Najdi forum

presredek

Hoj,

mene pa zanima, kako je s presredkom-ali ti lahko ginekologijnja ob pregledu pove, kako raztegljivo nožnico imaš in ali obstaja verjetnost, da se bo presredek raztrgal?

ne

www.spela.mojforum.si

Pri meni so manjšo raztegljivost presredka napovedovale strije. Kljub mazanju je koža na koncu zelo razpokala. Ne vem pa koliko se lahko na to zaneseš.

Odvisno od sreče….

pa od babce pri porodu tudi,jaz sem bila dvakrat šivana,dvakrat pa ne.

Kakšna pa je pogostnost pretrganja presredka? Na forumu g. Pušenjaka berem tudi o raztrganju malih sramnih ustnic, nožnic-koliko je pa to pogosto?….madona, a si po tem še želite imeti otroke?

Če si prvorodka je 70% verjetnost da boš šivana – tako pravi statistika. Pri kasnejših otrocih nevem kako je. Brezveze se sekirat, jaz v porodnišnici nisem srečala nobene brez šivov (Kranj). Sama sem bila precej šivana – ne samo presredek, tudi maternični vrat, pa ni čisto nič takega da bi bila prestrašena za naprej. Ko sem vprašala zdravnika kako pogoto šivajo cervix je rekel da ni tako redko.
Brez skrbi, to je še najmanj! Vse se poceli.

Smisel tega, da ti prerežejo presredek, je ravno v tem, da želijo preprečit nenadzorovano trganje tkiva. Epiziotomija je ravna kirurška rana, ki se jo da razmeroma lepo zašit, medtem ko so spontane raztrganine lahko zelo nepravilnih oblik, tako da jih je težko (lepo) zašit, tudi bolj so nagnjene k vnetju zaradi tega…

http://www.mama.si/?menu=B019
Porodne poškodbe: “Raztrganino presredka manjše ali večje stopnje beležimo pri vsakem šestem porodu v Sloveniji, poškodbo nožnice pri vsakem dvajsetem, poškodbo zunanjega spolovila pri vsakem tridesetem in poškodbo materničnega vratu pri vsakem petdesetem porodu. V širšem smislu bi lahko dodali tudi epiziotomije ali prereze presredka ob porodu, ki jih opravimo pri dveh petinah porodnic.”

Hja, no, jaz nisem imela strij – sem se zelo fino mazala in še bolj, ko se je ena že malo napovedovala. Sem pa bila zelo rezana in očitno še premalo, ker sem se še dodatno raztrgala.

Tako da ne vem ali so strije in presredek res povezani. no, mogoče sem pa izjema.

nič, sem imela eno samo strijo od nosečnosti, pa so mi morali naredit epizotomijo in še sem imela rupturo. pravijo da pomaga da sediš veliko poturško, madona pa kolk sme jaz presedela tako, vsak dan, ma ni pomagalo nič. morda če bi sedela cel dan tako?! ma se mi zdi da se odločajo sproti in to ali bo potrebno opravit epizotomijo ali ne, se odloča v trenutku poroda. saj tega ne naredijo preden ni tako daleč.

No, jaz pa sem dobila strije, presredka pa mi niso rezali (1. porod). Tako da ni pravila.

Menda ni odvisno samo od babice in raztegljivosti tkiva pač pa tudi od velikosti in teže otroka.

Meni pa se ZDI, da kar vseprek režejo :(((

Se strinjam da jih večino prerežejo – že preventivno, ker je lepše če naravnost prerežejo kot če se ženska sama raztrga, zato velikokrat prerežejo zato da preprečijo grde raztrganine – morda se sploh nebi nič strgalo če nebi prerezali!

tratara, moja druga pupa je bila težka 3,8 kg in mi presredka niso rezali, lepo je prišla ven, da se je še ginekologinja čudila, kako to. v prvo so mi ga rezali, pupa je imela 3,2 kg. odvisno tudi od babice, kako vodi porod, seveda jo moraš poslušat – ko reče ne tiskat, ne tiskaš …

pujsa pepa-meni je porod vodila babica, ki ima statistično najmanj rezov v tusti porodnišnici. Rodila sem pa 4,5 kg težko dete in precej veliko…

Blah, tem mantram že dolgo ne verjamem več. To v MŠ razlagajo in nam v uči lažejo.

Kaj pa veš, koliko si se še dodatno raztrgala, ker so te prerezali … Tako kot tkanina: ko jo enkrat zarezeš, se še lažje strga.

Pa še to: babice, ki imajo statistično najmanj prerezov??? Torej se da, samo znati je treba!

Blah, tem mantram že dolgo ne verjamem več. To v MŠ razlagajo in nam v uči lažejo.

Kaj pa veš, koliko si se še dodatno raztrgala, ker so te prerezali … Tako kot tkanina: ko jo enkrat zarezeš, se še lažje strga.

Pa še to ena je omenila “babice, ki imajo statistično najmanj prerezov???” Torej se da, samo znati je treba! (Govorim za porode, kjer je vse ok!)

Če bi moški rojevali, prerezovanje presredka sploh ne bi bilo. V to sem 100%!

v 95% je odvisno od babice.prva babica ni sploh pazila na presredek,druga je ves čas imela svojo roko v moji nožnici in mi je raztegovala po domače povedano.Imela sem samo en šiv

m1234, saj pravim da če nebi rezali da se morda sploh nebi nič raztrgalo.

New Report

Close