Najdi forum

Pretirana navezanost/ljubosumnost

Imam punco ki bi 24 ur bila z mano, ampak jaz tega ne morem, rabim čas zase, pa več nevem če je z mano kaj narobe ali z njo. Rabil bi kak dan ali dva v tednu samo zase, pa tega ne razume, tudi če želim samo za nekaj ur kam z kolegi je že problem.

Pa tudi po njenem bi moral iz življena izločiti vse osebe nasprotnega spola. Prejšnjič me je kolegica prosila za pomoč z računalnikom in je znorela, češ da jo varam itd… Tudi če kakšno srečam na cesti in jo pozdravim popeni, češ da ko si v razmerju nimaš kaj z drugimi se družit, ker je to kao varanje. Nevem če je z mano kaj narobe ali z njo? Jaz ne mislim vseh ki njej “ne pašejo” izločit iz življenja, ker so to moji kolegi. Nikoli je nisem ali nebi varal, ampak to je pa zame že preveč.

Kaj pa vi mislite, kdo ima prav?

Darko, sprašuješ ljudi, kaj oni menijo in vedno boš dobil dva odgovora. Eni, ki bodo potrdili njeno prepričanje in drugi, ki ti bodo dali prav. To je bistvo dualnosti. Brez te dvojnosti ali nasprotij, svet ne bi obstajal in mi ne bi ničesar vedeli. Ampak dejstvo je to, da se vse zgodi zarati te dvojnosti. Če ne bi bilo nasprotja, ne bi nič poznali.

Torej kaj je prav in kaj je narobe? Nič ni prav in nič ni narobe, vse samo je. Ti imaš pravico živeti, kot želiš ti, ona pa ima pravico,d a živi tako kot si je zamislila. če imata torej oba enako pravico, potem lahko živita tako kot hočeta.
problem pa nastane, ko nekdo živi zadovoljno samo, če so urejeni zunanji vplivi. Če na zunanje vplive nimamo kontrole, potem smo nesrečni. Kar lahko zaključimo, da bomo vedno nesrečni, saj nikoli ne moremo imeti 100% nadzor nad zunanjimi situacijami.

Ona bi bila zadovoljna in srečna, če bi ti bil tak in tak. Nikoli ne bo zadovoljna in srečna. Ti bi bil zadovoljen, če bi ona pustila,d a imaš čas zase in da se družiš z prijatelji in tudi ansprotnim spolom.

ker ne ti ne ona, ne moreta imeti 100% kontrole nad zunanjimi dejavniki, bosta vedno nesrečna.

Torej vama ostane samo eno, da gresta vsak svojo pot in to točno tako, kot sta si zamislila, da bi življenje moralo biti.

predlagam in svetujem pa ti samo to, da veno si zapomni, da imaš lahko 100% kontrolo izključno in samo nad samim seboj. Vse kar pa se dogaja okoli tebe, pa lahko samo sprejmeš. Enako velja za njo.

Na kratko pa, pojdita narazen in živita, tako kot menita da je prav.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Darko,
že samo vse to kar si povedal o njej, meni nakazuje težave in sumim, da to tudi niso edini pokazatelji.
Razišči si malo o narcisizmu: NOM (NPD), MOM (borderline), red flags pa to, pa boš videl, če ti je morda kaj znano.

Asocialen posesiven sociopat je, pusti jo čimprej, preden ti uniči življenje.

Sploh nevem kako naj ji povem, ker nevem kako hudo bo to sprejela glede na njeno navezanost name…

Pozdravljen,

ne bom ti rekel, kaj počni, ti bom pa zaupal svojo izkušnjo. Po mojem imaš opravka z žensko, ki ima slabo samopodobo in je posledično posesivna in ljubosumna. Bil sem tri leta s takšno. V dveh letih sem se spremenil iz veselega fanta v prestrašeno bitje, ki ves čas gleda v tla. Ko sem dojel, kakšno skrupucalo od moškega sem postal, sem jo posedel za mizo in hotel začrtati odnos na novo. Seveda sva se skoraj pobila, ker takšni ljudje zlepa ne bodo prepustili “osvojenega teritorija”. Eno leto sem še vztrajal v zvezi zaradi seksa, ker je bil res izjemen in sem mislil, da bo šlo. Pa ni. Ob njej sem spoznal, česa zagotovo nočem.

Še danes trdim, da je bila odločitev, da jo zapustim, ena najboljših v mojem življenju.

Živjo,

kot ženska lahko sklepam, da ima tvoja puna očitno problem zaradi predhodnega nezaupanja. Sta se kdaj spričakala zaradi tebe? Ima razlog od prej da je tako ljubosumna? Koliko časa preživita skupaj? Koliko sta stara? V kakšnem odnosu sta vajini službi/ šolanji?

Lp

“bivši od take” tudi sam sem postal čist zagrenjen… Zdaj pa mi je že počasi dopizdilo, ker pač ne morem celo življenje živeti tako… Kako ji naj sploh čim manj boleče dopovem da je konec?

krulica

Prepirava se kar veliko. Ravno zaradi tega ker ji hočem dopovedat da rabim čas zase ampak se ne da… Koliko sva skupaj? Praktično ves čas razen ko sem jaz v službi. Tudi ko grem s kolegi na pijačo hoče zraven. Bog ne daj da bi rekel da grem sam, ker potem je že ogenj v strehi ali kako pravijo… češ kaj imam skrivat pred njo itd… Ma kaj skrivat, rabim malo oddiha! Stara sva 27 let, jaz delam, ona občasno še prek štud. servisa.

@darkob89 – ti bom povedal v prispodobi: ne glede na to, kako boš drek zapakiral, bo še vedno ostal drek. Bolelo jo bo – ne glede na to, kako ji boš to povedal. Bistvo je: če to resno misliš narediti, naredi, ampak na spoštljiv način.

Po izkušnji s tako žensko sem ugotovil, da so močno ljubosumni ljudje kot rakavo tkivo: treba ga je odrezati, preden se usodno razraste v tebi. In da bi bila ironija še večja: gospa bivša je svojemu naslednjemu fantu počela točno to, kar je prej očitala meni: gonila se mu je na polno.

Sam bi ti svetoval edino tole: beži stran čim dlje od nje. I ne okreći se, sine…

Prevod njenega “kaj imaš za skrivat” in biti non stop s tabo vsepovsod: hočem imeti popoln nadzor nad tabo.

Ima te za svojo last. Morda malo pretiravam, ampak skupaj si s posesivno in ljubosumno osebo, ki hoče imeti popoln nadzor nad tabo. Vse to pa izvira iz njene negotovosti vase. Malo se ponavljam…

Nauk za drugič: ne dovoli, da te v vezi partner “komandira”. Enakopravnost ali pa nič. Ne dopuščaj manipulacij á la ogenj v strehi. Za primer: če ti ni do tega, da gre vedno zraven s prijatelji na kavo, je ne vzameš s sabo. Pika. Če dramatizira – pošlješ jo domov ali odideš ti. Če bi to delal že od začetka, bi se verjetno zveza razvila drugače ali pa bi se končala že zdavnaj. Kot sem rekel: sam sem bil na istem, ampak sem še pravi čas prišel k pameti.

Kaj bi storil sam, sem ti že povedal. Pustil bi, da se kdo drug ubada z njo. Če pa misliš, da je dekle sicer brez te (velike) hibe super in si zlahka predstavljaš, da imel z njo družino in se skupaj postaral: take stvari je možno reševati z dobrimi psihoterapevti in veliko dela na sebi. Vprašanj pa je več:

1. Ali se ona sploh zaveda, da ima problem? Če misli, da ga nima, potem itak nima smisla.
2. Če se zaveda, da problem ima: ali bo sploh pripravljena kaj narediti za to?
3. Ali se ti sploh še ljubi vlagati čas, voljo in finančna sredstva v to, ker bi morala skozi to oba?

“Bivši od take” ti je vse lepo in pravilno napisal…beži i ne okreći se sine. Vsak potrebuje nekaj časa zase in za prijatelje. Ona te ne ljubi, ampak je samo posesivna in gospodovalna. Dejansko te ima za svojo lastnino. Dokler še nimata skupnih otrok je sploh priporočljivo, da čim prej pobegneš. Obstaja pa nevarnost, da se bo vmešavala, ko boš spoznal kakšno novo dekle…zaradi maščevanja.

New Report

Close