? Uf, tega zadovoljstva mu ne bi dal, ni šans. Po drugi strani pa ne moreš delit postelje z nekom, ki te vara. Mogoče je res pač v neki krizi srednjih let in se mora znoret, ampak tega naj ne počne vpričo tebe. Vzemi ključe stanovanja, postavi ga na hladno za nekaj časa in naj razmisli, kaj hoče. Sam ne pritiskaj na njegove odločitve, ker očitno nima jajc in mu boš s tem dala samo povod, da bo imel potrditev, da nisi prava zanj. No, mogoče pa v tem času, ko bo tipo na hladnem, ti ugotoviš, da on ni pravi zate. Good luck.

Takšna ali podobna situacija je bila v mojem primeru. Ta dopisovanja so trajala dva, tri mesece.
Seveda sem vse analizirala, spoznal jo je na službeni zabavi, prej sploh ni bila zaposlena, nato pa je bilo njeno delovno mesto v tujini.

Tako, da verjamem, da je bilo to sms- sanje, pogovor… vprašanje pa kaj bi bilo, če bi bila tu. Po tolikih letih z eno osebo, paše vedeti, da si še atraktiven, tako moškim, kot ženskam.

Ja, ti povem, da sem takoj zagnala celega vraga, svet se je sesul v prah…
Zato te vprašam, Kaaaaj?
Kaj je to, da se bo odselil?

Pa ni šans, da se odseli zaradi tega, zdaj je njegova naloga, da te na vse mogoče načine prepriča, da si zanj edina, da mu je žal, da te ni hotel prizadeti in se mnogo tega.

Odselit? Zakaj? Se je zaljubil v tole deklco?
Si želi svobode z njo? Je bilo mnogo več kot pove? Se tkole človek vpraša Ali vajina ljubezen ne živi več? On ne vidi smisla?

Premisli, vsi delamo napake eni večje, drugi manjše. 23 let zaradi 1 ali pa 3 mesecev na čevelj dat.

Če je drugače bil okej, velik pogovora rabita, pa ne samo o težavah…O vama.

Seks pa je pri nama nasplošno dober, če ne celo boljši, kot prej. Včasih vrhunski, me popelje v uuuuu. Prej je velikokrat prišlo obdobje, ko sva imela zelo opustošeno seksualno Življenje.. Zdej pa nič glavobolov, izgovarjanje, neskončno uživava, se znava že spet poslušat…To traja že nekaj let, navkljub delu si vzameva čas za drug drugega.

Boleč spomin na tisto je ostal tam daleč nekje. Ni mi žal, pa če bi prav vse ponovilo…Takih neverjetni občutkov mi ne more noben vzeti. Verjamem in upam, da ne…Pa vendar zavedanje, da se lahko hitro kaj spremeni…Te drži, da si pozorna, nisi apatična. Vse za nekaj dobro, ne?

Glavo pokonci, vse se da, kjer je volja, ljubezen, potrpljenje.

Odgovor na objavo uporabnika
dihtih glih nejs, 30.10.2016 ob 21:16

Pa kaj dramatiziraš? kaj te je prevaral… Malce ga krivi kriza, sploh, če je zdržal 23 let. Vsak od nas je krvav pod kožo, predstavljaj si kakšnega tebi zelo všečnega tipa, 17 let mlajšega, ki ti teži in te zapeljuje.. Bi se tudi omedila, pa zanikaj kakor hočeš.
Mord ani odveč, da tudi sebe vprašaš kaj je narobe.. pa za božjo volj, pogovorita se odraslo, sama, se ozmerjajta, ponovno vzljubita, pa ne perita umazano perilo v javnosti!

Ne ni res. Nismo vsi taki. Enostavno je to prevara in iskanje pozornosti druge ženske. Nedopustno, zahrbtno in svinjsko podlo. To je enostavno laž, prevara in izdaja.

New Report

Close