PREVARA nasvet / pomoč
z parternko sva skupaj 5 let in imava čudovitega otroka starega 2 leti in pol. Zvedel sem, da me je prevarala z znancem (poznam ga tudi sam). Nikakor mi ni in ni mogla tega sama povedati saj kot pravi jo je preveč pekla vest. Dokaz sem dobil, ko sem ji prelistal sms sporočila (sumil sem), ker je zadnje čase telefon imela venomer ob sebi in ga niti za hip ni izpustila do predkratkim.
najina zveza se je zelo ohladila že pred tem….tudi sam sem veliko pripomorel k temu saj jo nisem imel na 1.mestu. Pred dobrim mesecom dni mi je povedala, da so se njena čustva ohladila…..in potem me je ZADELO, ZLOMIL SEM SE in se še danes borim sam s seboj, kako in kaj jo spet osvojiti….Po borbi s samim seboj in razmišljanjem o naju sem spoznal, da brez nje nikakor ne morem živeti, da jo LJUBIM VSAK DAN BOLJ…..ne vem kaj naj naredim…varanje me niti ni toliko prizadelo kot to, da jo izgubljam….KAKO NAPREJ? Kaj narediti z znancem z katerim me je prevarala….
Brez nje mi živeti ni!!! :((((
Prosim, če mi lahko svetujete iz lastnih izkušenj, če mi lahko priporočite zelo dobrega terapevta…PROSIM.
Ljubim jo…..resnično jo ljubim in sem nenormalno zaljubljen v njo!!!
Spoštovani pepe040608,
prevara človeka res prizadene v najgloblji možni del človekovega dostojanstva in ga čisto razvrednoti. Uničeno je zaupanje ter občutek varnosti, človek se počuti izdanega, zapuščenega in nepomembnega.
Že sami ste navedli, da sta se s partnerico že pred časom odtujila in oddaljila drug od drugega, bila sta nezadovoljna, vseeno pa sta vztrajala skupaj morda zaradi otroka in v smislu “saj še ni tako hudo”, nista pa vzela resno teh občutkov, ki so se pojavljali v odnosu. Čustveno nezadovoljstvo se smatra za enega najpogostejših razlogov, ki pripeljejo do nezvestobe.
Zelo vam verjamem in vas razumem, da vas bolj kot prevara boli in blokira strah pred tem, da bi vas partnerica zapustila, da bi se razšla in bi ostali sami, kajti resnica je ta, da se vidva nekje na globlji ravni imata rada, le da je tista raven prikrita z drugimi čustvenimi zapleti in problemi. Ta strah vas hromi bolj kot vse. Morda ste že preživeli kakšne podobne izkušnje v preteklosti in čutite, da njenega odhoda ne bi prenesli oz. ne želite znova ostati sam, osamljen in žalosten. V zameno za to, ste ji (po mojem) pripravljeni “spregledati” tudi prevaro, samo da ostaneta skupaj. Poiskati bosta morala trenutke, ko je energija v vajinem odnosu začela usihati, ko sta se začela oddaljevati in posvečati manj časa drug drugemu. Za to, da odnos raste naprej, se je potrebno ravno tako truditi, kot se mora npr. borzni posrednik na trgu vrednostnih papirjev, če želi biti uspešen To pomeni, da je treba v odnos dati veliko sebe, predvsem preko druženja, občutenja, izražanja čustev in pogovorov, da partnerici vzbudite občutek, da je za vas pomembna, da jo spoštujete in sprejemate takšno, kot je, da ne zanemarjate njenih kvalitet, da vam je lepo, kadar ste z njo in da jo pogrešate, kadar vas ni itd. Enako naj bi vam tudi vaša partnerica vračala spoštovanje, iskrenost in vam dajala vedeti, da ste ji pomembni (pa kakorkoli že to naredita). Z zanimanjem drug za drugega si povezanost nenehno obnavljata in če sta s čim nezadovoljna, je pomembno o tem čimprej se iskreno pogovoriti. Ker sta premalo resno vzela svoje (nezadovoljne) občutke in doživljanja drug ob drugem, sta s tem zanemarila svoj odnos, ki je bil krhek, zato je lahko prišlo do prevare. Če jo bosta vzela kot priložnost za nov začetek, je to največ kar lahko v tej situaciji naredita ter znova prevetrita vajin odnos. Če se bosta zmožna sama odkrito pogovoriti o tem, kako se doživljata drug ob drugem in kaj pogrešata, bosta marsikaj ugotovila. Če vama bo pretežko, ne zanemarita možnosti strokovne terapevtske pomoči, kjer vama terapevt na srečanjih ovrednoti vso vajino preteklost in vama pomaga razumeti, zakaj se je nekaj zgodilo, zakaj je prišlo do prevare, hkrati pa vama bo v oporo, ko vama bo obupno težko.
Pripenjam link (http://zdt.si/terapevti/seznam_centrov/), kjer boste našli slovenske centre in inštitute s področja zakonske in družinske terapije. Odločite se, kakor čutite, saj vam je ravno tisti, ki ga boste izbrali, namenjen.
Srečno vama želim.