Najdi forum

Preobremenjenost

Spoštovani!

Nekaj časa nazaj sem bila bolna, nič resnega, prehlad in manjše vnetje ušesa. Ker so bili simptomi dokaj čudni, samo slabo počutje, brez kakršnihkoli bolečin , sem se hudo prestrašila, da je kaj hujšega. Od takrat dalje pa me vseskozi spremlja nekakšen strah, da sem morda resneje bolna in se je bolezen potuhnila , itd. Skratka to me že zelo obremenjuje, ker malo preveč razmišljam o tem. Ob vsaki bolečini se prestrašim in odrevenim. Pred tem je bilo vse v redu, brezskrbna, sproščena. Sedaj pa sem se začela zapirati vase in kar nekako čakam, da me bo vsak trenutek “pobralo”, ne morem se sprostiti. Kako si lahko pomagam sama? Imam namreč odpor do obiskov zdravnikov (srah, da nebi res kaj našli)

Hvala!

Spoštovana Gaja,

opisali ste relativno pogosto težavo, ki pa jo ljudje največkrat zaupajo svojemu lečečmu zdravniku (ta lahko udi takoj ukrepa), seveda pa se v času komunikacije po elektronskih medijih človek z vprašanjem osebno manj izpostavi, vendar odgovor ne more razrešiti npr. biokemičnega disbalansa, ki je prisoten v vsakem nerazpoloženju pa naj bo to prehodna turobnost ali pa resna depresija. Premagajte najprej svoj strah pred splošnim zdravnikom, k psihiatru pa se lahko na pogovor oglasite tudi brez napotnice.

New Report

Close