Prestavitev menstruacije
Pozdravljeni.
Danes sem začela jemati tabletke Cilest. Ko sem malo razmišljala, sem ugotovila, da bom obakrat na morju, junija in julija, dobila menstruacijo ravno dan pred odhodom, saj dobim M štiri dni po zadnji tabletki in ker imam ponavadi M šest dni, je to skoraj cel čas, ko bomo na morju. Kako bi lahko prestavila vse skup za en teden, tako, da bi obakrat dobila M en teden kasneje?? Hvala za vaš odgovor.
01.6.-21.6. morje 26.6.
29.6.-19.7. morje 24.7.
Lp
Podaljšajte jemanje tabletk za celo škatlico in nato preračunajte ali je časovno ugodno narediti pavzo lai še podaljšati jemanje tabletk. Obstaja pa možnost, da se pojavi proti koncu tako dolgega jemanja tabletk skupaj prebojni krvav izcedek pred koncem jemanja tabletk.
Pozdravljena Edita.
Tudi jaz jemljem tablete Cilest, vendar sem jih v sredo predčasno prenehala jemati (ostalo mi je še 7 tablet). Prenehala sem, da si prestavim menstruacijo. Prebrala sem sicer da je boljše jemati še eno tablico, vendar sem to že poskusila pred leti in sem imela probleme z napihnjenostjo in čudnim občutkom pri jajčnikih. V četrtek bom spet začela jemati, pa me zanima če moram imeti naslednji mesec še dodatno zaščito, ali lahko mirno uporabljam samo tabletke?
Hvala za odgovor! Tina
Pozdravljeni!
Tudi jaz imam vprašanje glede prestavitve menstruacije in sicer sem nameravala jemati 21+21 tablet (kar sem v preteklosti že storila in je bilo ok), ampak imam po 6dneh jemanja nove tablice precej neprijetne bolečine v želodcu, sem napihnjena in zgleda, da bom imela tudi prebojno krvavitev (rjavordeč izcedek). Želela bi prekiniti jemanje in me zanima ali smem? Cikel bi bil tako dolg 27dni in po pavzi bi pričela z novo tablico.
Hvala za odgovor,
massa
Spoštovani!
Jemljem kontracepcijske tablete yasminele in sem v zadnjem mesecu po posvetu z ginekologinjo jemala dva omota zaporedoma, da si na dopustu prestavim menstruacijo. Žal se mi je zgodilo, da sem imela na potovanju prebavne motnje(drisko) in sem tako vzela le 20 tablet(ena se mi ni absorbirala). Zdravnica mi je priporočala, da jemljem tabletke za en dan naprej npr. danes je nedelja in sem že vzela za ponedeljek. Zanima me, kako priporočljivo je, da bi si sedaj skrajšala obdobje pričakovanih krvavitev namesto 7 dni samo na 5 dni, ker mi je ta tabletka, ki ni bila asorbirana, porušila sistem. To pa pomeni, da bi že drugič zapored imela manj kot 7 dni krvavitev oz. pavze jemanja tabletk.
Že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor.
LP
Massa: Šibka prebojna krvavitev ne zahteva prekinitve jemanja tabletk, z nadaljevanjem se bo prenehala. Bolečine v želodcu in napihnjenost so lahko znak nekega drugega obolenja v prebavilih, ki lahko z bruhanjem ali drisko tudi vpliva na učinkovitost zaščite. če pa želite, lahko prekinete jemanje tabletk in preostanek tabletk porabite drugič.
Anonimna: Povsem dobro vprašanja ne razumem – ali bi želeli skrajšati pavzo med tablicami zato, da se vrnete na dneve uporabe tabletk tako kot pred prebavnimi motnjami? Pavzo lahko skrajšate, ne morem pa zagotoviti, da bo tudi prekinitvena krvavitev kaj krajša.
Pozdravljeni!
Jemljem tabletke Jasminele in ker se mi je datum odhoda na morje prekrival z menstruacijo, sem podaljsala tako, da sem ponovno pricela z novo skatlico…. 21+21. Sedaj pa grem ponovno na morje cez 1 teden, takrat ko bi spet dobila menstruacijo. Ali je moznost, da pricnem z novo skatlico, tako da spet nebi imela pavze, ali je tvegano?
Hvala za odgovor, Leah
Pozdravljeni!
Želela sem si prestaviti menstruacijo, ker bom v tem času na morju. Imam vstavljeno mireno, dobila sem tabletke Primolut nor. Na dopustu bom 18 dni, dobila sem 2 škatlici. Zanima me če se v času jemanja omenjenih tabletk lahko pije alkohol ali pa vzame kakšna tabletka proti glavobolu, kot npr. Nalgesin. Pri menjavi klime imam ponavadi te težave, glavobol. Ali mi priporočate kaj drugega?
Hvala.
Pozdravljeni!
S 6.11., ko dobim menstruacijo, naj bi prvič začela jemati koncentracepcijske tabletke (Jasminele). Vendar pa bi si rada menstruacijo zaradi dopusta prestavila za tri dni (na 9.11.). Zanima me, če lahko tabletke začnem jemati že nekaj dni pred 1. dnem menstruacije, čeprav jih bom vzela prvič in koliko dni prej? Kdaj naj v tem primeru naredim tedenski premor za menstruacijo? Kako je z zaščito, ali sem vseeno zaščitena že od 1. dne jemanja? Najlepša hvala za odgovor.